Генерация - Въпрос ... Решено ! ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Генерация - Въпрос ... Решено ! ...

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Сеп 2009, 0:22

Здравейте, колеги. Решил съм да правя малко корекции по оригиналната генерация на Е46 320 Бензин , та ето 2та варианта, на които съм се спрял, очаквам съвети и мнения...
1) Катализатора си остава, а след него се пуска алуминизирана тръба до ново задно гърне...
2) Катализатора се маха и на негово място се поставя резонаторно гърне и след него отново се пуска алуминизирана тръба до новото задно гърне...
Това са 2та варианта, на които съм се спрял... Утре предполагам ще е при мен задното гърне и ще ходя да правим процедурата, та затова е леекинко спешно... Ако има някой разбиращ буден или на сутринта , нека даде мнение и съвет, ще е от полза, че се колебая много.... Целя звук (хубав, плътен) и всяко конче в повече е в плюс :yes:
2те ламбда сонди са преди катализатора...
П.С. Благодаря предварително на отговорилите и извинете ако има нещо :winky:
Последна промяна uCnaHeTcA на 04 Окт 2009, 2:29, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Re: Генерация - Въпрос ... Спешничко...

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Сеп 2009, 10:05

Е, никой нищо не писа, явно сам ще се оправям... Благодаря все пак :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Сеп 2009, 13:14

Принципно катализатора е доста ненужна "тапа" - затова ако искаш лееко да отпуши колата трябва да се маха... проблема е как ще го понесат ламбда сондите...
За хубав и плътен звук ти трябва хубаво, скъпо гърне на "премиум" марка (суперспринт, ремус и т.н.). Не че няма и някои по-евтини които вършат работа, но си е малко хазартно, може въобще да не ти хареса звука

Средното гърне какво ще го правиш ? Ще се маха ли, защото тогава подозирам че звука ще е доста повечко.
На мястото на катализатора слагай резонатор, но си имай едно наум за ламбда сондата/сондите :roll:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Сеп 2009, 19:03

И така... както казах, днес направих процедурата, която бе следната :arrow: Срязахме преди средното гърне и махнахме всичко назад... От там се пусна една алуминизирана тръба и се сложи ново крайно гърне... Катализаторите си останаха, понеже се оказаха горе, след колекторите :shock: :shock: :shock: И след тях има 2 ламбди и затова го оставих да живучка :mhihi: Целта, която исках да постигна, бе звук... Коне си има достатъчно колата и прилично наказва някои рацери :mhihi: :mhihi: :mhihi: И целта наистина БЕ ПОСТИГНАТА :mrgreen: :mrgreen: :lalala: :lalala: Звука е много приятен, плътен и когато е необходимо си заглъхва, както нормалното... Даже и заглушител си имам за крайното гърне, така че всичко е ПЕРФЕКТ ... :mrgreen: :yes: Още не мога да му се нарадвам... :mhihi:
Ключ :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Сеп 2009, 14:28

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=v5oYS6TSdtE Клипа е правен снощи, с лошо качество е , но с такъв апарат, толкова :mhihi: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 27 Сеп 2009, 23:02

колега сподели какво ти струва цялата процедура, какви материали вложи, защото и мен ме интересува подобна интервенция :)

п.п. звука е супер честито :yes:
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 28 Сеп 2009, 14:56

uCnaHeTcA написа::arrow: http://www.youtube.com/watch?v=v5oYS6TSdtE Клипа е правен снощи, с лошо качество е , но с такъв апарат, толкова :mhihi: :yes:

И аз се заинтригувах.
Звукът определено е :twisted: :twisted: :twisted: Много як
Ще споделиш ли по-подробно какво какво е крайното гърне и какво стана с средното.
Ясно е че твойто е 6 цилиндрово, но и на моя миксер може да стане интересно
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Окт 2009, 2:28

Колко ми излезе цялата процедура...
Чисто ново крайно карбоново гърне - Обявена цена 150лв. от колега от друг (а май и от нашия) форум...
Махане на всичко след средното гърне (включително и него) и изпъване и кривене на алуминизирани тръби от там и слагане на крайното гърне - 80-100лв.
Всички стари неща са в перфектно състояние и съм си ги запазил в гаражчето :mhihi: :winky:
П.С. Абе кво е тва гърне преди средното :conf: Мислех го за катализатора, ама се оказа, че не било катализатор :conf: :paranoid: Той се бил падал след колекторите точно :shock:
П.С.2 Радвам се, че ви харесва звука, а на живо е още по-добре :mhihi: Еле па в ограничител :mhihi: :twisted: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Генерация - Въпрос ... Решено ! ...

Мнение от Wolfen » 04 Окт 2009, 7:54

Звука много ми харесва. Браво! :)
За съжаление ще изглежда доста смешно, ако на моята 118 коня и сложа такова .. ще бучи повече, от колкото ще върви :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: Генерация - Въпрос ... Решено ! ...

Мнение от Archangel » 04 Окт 2009, 9:36

Човекът-сток иска да се разпише в темата :mhihi:

Да призная, че наистина звучи прилично за къстъм мейд-не-маркова генерация.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Назад към E46