Теч на антифриз от къде?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Теч на антифриз от къде?
здравейте колеги търсих в търсачката но не намерих точен отговор на въпроса ми който е следния.
Имам теч от радиатора който не знам от каде идва но е от страната на капачката от долу и губи около 0.5л антифриз на ден та въпроса ми е дали е възможно да изпуска самата капачка и да слиза на долу по улейчето на казанчето защото този теч се появи една седмица след като долях антифриз и се съмнявам като развих капачката да не съм я строшил.А преди това никога не ми е изчезвала водата не бях доливал 5-6 месеца.
Имам теч от радиатора който не знам от каде идва но е от страната на капачката от долу и губи около 0.5л антифриз на ден та въпроса ми е дали е възможно да изпуска самата капачка и да слиза на долу по улейчето на казанчето защото този теч се появи една седмица след като долях антифриз и се съмнявам като развих капачката да не съм я строшил.А преди това никога не ми е изчезвала водата не бях доливал 5-6 месеца.
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Колега може и казанчето да ти е спукано от страни от към радиатора и няма как да го видиш!!! Поне на братовчед ми на БМВто беше се спукало там и след свалянето на казанчето го видяхме!! Причината е че след 10-15 години някой части са предават!!!
Успех!!!
Успех!!!

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега виж си капачката ако клапана е прецакан като вдигне темп. колата неможе да направи налягане и я изхварля от танкото маркуче на казанчето,провери при загрял мотор имаш ли теч от там
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Колега,работих до скоро в един сервиз и там имахме една помичка с различни типове капачки навиваш помпиш има и манометърче и ти показва спода ли налягането може да се види и от къде тече,изобщо много полезна вещ.Моя съвет е питаий някъде из сервизите ако, някой имат да ти проверят охл. система.
благодаря колеги за предложенията но видях от каде тече и не е от капачката а от тръбата до нея но не от маркуча а пластмасовата свръзка което си е към казанчето ,има около два см пукнатина и тече от там та кажете дали може да се смени само казанчето защото доколкото виждам върви заедно с радиатора но може и да греша и ако не може давайте идеи какво да правя дали може да се лепне с поксипол или ще трябва да купувам нов радиатор.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
благодаря колега но съм от плевен и ще ми е по лесно да си купя то ще е горе долу колкото доставката пък и ще ти спестя разправията на теб
сега само трябва да разбера как се свалят щипките които държат радиатора от горе че съм тесен специалист и се опитах но ме фана страх да не се счупят ако знаеш как се свалят дай предложение как да ги махна и има ли друго нещо да се развива и как е хванато казанчето за радиатора че като го гледах то е обшито към радиатора от горе до долу и не се сещам как да го махна зъбите ли се криват.

сега само трябва да разбера как се свалят щипките които държат радиатора от горе че съм тесен специалист и се опитах но ме фана страх да не се счупят ако знаеш как се свалят дай предложение как да ги махна и има ли друго нещо да се развива и как е хванато казанчето за радиатора че като го гледах то е обшито към радиатора от горе до долу и не се сещам как да го махна зъбите ли се криват.
- guns3
- младши ентусиаст
-
mp0w3r написа:благодаря колега но съм от плевен и ще ми е по лесно да си купя то ще е горе долу колкото доставката пък и ще ти спестя разправията на теб
Колега двете щипки на радиатора са като Тип свински опашки-бъркаш внимателно със права отверка в предната им част при стрелките и търсиш да натиснеш палчето което охлабва зъбчетата!! А Казанчето имаше два шестограма по спомен но те са най-лесните-След това е МНОГО Тегаво и Пада Мого Дърпане докато извадиш казанчето(Значи след свалянето на шестограмите се хващаш със още един човек и единят държи здраво радиатора а другият дърпа казанчето нагоре-Имаи впредвид че излиза Много Трудно) и обратната процедура при монтажа на казанчето е същата-Пак множо натискане-Сам човек трудно може да се справи почти невъзможно!!Задължително си смени О пръстените!!
Успех!!!

- guns3
- младши ентусиаст
-
mp0w3r написа:мерси ще се мъча утре дано не счупа нещои ако намеря за кои О пръстени ми говориш ще ги сменя
Като извадиш казанчето ще ги видиш-имаш един голям отдолу и един малък отгоре Номер 3 и 4 от схемата.Като демотираш казанчето всичко ще ти се изясни-И имаи впредвид че казанчето се дърпа Само Вертикално Нагоре без да го усукваш настрани виж на схемата двата жлеба във долният край на казанчето-Те го държат към радитора и са Щракнати Яко!!!!

10 мнения
• Страница 1 от 1