Проблем с ОРГАНИТЕ за фолиото на задното стъкло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 318i
Мечтае да кара: bugatti veyron

Мнение от veselinchev » 09 Сеп 2009, 14:05

аз също разгледах закона движение по пътишата и никаде не видях за задно панорамно да пише че е забранено :evil: а на новите луксозни е разрешено " било оригинално и не е пречило" :dunno: ебати лабиринта е в тези закони :shock: Извън БГ дали създават такива проблеми накои знаели нещо? Сертификат или нещо такова има ли което да се покаже при една такава проверка? че хич не ми се сваля колеги много ми е добре с него а и е правено в германия и не можеш да разбереш че е фолио ако не се загледаш от близо , просто се заядоха гледаха всичко и от няма и как се захапаха за него :ranting: Когато е регистрирах и на мен също нищо не ми казаха за него ем и шефа на полицията също беше там за нещо и я видя че е затъмнена и нищо :shock: ТРЯБВА ДА ИМА ВРАТИЧКА някъде :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Сеп 2009, 15:24

Ами карай си така и да не ти пука. Ако решат да се заяждат с теб ги накарай да си напишат по коя точка/ал. в закона е поставената санкция.

После си пишеш възраженията, че в закона не е упоменато затъмняването на задното стъкло, но го пишеш интелигентно и аргументирано. Най-добре си разпечатай последния закон и си го носи в колата...

И ако ти напишат акт, директно при адвокат (ако имаш познат, направо се консултирай за сроковете, в които можеш да внесеш възражения, това им е работата на хората).

Това е при положение, че всичко друго по колата и по документите ти е изрядно.

Ако нямаш нерви за по-горното, просто махни фолиото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 318i
Мечтае да кара: bugatti veyron

Мнение от veselinchev » 09 Сеп 2009, 15:27

:yes:

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 09 Сеп 2009, 15:32

Какво казва закона:
Раздел XX.
-Задължения на водачите на пътни превозни средства
Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)

/1/. Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила,осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
/2/. Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и
намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от
двете страни на автомобила.

Това можеш да си го запишеш, и да им го цитираш като почнат да мрънкат !
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Сеп 2009, 16:18

Това е разисквано много пъти в подфорум "извън темата", както и тук , така и там винаги се е писало, че ако имаш странични огледала нямаш проблем дори ако искаш да зараиш ламарина на задния джам, камо ли фолио ;)
Така, че следващия път като някой ти направи проблем точно затова , просто му кажи ми напиши ми АКТ ,да видиме за какво ще го напише :idea: ;)
Изображение

Предишна

Назад към E36