1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 10 Сеп 2009, 9:52

Tenata написа:
ivan1590 написа: но за мен си е гавра да се увеличават данъците при средна работна заплата 700 лева.

Колега каква е тая средна работна заплата от 700 лева?

По статистика е толкова някъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 10 Сеп 2009, 9:59

ferdy написа:
Tenata написа:
ivan1590 написа: но за мен си е гавра да се увеличават данъците при средна работна заплата 700 лева.

Къде е тази статистика да я прочета и аз :dunno:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 10 Сеп 2009, 15:39

с оглед възможностите на хората - 1000лв данък е много, отделно пътен данък, отделно ГО, отделно преглед... и то какво стана, за кола за 3000лв имаш 1500 разходи само за документи.... а някой замисли ли се, че човек, който кара кола за 3000, в 99% от случаите не го прави, щото му е гот, ами щото няма кеш за по-хубава! и астига с твса 'старите коли били опасни' ....опасни са на много от новите коли собствениците, ето това е :!: щото чича ти Кольо си кара ладичката с 80-90, а лекенцата с коли за 200+ хиляди лева карат като ненормални където им падне :!:

за мен трябва да се направи просто следното - правителството да субсидира покупка на нова кола, както е у Немско, второ - да се въведат стиктни ГТП-та и да ги направят 100лв примерно, щото наистина - всеки, който кара пушещ дизел, че продължи да го кара, но просто ще обеднее човека, и какво ще помогне това не екологията? нищо. от толкова винтеки и пътни данъци, вие да сте видяли нещо някъде да се случва? във Варна да са направени 2-3км улици за 3 години, не повече!!! всичко е леш, булевардите са като калдъръми, слегнати, с дупки., копки и ями.... ужас е....

принципно е хубав тоя закон като замисъл.... обаче е тотално неприложим за български условия - стар автопарк поради беден народ, нисък стандарт на живот, крадливи управници - е как да стане, нито хората ще супят нови коли, нито събраните от тях пари ще отидат по предназначение - и кво правим, това ли ще е Европейска България???? вълкът козината си мени, но нрава - никога
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Сеп 2009, 0:17

Tenata написа:
ferdy написа:
Tenata написа:

Къде е тази статистика да я прочета и аз :dunno:

В интернет, къде може да е. :roll: Объркал си се, че аз ще я търся вместо теб.

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 11 Сеп 2009, 18:38

EcLipSeR написа:
nazo1976 написа:сега богатите ще могат да си вкарват скъпите коли с едно стадо коне под капака за жълти стотинки за тва е целия зор :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Тенденцията се запазва , богатите стават по богати ,а бедните по бедни :roll:
:yes:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Сеп 2009, 19:37

Механджията написа:а някой замисли ли се, че човек, който кара кола за 3000, в 99% от случаите не го прави, щото му е гот, ами щото няма кеш за по-хубава! и астига с твса 'старите коли били опасни' ....опасни са на много от новите коли собствениците, ето това е :!: щото чича ти Кольо си кара ладичката с 80-90, а лекенцата с коли за 200+ хиляди лева карат като ненормални където им падне :!:

Ти май говориш наизуст, а? Я вземи ги погледни тия всичките "коли за 3000лв" в кво с-яние са... и колко от тях могат легално да минат ГТП... и ела пак да говориме... масово са егати трошките... щото ясно - хората нямат пари и ги правят когато (ако) могат... ама сори, един такъв "убиец" без спирачки например или отделящ масивни количества пушек през ауспуха не е нужен никому... като няма пари - да ползва друг тип транспорт...

И киселяците с коли по 200к поне карат коли в изрядно с-яние... вярно, могат да си го позволят, ама го правят. А чичо ти Кольо накрая като "спре" в някого щото "ми тя колата нещоооо..." и после ще се чуди как и кво да плаща...

Да почнат да минават легално ГТП и да са изрядни колите (поне да не са опасни за околните МПС-та) - нека си карат автомобилите за 3000лв.... в противен случай - не заслужават.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 11 Сеп 2009, 19:46

ахам... а останалата част от поста ми прочете ли? и далече, не мисля, че българинът сам си е виновен, че няма пари масово -виновен е дотам, че си трае, докато нагло му крадат и гащите от задника....

аз пак да попитам, при все, че си прав, с тоя еко данък какво точно ще се промени, освен това, че трошките ще останат почти в ненамален състав, съответно и вредните емисии, а просто хората масово ще пообеднеят за сметка на нечия изгода.... и ефекта какъв е на практика? никакъв.... аз затова и написах - като идея е окей, но тук в нашата мила родина поне засега няма как да стане... щото аз с 800лв заеми на месец мога да поддържам едно е36 и нищо повече, ако не се бях докарал до заеми, щях да поддържам е60, да речем, но всеки скача според тоягата, затова стандарта ни не е на 1/10 от нормалния европейски, нищо не ни е на 1/10 европейско, освен цените и разните такси и налози, а ние сме тръгнали да правим бедния още по-беден и да го вкарваме по тоя начин в Европа.... айде да видим дали ще стане по-чист въздуха, ще стане, ама нанайкец, колкото станаха по=хубави пътищата и улиците от събраните винетки....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Сеп 2009, 20:04

Аз не казвам, че (ще) е измислено правилно... наистина няма как да искаш 1000лв за данък на човек, който кара кола за 3000лв.... логично е... според мен нещата трябва да стават по друг начин, само че с тая корупция няма как да се случи..

Потребител
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: IS

Re: 1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

Мнение от alexi2828 » 25 Сеп 2009, 5:56

Ако се мисли за екология и колата няма евро1, ако си смениш двигатела с такав който има не би трябвало да има проблем,да видим какво, ще измислат та да почне побългаряването :mhihi:
Добрите момчета отиват в рая, лошите където си поискат.
Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не зависи от нищо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 25 Сеп 2009, 8:45

В Сърбия от години не може да се регистрира кола без евро2, и по тази причина регистрацията е най-скъпото в колите, които карат. Там пазар на пети-шести употреби няма.
Какво точно и е екото на регистрирана застава от 1980г. ? Или на бг-голф, регистриран 1990г. ?
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re:

Мнение от Leon » 25 Сеп 2009, 15:52

Механджията написа:принципно е хубав тоя закон като замисъл.... обаче е тотално неприложим за български условия - стар автопарк поради беден народ, нисък стандарт на живот, крадливи управници - е как да стане, нито хората ще супят нови коли, нито събраните от тях пари ще отидат по предназначение - и кво правим, това ли ще е Европейска България???? вълкът козината си мени, но нрава - никога

:yes:

Mollov написа:Аз не казвам, че (ще) е измислено правилно... наистина няма как да искаш 1000лв за данък на човек, който кара кола за 3000лв.... логично е... според мен нещата трябва да стават по друг начин, само че с тая корупция няма как да се случи..

:yes: Казвате едно и също, но по различен начин. Както съм писал неведнъж, мерки трябва да има, но в тази държава те са само с цел облагодетелстване, а не решаване на проблеми. Никой не го интересуват проблемите на шофьорите, те просто са една златна кокошка, която снася, както и да я третираш. Един колега даде прмер Сърбия, аз ще дам Македония (където по принцип в момента е '95-'96г.), където също има рестрикции за стари коли и еконорми. Всички се надпреварват да ни обяснят как в България акцизите и цените на колите били най-ниски в Еросъюза, но никой не споменава, че условията за притежаване на автомобил са най-ужасните в Евросъюза. И т.н. За съжаление, колкото и да ни дерат, пак ще си караме и ще се лишим от нещо друго, за да си платим поредния безумен налог, който потъва в кацата на държавната безотговорност.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 25 Сеп 2009, 16:23

Тоя данък ще бъде същият като и с винетките.Ще има някаква събираемост ,но няма да има ефект от тази събираемест.То ефект ще има и той ще е още по-голямото обедняване на народа и по-голяма корупция.Добре защо вместо винетка на тези пътища ,които искат да се плащат не сложат кабинки като в европа ,защото познавам хора ,които карат без винетка докато могат и с това какво само ощетяват държавата.Като сложат кабинки той ще не ще ,ще плати и чак тогава ще мине.Ми те хората едвам успяват да преживяват ,а те още нещо да вдигат.Те хората ако имат пари за нов автомобил няма да карат коли ,които са на по 20години.Хората на запад държавата ги подпомага за нови коли като им дава по 2000евро за първа кола ,а като сметнете ,че една малолитражка струва 6-7 хиляди направете сметка дали му е трудно на европееца да си го позволи със заплата 1000-1200евро.А от нас искат да си купуваме нови коли ,остави факта ,че държавата не помага ,но и най-евтината кола тук струва 15-16хиляди лева при средна заплата за България не за София 400-450лв.Айде кажете ми чичо ти Кольо как да си вземе нова кола?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re:

Мнение от \MITETO\ DSB » 25 Сеп 2009, 20:37

Демирев написа:В цял свят се обръща много сериозно внимание на вредните газове само в туземска България се смята за пълна глупост.

За първи път да създадат съвременен закон в нашия парламент.
Няма нищо по логично от това, колкото по-ново е возилото, толкова по-нисък да е данъкът.

Най-масовите коли в България: 11-12 годишни бензини и такива на газ ще плащат по 150-170 лв. Една сравнително малка и достъпна сума.
За 17 годишните пушещи дизели е съвсем нормално да е над 1000 лв годишно и дай боже собствениците да се откажат от тях.

Браво за отмяната на глупавия акциз и въвеждането на еко данък, чрез който ще се разкарат 17 годишните грохнали бараки на 800 000 км.

Тука нещо си се объркал моята кола е на 17 години но изобщо не е грохнал дизел.
А ти понеже караш чисто ново бмв ние бастуните с старите дизели да се е..м.
Много си ми далече да ти покажа колко ми пуши колата гаранция по малко от твоята.
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 25 Сеп 2009, 21:29

Няма смисъл да се караме и спорим помежду си. Всеки е прав за себе си и неговото мнение е основателно. Лошото на нашата система, не казвам държава, щото такава няма, е че постоянно се дават някакви пари, а резултат няма. Така е за абсолютно всичко :evil: Дано мнозинството гласоподаватели, гласувало на тези парламентарни избори, да е уцелило правилните хора и дано се случи нещо положително най- накрая. Казвам го, щото аз за герб не съм гласувал. И нека не избързваме с изводите и оценките на новите моменти по темата от сега.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 25 Сеп 2009, 22:14

най-лесното е да се купи колата. Хубаво да направят еко данък, да се плаща на изгорели газове ама да измерят колко точно изгорели газове изхвърля даден автомобил.
Например аз карам 500 км месечно,друг кара 5 000. Не е реално аз понеже нямам евро2 да плащам повече въпреки,че цапам по малко.
А за екологичните нови коли незнам колко евро покриват като нови ама след 3 години нищо не покриват и от европа ги изхвърлят в БГ. За мен в момента в цената на бензина и нафтата е включен акциз които реално измерва колко се кара и колко CO2 отива в атмосферата.За мен акцизът на горивата е еко данъка.
Истината е,че хората просто няма да си плащат измислените данъци но покрай тях ще спрат да правят гражданска и да плащат винетки и т.н.
Предимството на новите коли за мен е само и единствено в икономията на гориво съответно по ниски емисии. Добре подържана 30 годишна кола е по-добре от зле подържана 3 годишна.
До колкото знам в Англия Класическите автомобили са освободени от пътна такса(беше над 25 годишни, сега е само произведени преди 73-та). Наще квато и такса да сложат просто ще е прекалено ако не махнат другия данък "Собственост"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата