въпрос за дебитомера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

въпрос за дебитомера

Мнение от dedektiv_p » 14 Сеп 2009, 0:50

Здравейте, днес се наложи да разкача дебитомера, защото без да искам запалих колата с разкачен дебитомер и след това тя започна да мени обороти и да гасне като я запаля. Тъй като не можах да изчистя грешки сама, а и не се светнах как /разкачане на акомулатора не помогна/ оставихме леко отворена дроселовата клапа, за да си я карам нормално и спокойно утре че имам много работа и не мога да я оставя в бокса до вечерта.
Въпросите са:
1 Какви ще бъдат последиците, ако я карам така стотина километра примерно. Без дебитомер!
2 И може ли да има и друг проблем, освен натрупването на грешки евентуално след моята немърливост.
Аз не карам бързо, просто летя ниско...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Сеп 2009, 9:53

колега пробва ли да покараш малко колата след като си разкачал дебитомера или акумулатора. При мен е същото нещо като разкача акумулатора и след това оборотите играят яко 500 до 1100, след като се покара 10тина минути всичко си идва на мястото. Това е така защото в компютъра на колата има едни таблици(с оптималните настройки) с данни които при откачането на акумулатора изчезват и после компа трябва отново да си ги състави, а през това време се получава това играене.

Правил съм го 2 пъти и 2та пъти така стана, играеше и като я покарах се оправи и няма проблеми нататък........

Успех :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 14 Сеп 2009, 10:02

Доста пъти съм откачал дебитомера докато е запалена,и закача ли го оборотите направо се заковават,без да мърдат излишно.
Закачи си дебитомера и си карай така,ще се оправи.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 14 Сеп 2009, 12:44

Благодаря Ви за мненията. Довечера ще почистя дебитомера и ще го закача отново, ще се пробвам да я покарам, ако се получи, защото гасне и не знам дали ще успея да я задържа запалена. На място работеше но с много газ. До сега не го бях разкачала, а и от откачане на акомулатора не съм имала проблеми. Надявах се, че при махане на клемите ще се получи нещо като рестарт, но не стана така. Не смея и да си разкачам буксите на компа, за да се рестартира. След процедурата довечера ще Ви разкажа какво е станало, ако не ще си я карам така. И без това върви по-добре, само дето разхода ще се покачи, но не ми пука щом е за сметка на вървене :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 14 Сеп 2009, 13:07

Колега , няма емотикнонка от наличните във форума с която да изразя емоцията си в момента ....но ако трябва да я опиша то ще излгежда така : " с две ръце се е хванала за очите и се крие ... "
Вържи си дебитомера и не експериментирай с него ... без да се обиждаш си личи , че не знаеш какво точно правиш .... Наистина се извинявам , не искам да те обижда , това което казвам .... Не чисти дебитомера с каквото и да било , ще береш после ядове ...
А това , че колата прави проблеми с оборотите след като си откачил дебитомера не е само от възникналата грешка в компютъра , а си има и друга причина (било то самия дебитомер , стъпков мотор и куп други , които водят то менене на оборотите ... ) , просто в случая ти си му дал "тласък " на проблема .... Вържи си дебитомера и покарай , поне 20-30 км и то в обороти над 3000, за да може да се "нагоди " компа и криво ляво да държи някакви стабилни обороти на празен ход и бягай на диагностика .....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 14 Сеп 2009, 14:22

Благодаря за съвета. И не се тревожи, не се обиждам.
Мисля, че щом питам и обяснявам по този начин е ясно че съм лаик на темата коли. Ще опитам това което казваш и ще пиша през ноща.
Хубав ден на всички и още веднъж благодаря за отделеното време!

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 14 Сеп 2009, 17:29

Пала колата с откачен дебитомер и почва да мени оборотите,дигам капака и го закачам и всичко се оправя.Може да го правиш по 500 пъти на ден и после като си го вържеш пак ще си работи нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 14 Сеп 2009, 17:33

petio_bmw 318is написа:Пала колата с откачен дебитомер и почва да мени оборотите,дигам капака и го закачам и всичко се оправя.Може да го правиш по 500 пъти на ден и после като си го вържеш пак ще си работи нормално.

Това ме навежда на мисълта, че явно проблема тогава не е в него и трябва да търся друга причина за това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 14 Сеп 2009, 17:52

Имам някакво усещане че "колегата" пише за себе си в женски род ;)

Аз ли се бъркам или по-правилното обръщение би било "колежке" :-)

По темата: Аз също съм откачвал буксата на моя дебитомер при запален двигател. Не че нещо, ама просто да видя какво ще стане. За момент оборотите се промениха, но когато го закачих двигателя отново заспа. Веднага след като го закачих ми мина през ума, че може в компютъра да са се натрупали грешки, но не съм ходил на диагностика от тогава, а и не съм усетил никакви друг негативни последици след това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 15 Сеп 2009, 9:49

Благодаря отново и да!... правилно....колежка съм! Така и не ми останаха сили по светло вчера да търся проблема, но ще информирам. Благодаря за насоките, за мен са изключително полезни! За сега си карам без дебитомера и върви като самолет, а и си похапва като змей :)

Относно диагностиката не знам къде да отида. От скоро съм с тази колица и още си нямам любими майстори за нея :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 15 Сеп 2009, 10:07

dedektiv_p написа:Благодаря отново и да!... правилно....колежка съм! Така и не ми останаха сили по светло вчера да търся проблема, но ще информирам. Благодаря за насоките, за мен са изключително полезни! За сега си карам без дебитомера и върви като самолет, а и си похапва като змей :)

Относно диагностиката не знам къде да отида. От скоро съм с тази колица и още си нямам любими майстори за нея :(

виждам че си от София, може да погледнеш тези 2 теми

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=127648

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E&start=15

виж кой ще ти хареса на теб колегите са много доволни съдейки по темата, може да закараш колата на някой от тези сервизи да я погледанат.

Успех :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 15 Сеп 2009, 22:19

Благодаря Ви много на всички за съдействието!

Назад към E36