Проблем с оборотите на 525TDS
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Проблем с оборотите на 525TDS
Притежавам 525 TDS,който си работи идеално,но при пускането на климатика започва да си мени оборотите и често при работа на място гасне.Как мога да вдигна оборотите защото ми се виждат доста ниски?
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Познат е също като ламбда сонда, при мен на 525 i, беше разположен в основата на катализатора, други имат по 2 такива (преди и след катализатора) и т.н.
Niky Georgiev
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Ники, TDS-ка е бре.
При бензинките като пуснеш климата оборотите малко се вдигат. Има някакъв датчик дето командва този фокус. Предполагам, че и при теб е нещо подобно. Питай ДизелБой за координатите на един добър майстор по климите.

При бензинките като пуснеш климата оборотите малко се вдигат. Има някакъв датчик дето командва този фокус. Предполагам, че и при теб е нещо подобно. Питай ДизелБой за координатите на един добър майстор по климите.

- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Тарсих такъв филтър,но не го откривам никъде.Явно трябва да се вдигнат оборотите с около 100-на,но не е ясно как.
Имам същият проблем с 525тдс.Казаха ми че оборотите се регулират електронно,понеже в Бургас бъка от тесни специалисти ,които умеят единствено да се чешат по мазните коси сам си вдигнах оборотите .Под педала на газта има място за болт ,при мен липсваше ,така че си закупих един за 60стотинки и с гайка си го хванах от долу.Като го навиваш нагоре той избутва педала на газта с милиметар и по този начин оборотите се повишиха с около 100 в момента ги дарйи на около 750-800 и колата не гасне вапреки че отново се усещат колебания.Така че пробваи предполагам че ще се получи и при теб
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
абе полудехте ли прегледаите дали компютрите са ви за климатика има които като пуснеш климатика дига оборотите и такива които леко свалят оборотите ама нема такива дето като пуснеш климатика да гасне ,прегледаите и тжа дето ви регулира оборотите на празния ход

10 мнения
• Страница 1 от 1