Проблем с 320d 136 к.с
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с 320d 136 к.с
Колеги това ми се случва от няколко дни , Сутрин паля колата няма проблем в последствие като карам давам газ и около 2-3 000 оборота забива и не може да вдигне скороста едвам едвам и става едно страшно забиване на всички скорости повече от 2-2500 оборота не вдига . Спирам на място и започвам да давам газ и започва да се дави и пуши някакви бели св. сиви пушеци като турлаци нищо не се вижда зад нея , не се оправя сама , гася - след това паля и давам газ все едно не е било вдига обороти върви няма проблем после пак се случва и пак така се оправя . Случва се и 2 дни да не го прави и след това да го направи . Възможно ли е да е турбо , помпа , дюза . На какво се дължи след като загася да се оправия дори и за кратко понякога и за повече .
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Проблем с 320d 136 к.с
sashko*** написа:Колеги това ми се случва от няколко дни , Сутрин паля колата няма проблем в последствие като карам давам газ и около 2-3 000 оборота забива и не може да вдигне скороста едвам едвам и става едно страшно забиване на всички скорости повече от 2-2500 оборота не вдига . Спирам на място и започвам да давам газ и започва да се дави и пуши някакви бели св. сиви пушеци като турлаци нищо не се вижда зад нея , не се оправя сама , гася - след това паля и давам газ все едно не е било вдига обороти върви няма проблем после пак се случва и пак така се оправя . Случва се и 2 дни да не го прави и след това да го направи . Възможно ли е да е турбо , помпа , дюза . На какво се дължи след като загася да се оправия дори и за кратко понякога и за повече .
Клапан за аванса на ГНП
Re: Проблем с 320d 136 к.с
Да сега ми се случва от скоро , но преди 4 месеца пак ми се случи след това смених дебитомер и нямах проблем но толкова бързо да е заминал дали въобще е възможно да е било от него .Вече не знам какво да мисляmilennyc написа:sashko*** написа:Колеги това ми се случва от няколко дни , Сутрин паля колата няма проблем в последствие като карам давам газ и около 2-3 000 оборота забива и не може да вдигне скороста едвам едвам и става едно страшно забиване на всички скорости повече от 2-2500 оборота не вдига . Спирам на място и започвам да давам газ и започва да се дави и пуши някакви бели св. сиви пушеци като турлаци нищо не се вижда зад нея , не се оправя сама , гася - след това паля и давам газ все едно не е било вдига обороти върви няма проблем после пак се случва и пак така се оправя . Случва се и 2 дни да не го прави и след това да го направи . Възможно ли е да е турбо , помпа , дюза . На какво се дължи след като загася да се оправия дори и за кратко понякога и за повече .
Клапан за аванса на ГНП, 500лв. и си готов . 300лв. е само клапана, 100-на лв. свалне и качване .... Аз имах същия проблем преди 1г.
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
ДПФ- филтъра за твърди частици ти се е запушил. Карай около 20-30 мин на 2-ра и трябва да се оправи ако нестане отивай на сервиз да ти го оправят.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
OxoBoxo написа:ДПФ- филтъра за твърди частици ти се е запушил. Карай около 20-30 мин на 2-ра и трябва да се оправи ако нестане отивай на сервиз да ти го оправят.
ДПФ на 320д 136 коня - интересно
- milennyc
-
-
xerial написа:OxoBoxo написа:ДПФ- филтъра за твърди частици ти се е запушил. Карай около 20-30 мин на 2-ра и трябва да се оправи ако нестане отивай на сервиз да ти го оправят.
ДПФ на 320д 136 коня - интересно![]()
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
OxoBoxo написа:ДПФ- филтъра за твърди частици ти се е запушил. Карай около 20-30 мин на 2-ра и трябва да се оправи ако нестане отивай на сервиз да ти го оправят.
Колега, нищо лично но между Е46 и Е90...май има разлика
При Е46-ците филтър на твърдите частици - НЯМА.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колата ти минава в авариен режим за това така се получава. Трябва да разбереш защо се получава. Във всеки по читав сервиз могат да погледнат каква грешка изкарва.
При мен беше абсолютно същото и като я закачихме грешката беше-ел. клапана на турбото, но и като го смених не се оправи. След много чудене и маене се сетих че клапана на АГР е същия и просто му откачих буксата (агр-а ми беше изолиран). Колата се оправи и така вече две години няма проблем.
При мен беше абсолютно същото и като я закачихме грешката беше-ел. клапана на турбото, но и като го смених не се оправи. След много чудене и маене се сетих че клапана на АГР е същия и просто му откачих буксата (агр-а ми беше изолиран). Колата се оправи и така вече две години няма проблем.
- milennyc
-
-
plamen_hh написа:И аз имам такъв проблем обаче ми искат около 1000 лв за ремонта на помпата нещо много искат да ме обръснат някой ако знае сервиз във Варна или някъде наоколо където е на по нормални цени да каже 1000 лв не ми се дават нещо
Не си ли вуждал какви грешки ти вдига. Ако е ъгъла на впръскване това е клапана на аванса. Но ...... принцпино горе при Сашко проблема е че тя почва да си пуши бяло, губи мощност и ако я загаси и запали все едно нищо и не се знае кога ще го направи това пак. А това става точно от този клапан. Аз съм писал тема за това " Цена на помпа...."
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Dimitroff написа:OxoBoxo написа:ДПФ- филтъра за твърди частици ти се е запушил. Карай около 20-30 мин на 2-ра и трябва да се оправи ако нестане отивай на сервиз да ти го оправят.
Колега, нищо лично но между Е46 и Е90...май има разлика
При Е46-ците филтър на твърдите частици - НЯМА.
Тогава онова второто след катализатора какво е. Втори катализатор ли е. Винаги съм си мислел че е филтър за твърди частици. Като го купувах от Ибея май го водеха нещо друго а не катализатор. Не че има значение, ама поне да знам каво е да не се изложа някой път.
milennyc написа:plamen_hh написа:И аз имам такъв проблем обаче ми искат около 1000 лв за ремонта на помпата нещо много искат да ме обръснат някой ако знае сервиз във Варна или някъде наоколо където е на по нормални цени да каже 1000 лв не ми се дават нещо
Не си ли вуждал какви грешки ти вдига. Ако е ъгъла на впръскване това е клапана на аванса. Но ...... принцпино горе при Сашко проблема е че тя почва да си пуши бяло, губи мощност и ако я загаси и запали все едно нищо и не се знае кога ще го направи това пак. А това става точно от този клапан. Аз съм писал тема за това " Цена на помпа...."
В бош ми казаха че е помпата
- milennyc
-
-
plamen_hh написа:milennyc написа:plamen_hh написа:И аз имам такъв проблем обаче ми искат около 1000 лв за ремонта на помпата нещо много искат да ме обръснат някой ако знае сервиз във Варна или някъде наоколо където е на по нормални цени да каже 1000 лв не ми се дават нещо
В бош ми казаха че е помпата
Е там де нали клапана е на помпата. Ако ти искат 1000лв. пращай я към мен. На Л.С ще се разберем за много под 1000лв. стига да има кой да ти зацепи помпата
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
Здравей,колега!Имам същия проблем и работата е там,че не се случва всеки път,а когато си поиска!Вчера се амбицирах и свалих датчика /клапана/на турбото.Намира се под единия от маркучите на климатика.Много беше затлачен и го почистих с WD-40.Карах колата след това около 3 часа градско,проблема не се появи.Днес още ще покарам и ще видя дали го има.Ако се появи-ще пиша.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2