Защо ми е понамаляло маслото от двигатела?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Защо ми е понамаляло маслото от двигатела?
Смених маслото преди около 3000 км и днес гледам пръчката , а то седи малко над долната чертичка (а трябва да седи 2 мм под горната). Досипах му около 500мл, ама май ще трябва още малко. Колата си работи без проблеми никакви ядове не ми е правила. Ако можете да дадете мнения къде е отишло, дали го е изгорила или знам ли и аз.
Благодаря на отзовалите се.

Благодаря на отзовалите се.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
От долна черта до горна е един литър,като оставиш колата някъде гледаш ли дали има масло после по асвалта,но фабрично си ги дават да харчат за 1000километра от 100-200грама в зависимост от условията на ръчкане
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
ти си там и само ти може да видиш кво става с маслото,аз като гледам маи капе отнякъде или пък да го гори
немога да разбера съжалявам,ако на някои му е по-ясно може да ти даде точен отговор 

- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Не знам мухите ли са го изпили или през нощта някой ми отвара капака и ми го източва
, ама знам че от преди не е имало тоя яд. Както си му сипа така си седи. А по асфалта няма да има теч.Най-евентуално го изгаря или капе ама по много малко и не мога да му хвана края.

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Ами колега,то ако го е изтекло през семеринги и гарнитури-ще капе здраво по земята!Няма как да ти хвърли 1 литър без да капне на пътя!Ако пък го гори-ще припушва през ауспуха (особено като го сръгаш) 

vladi_a_i написа:От долна черта до горна е един литър,като оставиш колата някъде гледаш ли дали има масло после по асвалта,но фабрично си ги дават да харчат за 1000километра от 100-200грама в зависимост от условията на ръчкане
не знам колко ги дават ама моита 316 м43 за 11 000 км маслото мръднало само с няколко милиметра(изобщо не съм доливал а си е на средата)

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
само с няколко милиметра(изобщо не съм доливал а си е на средата)

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- mitkosulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i
колега има доста теми за тоя проблем но мисля че това е въпрос на който и сам можеш да си отговориш
щом няама масло по двигателя значи е избягало през друго място
1-во гумички на клапаните
2-ро сегменти
дано не е второто айде успех колега
2-ро сегменти
koлега за койи модели бмв етова на 1000км по 100-200грама фабрично мойто на 3600 ми е излапало 300грама някаде с рачканеvladi_a_i написа:От долна черта до горна е един литър,като оставиш колата някъде гледаш ли дали има масло после по асвалта,но фабрично си ги дават да харчат за 1000километра от 100-200грама в зависимост от условията на ръчкане
дай да я потормозя таз 316 колега да видем дали няма да почне да лапа масалцеmg87 написа:vladi_a_i написа:От долна черта до горна е един литър,като оставиш колата някъде гледаш ли дали има масло после по асвалта,но фабрично си ги дават да харчат за 1000километра от 100-200грама в зависимост от условията на ръчкане
не знам колко ги дават ама моита 316 м43 за 11 000 км маслото мръднало само с няколко милиметра(изобщо не съм доливал а си е на средата)

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
mitkosulev написа:колега има доста теми за тоя проблем но мисля че това е въпрос на който и сам можеш да си отговориш
2-ро сегменти
Desso написа:Колега с какво масло караш?На последната смяна на маслото сменял ли си марката му ?
В тия два цитата има всички възможни варианти.
Само ще добава
3.Тече от семерингите на валовете, или от някоя друга гарнитура.
Провери си тези неща и тогава вече може да се дискутира евентуалнен проблем, иначе само си хвърляме боб.

П.С.Ако случайно след като провериш гореописаните неща срещнеш някакви трудности, пусни ми едно ЛС за да ти отворя темата и да я продължиш в насока техническа дискусия.

14 мнения
• Страница 1 от 1