BMW газова уредба
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Desso написа:Май ще е най добре да се направи една тема със всички предимства и недостатъци на обикновена АГУ и ГИ.. да се заключи и да се сложи във важни и да спрат постоянните едни и същи въпроси.Защото аз от както посещавам форума съм виждал толкова много че..
Да ама от нито една неможеш да придобиеш точна представа ако не си информиран ! Една такава важна тема ще е много полезна !
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
vladiverm написа:Bareck написа:Ами газта е по-твърдо гориво от бензина,и при детонациите в цилиндрите са по-мощни...
Не ми е ясно като пишеш нещо не го ли четеш после
Вместо да пишеш глупости вземи прочети някоя книга по темата , не само да преразказваш чутото на пейката пред блока...

- ned_gm28
- ентусиаст
-
PNR написа:tavit написа:Имам BMW E36 318 бензин и искам да си сложа газова уребда.
Как се отразява това на колата?
Очаквам вашите мнения и предварително Ви благодаря!err0r написа:На колата от профила ли искаш да слагаш газ?bum_bum написа:Ако наистина караш М- ка слагай смело, тя направо е мислена за газ тая кола
Добре де колеги момчето е написало каква кола кара защо му се заяждате той съвсем точно и ясно си е написал какво кара и на какво иска да сложи газ а вие му се подигравате и то и двамата сте хора дето сте много ама много наясно с нещата
За кво го ебавате ...
А относно по темата за съм с газови инжекцион на SimGAС български ( http://stargas-bg.com/price ) доволен съм много от него колата ми ( BMW e36 318is M42 ) върви добре и гори нормално и определено ми излиза доста по евтино отколкото на бензин
Ами колега,ще го ебават,щото по принцип в аватара се пише какво караш,а не какво мечтаеш да караш

- ned_gm28
- ентусиаст
-
PNR написа:vanko_5 написа:слагай обикновенна газ по евтена е ще варви по малко но и джоба по малко ще се празне аз на 318 м40 сам с обикновенна и сам доволен с21литра газ 260км сма минал като 30 от тях са карани сас 180км а остатака сас 90-100
ама това извън градско ли е ???
защотот това отива на 8/100 което е ебати малкия разход определено за градско е невъзможно според мене. Аз съм с газов инжекцион и ми дава 13-14 минимум в града а извън града 10

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ned_gm28 написа:PNR написа:vanko_5 написа:слагай обикновенна газ по евтена е ще варви по малко но и джоба по малко ще се празне аз на 318 м40 сам с обикновенна и сам доволен с21литра газ 260км сма минал като 30 от тях са карани сас 180км а остатака сас 90-100
защотот това отива на 8/100 което е ебати малкия разход определено за градско е невъзможно според мене. Аз съм с газов инжекцион и ми дава 13-14 минимум в града а извън града 10
И аз съм с газов инжекцион, но ми гори 7-8/100 на дълго ; 10.5-11.5/100 в градски условия.Толкова ми гори и на бензин.
+1

- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
Значи ГИ ми го сгага 1 приятел който има сервиз в Попово .
Всеки ден слага по 1 газов инжекцион,сами преценете дали е добър
Лесно мога да ви свържа с него,предполагам че ще има и отстъпки за съфорумци !
За ден и половина го слага,барабар с настройки и донастройки....
.
Всеки ден слага по 1 газов инжекцион,сами преценете дали е добър

Лесно мога да ви свържа с него,предполагам че ще има и отстъпки за съфорумци !
За ден и половина го слага,барабар с настройки и донастройки....

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
BiTurbo написа:ned_gm28 написа:PNR написа:vanko_5 написа:слагай обикновенна газ по евтена е ще варви по малко но и джоба по малко ще се празне аз на 318 м40 сам с обикновенна и сам доволен с21литра газ 260км сма минал като 30 от тях са карани сас 180км а остатака сас 90-100
И аз съм с газов инжекцион, но ми гори 7-8/100 на дълго ; 10.5-11.5/100 в градски условия.Толкова ми гори и на бензин.
+1
Айде за Пловдив да приемеме, че има задръствания, но за габрово силно се съмнявам.
А PNR върти основно в центъра на София, където 14 газ си е малко

Гледайте ги тия неща защото иначе си вадите грешни изводи.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
vld написа:BiTurbo написа:ned_gm28 написа:PNR написа:vanko_5 написа:слагай обикновенна газ по евтена е ще варви по малко но и джоба по малко ще се празне аз на 318 м40 сам с обикновенна и сам доволен с21литра газ 260км сма минал като 30 от тях са карани сас 180км а остатака сас 90-100
+1
Айде за Пловдив да приемеме, че има задръствания, но за габрово силно се съмнявам.
А PNR върти основно в центъра на София, където 14 газ си е малко![]()
ами не знам колега какво повече да кажа, долу в подписа ми съм записл АБСОЛЮТНО ВСИЧИТЕ(наистина без нието едно изключение) ми зареждания на газ откакто съм сложил ГИ. И всички тези зареждания съм правил винаги до горе, никога не съм засичал за 10лв. или 10л колко минавам. Вече почти 26 000км всеки може да види как е било като разгледа зарежданията ми, че даже и в Швейцария имам едно и в Германия доста, така че може да се направи и съпоставка БГ и извън бг

П.С. Може би е важно да кажа, че колата се превключва на газ чак когато стрелката се изправи(не след синия сектор или там квото и да било) така ле от тази гледна точка може да изглажда малко по икономично.
Както пише там 25.923 km and 1.257 EUR
в бензин това щяха да са 2500 EUR
ГИ струваше 650 Евро
мисля че коментара е излишен.........
проблеми никакви до сега ното на газ нито на бензин
Последна промяна BiTurbo на 03 Сеп 2009, 12:51, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
BiTurbo написа:vld написа:BiTurbo написа:ned_gm28 написа:PNR написа:vanko_5 написа:слагай обикновенна газ по евтена е ще варви по малко но и джоба по малко ще се празне аз на 318 м40 сам с обикновенна и сам доволен с21литра газ 260км сма минал като 30 от тях са карани сас 180км а остатака сас 90-100
+1
А PNR върти основно в центъра на София, където 14 газ си е малко![]()
ами не знам колега какво повече да кажа, долу в подписа ми съм записл АБСОЛЮТНО ВСИЧИТЕ(наистина без нието едно изключение) ми зареждания на газ откакто съм сложил ГИ. И всички тези зареждания съм правил винаги до горе, никога не съм засичал за 10лв. или 10л колко минавам. Вече почти 26 000км всеки може да види как е било като разгледа зарежданията ми, че даже и в Швейцария имам едно и в Германия доста, така че може да се направи и съпоставка БГ и извън бг![]()
П.С. Може би е важно да кажа, че колата се превключва на газ чак когато стрелката се изправи(не след синия сектор или там квото и да било) така ле от тази гледна точка може да изглажда малко по икономично.
Toва е много важно уточчнение, особенно зимата това си е литър бензин при всеки студен старт

Koлко градуса са това? При мен на 40градуса превключва. Стрелката е на ръба да излезе от синьото. Гарантирано 40гр. е нормална температура за редуктора.BiTurbo написа:...П.С. Може би е важно да кажа, че колата се превключва на газ чак когато стрелката се изправи(не след синия сектор или там квото и да било) така ле от тази гледна точка може да изглажда малко по икономично.
Сложил съм термодатчика точно преди редуктора, за да е точна настройката. Нарочно си сложих допълнителен термодатчик. Но определено ГИ-то си е ОК.
- vld
- Старши ентусиаст
-
liloff написа:Koлко градуса са това? При мен на 40градуса превключва. Стрелката е на ръба да излезе от синьото. Гарантирано 40гр. е нормална температура за редуктора.BiTurbo написа:...П.С. Може би е важно да кажа, че колата се превключва на газ чак когато стрелката се изправи(не след синия сектор или там квото и да било) така ле от тази гледна точка може да изглажда малко по икономично.
Сложил съм термодатчика точно преди редуктора, за да е точна настройката. Нарочно си сложих допълнителен термодатчик. Но определено ГИ-то си е ОК.
Стрелката показва право нагоре точно в средата от 88 до 102 градуса.
Долната граница може да има малко раминаване с няколко градуса, но мисля че беше толкова.

Да ясно, но ми е интересно софт.настройката на ГИ-то на колко градуса е направена при него, защото ако ползва темп датчика на блока за газеницата, би трябвало да превключва още по-рано, понеже там е най-топло. Докато стигне до редуктора... сигурно падат 5 градуса.
Но е напълно излишно да я чакаш повече от 40гр.
Но е напълно излишно да я чакаш повече от 40гр.