Лампата за тракшъна свети при запалване на колата?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Лампата за тракшъна свети при запалване на колата?
Здравейте колеги,отскоро забелязвам че..... даваш на контакт гаснеят там 5-6 лампи включително и лампата за тракшъна,почвам да паля и лампата пак скветва и се задържа 1 секунда след запалването преди да изгасне.Преди не е правила така,нямам проблеми скоро с нея,върви си нормално.При вас как е?
A на мене ми свети слънцето в очите като не си пусна сенника! Колеги от какво ли може да е това?
Сега сериозно: на нас ни е така, както е била при теб. Такива въпроси са трудни за отговор. Можеш да го получиш единствено исамо на диагностика. Ако има или е имало някакъв проблем в системата, то ще бъде записано като грешка. Може да е от много неща - датчици, кабели, модули.... Никой не е гадател в тоя форум, че да отговори еднозначно и да е това! Аз поне така мисля! Ако си от София, заповядай, имам програмата, дигностиката на тракшъна ти е безплатна!
Сега сериозно: на нас ни е така, както е била при теб. Такива въпроси са трудни за отговор. Можеш да го получиш единствено исамо на диагностика. Ако има или е имало някакъв проблем в системата, то ще бъде записано като грешка. Може да е от много неща - датчици, кабели, модули.... Никой не е гадател в тоя форум, че да отговори еднозначно и да е това! Аз поне така мисля! Ако си от София, заповядай, имам програмата, дигностиката на тракшъна ти е безплатна!
Последна промяна slitter на 11 Сеп 2009, 17:44, променена общо 1 път
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Предупредителните лампи на отделните модули (ASC,DSC,ABS и т.н.)светват най-често при ниско ниво на ток,когато не е достатъчен за захранване на модула.С две думи :палиш,целия ток заминава за стартера,акумулатора се разрежда и има не достатъчно количество ток за захранване на модулите.След стартиране на автомобила,динамото възстановява нужното количество и всичко си идва на мястото......абе очаквай зимата акумулатора да те изостави 
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Към колегата със слънцето..... не съм от София.Към по точния колега,значи нищо притеснително а е от акумулатора.Оригиналния е все още.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
На мен миналата зима ми се получи така, като не бях карал колата 2 седмици
Чудех се дали не се дължи на студа, но колегата Драго даде разумно обяснение
Не се притеснявай щом изгасват после, ако продължават да светят тогава търси някакъв проблем
Не се притеснявай щом изгасват после, ако продължават да светят тогава търси някакъв проблем
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Държа да отбележа, че за да се появи този проблем заради акумулатора, то преди това трябва да свети лампата за акумулатора, че не зарежда, и чак след като източиш акумулатора започват да светят първо ABSa, след това тракшъна или едновременно. А ако акумулатора е поизхабен предварително, то забрави, че изобщо ще запалиш, защото е 46 блокира запалването, ако напрежението е под 10.5 V. Така, че на тия глупости може да вярваш, ако искаш, но според мен не е от това.
Със сигурност проблема не е сериозен, щом лампата угасва и не ти свети в движение, значи системата работи, но и със сигурност, поне според мен, тази индикация иска да подскаже нещо. Аз не смея да се изказвам толкова категорично, защото не знам, но знам, че ако има проблем някъде, то диагностиката ще ти го покаже. Останалото е тъпотия! Аз поне така мисля! Поне така ми се струва логично!
Все пак остявям 10% вероятност Драго да е прав, ако случайно акумулатора в първите три завъртания на стартера може да задържи ток, след това изведнъж да падне напрежението и да светнат лампите докато тръгне зареждането, макар да мисля, че зареждането при изправен алтернатор заппочва още със започването на въртенето на стартера, и ми се струва много малко вероятен този сценарии. В крайна сметка блокирането на запалването е именно с цел да не се нарушат функциите на системите - Аir bags, ABS, ........
Със сигурност проблема не е сериозен, щом лампата угасва и не ти свети в движение, значи системата работи, но и със сигурност, поне според мен, тази индикация иска да подскаже нещо. Аз не смея да се изказвам толкова категорично, защото не знам, но знам, че ако има проблем някъде, то диагностиката ще ти го покаже. Останалото е тъпотия! Аз поне така мисля! Поне така ми се струва логично!
Все пак остявям 10% вероятност Драго да е прав, ако случайно акумулатора в първите три завъртания на стартера може да задържи ток, след това изведнъж да падне напрежението и да светнат лампите докато тръгне зареждането, макар да мисля, че зареждането при изправен алтернатор заппочва още със започването на въртенето на стартера, и ми се струва много малко вероятен този сценарии. В крайна сметка блокирането на запалването е именно с цел да не се нарушат функциите на системите - Аir bags, ABS, ........
slitter написа:Държа да отбележа, че за да се появи този проблем заради акумулатора, то преди това трябва да свети лампата за акумулатора, че не зарежда, и чак след като източиш акумулатора започват да светят първо ABSa, след това тракшъна или едновременно. А ако акумулатора е поизхабен предварително, то забрави, че изобщо ще запалиш, защото е 46 блокира запалването, ако напрежението е под 10.5 V. Така, че на тия глупости може да вярваш, ако искаш, но според мен не е от това.
Доста смело се впускаш да обиждаш и да правиш диагностики без да имаш елементарни познания по електротехника
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Ето при мен какво се случи- отивам на автомивка преди няколко дена, вече беше захладняло,около час колата беше с отворени врати и багажник и всички плафони светеха. Качвам се доволен, въртя ключа и чувам как нещо отпред щрака (може би бендикса) всяка секунда и едновременно с това ксенона светка като дискотека, на таблото лампи на АБС,АСЦ,акумулатор,масло и т.н. Шашнах се, дадох и ток на колата от едно 3 литрово мицубиши и..пак същата работа,не иска и не иска. След 5 6 минути закачени през кабела обаче реших да направя последен опит и... BMW то запали все едно никога не е имало проблем.
Оказа се акумулатора
Дано и при автора това да се окаже,а не някоя сложнотия ..
Поздрави;)
Оказа се акумулатора
Поздрави;)
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Плафоните изгасват сами след известно време, дори когато вратите са отворени ... ако затвориш вратата и пак я отвориш, плафоните отново светват. Това е направено явно, за да не заминава акумулатора по начина, по който си го описал ти.
ПС: тва важи и за багажника
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Wolfen написа:Плафоните изгасват сами след известно време, дори когато вратите са отворени ... ако затвориш вратата и пак я отвориш, плафоните отново светват. Това е направено явно, за да не заминава акумулатора по начина, по който си го описал ти.
Съгласен
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2