Въпрос за М50B20 S1
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
Въпрос за М50B20 S1
Здравейте колеги имам редкия мотор М50B20 без вАнос на моето Е36 интересува ме мога ли да сменя главата по някакъв начин с такава от мотор с вАнус и трябва ли да преправям нещо М52? или най добре целия двигател - с чипа му ? питам не за друго а защото двигателя определено е много муден до 3500 оборота и разхода в градски условия е умопомрачаващ. Мисля че електрониката ми е на БОШ т.е. един път съм виждал чипа - трябва ли и него да сменя ?
Последна промяна Zliq_Zmei на 10 Сеп 2009, 14:57, променена общо 1 път
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Колеги питах просто дали мога само главата да сменя без чипа + още нещо ако трябва за да се подобри динамиката не нещо друго. Колкото до разхода не е 20/100 но определено вероятно може и по-добре . Колата е карана и продължава да се кара само на Бензин.
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Няма катализатор става дума за Е36 от първите до 92ра бензиновия филтър е сменен масло свещи кабели и колата се поддържа.Разхода при супер икономия и както всеки от София знае задръстванията са километрични затова дума не може да става за засичане на разход. Разход извън града под 7.8 не е имало при 70-90 и 8.5-9.5 при 110-120 но това предполагам за тази кола е нормално... ?!
Колега, не ти е толкоз рядък мотора, но е просто перфектен. Ванос не значи сила и нисък разход , азначи повече ядове и ремонти понякога де. Ако ти е мерак да тивърви повечко колата и да тупаш спокойно ис-ките, ти трябват буквално 4 неща. Изправен технически мотор (макар, че историята познава и не толкова изправни мотори да бията великия ИС) едно чипче от бай, lowdriver (проверен бай) един лек маховик от М20 (много арна раота) и една освободена генерациика малко по-шумничко е, ама не е фаталистично). Та с тез неща ти обещавам едно готино возене 

- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Значи Глава има във форума и ако колега има може да видим какво ще стане :-) става дума за ниските обороти и за разхода на място и в ниските ваноса си е добре - за вървене ако исках щях да го сменя направо с Б25 или Б28 :-) но не е това целта . По конкретно ме интересува ако сменя главата с такава от ванос ще стане ли нещо и какво по точно ?! има ли представа някой механик ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Виж сега това дето си го мислиш, едва ли е точно така.
Предполагам че няма да е кой знае колко трудно да си сложиш глава с ванос от М50ТУ, НО М50 и с ванос и без е много ралично като разход в сравнение с М52.
Като ги слушам тия с М52Б28 как им харчи 12 на сто в софия, направо не ми се вярва, ма не са един и двама дето го казват и показват.
А М50 си е с два литра нагоре.
Така, че ако търсиш икономия без алтернативно гориво се насочи към М51
Предполагам че няма да е кой знае колко трудно да си сложиш глава с ванос от М50ТУ, НО М50 и с ванос и без е много ралично като разход в сравнение с М52.
Като ги слушам тия с М52Б28 как им харчи 12 на сто в софия, направо не ми се вярва, ма не са един и двама дето го казват и показват.
А М50 си е с два литра нагоре.
Така, че ако търсиш икономия без алтернативно гориво се насочи към М51

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Да харчи да харчи, колко да харчи колега.... сега и в близките седмици с нормално каране повече от 10, 11 не ме е качвала например, с малко повече настъпване по светофарите 13... Не мисля че проблема ти е в липсата на ванос, даже напротив, по-здрав е мотора и лично на мен повече ми допада по-опростения и разбира се по-здрав вариант. Относно "мудността" в ниските обороти, вярно че я има и мене не ми допада много но аз тоя "проблем" го реших със бензин от Лукойл, колкото и странно да ти звучи
! Поогледай се за спортен филтър, доста добре ми се отрази на мен
Иначе знаеш как става работата като имаш излишни пари - да не падат под 4000 оборота и мудност НЯМА с М50-то 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
значи колеги незнам какво става , но с бавно и бабешко каране на компютър до 13-14 литра го докарвам в града незнам как ги докарвате 11-12 обаче нито реално нито на компютъра ги докарвам. колата никога не е имала проблеми с палене , да гасне на ниски обороти или оборотите да играят. Просто си е гледана. Видях във форума М52Б20 който си е доста модерен и мисля доста неща са променени в сравнение с моя та се замислих какво ми трябва да мина на нещо по-модерно под капака.Това е. Колкото до това с лек маховик - честно казано не ми е ясно какво значи маховик т.е. вал на клапаните ли е това го знам или колянов вал ... просто се занимавам със съвсем различни неща затова питам Вас :-) колкото до Б28 то е ясно че е съвсем друга бира и не се целя изобщо натам. Ако пък моя разход който пак казвам не е "реален" - ОК ще търся причина но определено ще бъда повече от изненадан защото винаги ми е давала толкова и в момента също 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
M50 трудно ще даде 10 на 100 в софия с нормално каране.
Виж в празнични дни може би 11 и то ако го караш с отнемане на газта и много много не му мачкаш газта.
Иначе ашлашката спокойно си пука 13.
Зимата 14 са му за добър ден.
Аз поне никога не съм постигал по-добър разход с М50 а тази която съм карал беше доста читава.
Виж в празнични дни може би 11 и то ако го караш с отнемане на газта и много много не му мачкаш газта.
Иначе ашлашката спокойно си пука 13.
Зимата 14 са му за добър ден.
Аз поне никога не съм постигал по-добър разход с М50 а тази която съм карал беше доста читава.

14 мнения
• Страница 1 от 1