Проблем с корите на вратите на 318и

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i - 97g

Проблем с корите на вратите на 318и

Мнение от AVALON » 03 Сеп 2009, 11:08

Здравейте

Искам да се допитам до Вас относно корите по вратите на 318 и.
Значи на всичките ми врати корите не прилепват плътно към вратата.
Най вече от моята страна на водача единия край на кората винаги се отделя и то при затваряне и отваряне на вратата.
В най-скоро време ще кача и снимки.

Моля Ви за съвет как да го отстраня този проблем, че скоро може да ме приемат в нерво-хирургията.

Благодаря Ви предварително. :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Сеп 2009, 11:24

Зад дръчката с която си дърпаш вратата да се затвори има 2 тапички - сваляш ги и ако не са ти сменямни болтчетата отвиваш 2-те болтчета който са за звезда.Издърпваш лайсната която стой пред вътрешната дръжка за отваряне на вратата - на ляво и тя също излиза ... от там на татък цялата кора се държи на щипки.Със зрава отвертка пъркащ зад кората и имаш по 3 щипки от ляво(страната която граничи със задната врата),3 щипки от дясно(страната която граничи с калника) и 3 или 4 щипки от долу.Щипките са разположени на равни разстояния и се разкачат като бръкнеш с некоя отвертка и я ползваш за лост.разкачашбуксите и си ти... Ако нямаш дунапреново уплътнение между ламарината на вратата и кората може да ползваш стъклена вара - има някъде тема за това много хора казват,че става много добре.Пълниш от долу с някакъв уплътнител,отиваш до Дару Кар да си набавиш липсващите щипки и сглабяш по обратен ред.Не са много скъпи тия щипки...

П.С. има и по-лесен и мурдарски вариант който срещнах преди няколко дена при един познат ... с дълги и дебели види с малки глави от кората и направо във желязото на вратата...Пак става много прибрано и здраво,но си е гадно с тия види.При него е направено тарикатски под ъгъл и се крият по корите и отдолу,но ти си решаваш...Горния вариант е правилния за решаване на проблема.

Потребител
Аватар

проблем с корите

Мнение от AVALON » 03 Сеп 2009, 11:45

Много ти благодаря за съвета колега. Ще се възпозвам задължително от това което ми препоръча 1 вариант.

Благодаря

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Сеп 2009, 11:51

Доживях и аз да съм полезен на някой в тоя форум :D Толкова информация съм взел от тук,че още 2 години не мога да си я върна на съфорумци.

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Сеп 2009, 13:02

Само моля те не ползвай стъклена вата, че тубдиспансера ти е в кърпа вързан. Изключително вредна е за здравето.

Каквато си искаш друга вата ползвай.
Има една тънка 5мм за мебели, също върши работа. Мисля че имаше полезна тема, където писахме за "тропкането на корите", вътре има бая матрял.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Сеп 2009, 14:35

Потребител
Аватар

тапицерия

Мнение от AVALON » 04 Сеп 2009, 10:27

Благодаря Ви за съдействието.
Стъклена вата няма да използвам понеже оригиналния материал е запазен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 04 Сеп 2009, 10:39

само да добавя и аз нещо...
кето купуваш целия набор копчета и тн гледаи да са оригиналните. като хванат всиччки на местата си няма да имаш проблеми с дрънчене и тн
продават няккави по 5 ст. но изпускат лесно и се чупят. поне при мен се изпочупиха като пробвах с тях

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 04 Сеп 2009, 11:26

TUZara` написа:П.С. има и по-лесен и мурдарски вариант който срещнах преди няколко дена при един познат ... с дълги и дебели види с малки глави от кората и направо във желязото на вратата...Пак става много прибрано и здраво,но си е гадно с тия види.При него е направено тарикатски под ъгъл и се крият по корите и отдолу,но ти си решаваш...Горния вариант е правилния за решаване на проблема.

Този вариант трябва да стои в тема със заглавие "Неща, които НЕ ТРЯБВА да правите по
Вашето БМВ!"
Изображение
Driver's Racing Team

Потребител
Аватар

кори

Мнение от AVALON » 04 Сеп 2009, 13:15

Ами ок мерси този уикенд ще се възползвам от вашите съвети.

:bchug:

Че като оправя вратата трябва да оправя и тавана че и той иска внимание и опресняване.
Мани мани от както взех колата за пръв път ще види ремонт след 47000 км изминати по българсите каньони или така наречените пътища.
:bgflag:

Аватар

Мнение от TUZara` » 04 Сеп 2009, 13:34

Добре де,вие ма нахранихте от всякъде ... чел съм тази тема която пуснахте по-нагоре и помня,че слагаха някаква вата,ма съм казал стъклена по инерция ... :winky: а за втория вариант,казах,че не е правилно решение,но и това съм срещал...Знам ли какъв човек стой срещу мен..Има всякакви мурдари с голфаджийско мислене който предпочитат да го оправят по за 3 мин с дрелката,сместо да си отделят 1 час време ходене по магазини,търсене на щипки,редене,и така на татък :winky:

Назад към E36