Тампони от Нилатрон GS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Тампони от Нилатрон GS

Мнение от vicho » 07 Сеп 2009, 12:26

Свалих задния мост на земята да видя какво е положението, че "нещо" поклопва и какво да видя - тампоните на задните носачи се разпачетосали :mhihi: , викам си нормално е...

Обаче на гениалния ми ум дойде мисълта, че НОВИ гумени ще ги сполети същата съдба след известно време каране по нашите ненормално добри пътища, особенно тук-там на врати та реших, че ще се търси алтернатива. След бърза справка с Гугъл и офф-роудаджийските форуми видях, че някой са си направили тампони от Нилатрон GS. Та ще пробвам и аз.

Въпросното "нещо" го има в http://www.oblicos.com/ - около 30лв/кг. Седалището им е във офис сградата на Юнг на Ботевградско шосе, поне там беше преди 3-4 години, когато съм ходил за последно при тях.

Та тия дни ще мина да си закупя известно количество Нилатронче и ще го врътна на струга, да видим какви ще са резултатите. :mhihi:

Ще пусна и снимки с готовия продукт.

И още нещо относно прочутия Полиуретан.

Тошо от офф-роуд.бг написа:А що искаш да е полиуретан ? Еластомерите биват термореактивни /каучук/ и термоактивни / примерно полиуретанът/.
Вторите имат така наречената остатъчна деформация,тоест са "твърди течности" .И пак тоест променят се под натиск с времето,текат .
Дано да си ме разбрал.Делят се на твърдости ,колкото по твърд,толкова по малко е остатъчната деформация, но пък няма да ти демпферира добре.Аз бих избрал каучука и бих си карал като пич
Освен това каучука се формува по просто,за Еластолана на Еластогран ти трябва шприц и въобще сватба е.А "булката" не си заслужава според мен.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 07 Сеп 2009, 14:01

Интересно...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 07 Сеп 2009, 14:46

Абе ти в цеха да не почнеш и тампони да правиш Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Сеп 2009, 15:10

150лв. = 30см Фи110 - Полиуретан!
според мен тези прекалиха с цената

а пък след кратка консултация с шефчето разбрах, че Нилатрона не става, защото не поддава въобще за разлика от Полиуретана. :roll: :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Сеп 2009, 16:40

Нилатрона и Делрин-а според мен са едно и също като твърдост.
Демек само за пистарки.
Ако искаш твърди тампони, търси AKG USA да ти пратят нещо, ама малко скъпички.
Иначе каквото и да ми обясняват, съсипан полиуретанов тампон досега не съм видял, освен ако нещо не го е нарязало...

Назад към E36