БМВ 318 впечатления?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Моля те не си взимаи БМВ не искам да гледам по улиците още едно БМВ лепено с лепло,вързано с тел,харчещо 5/100 газ,стига сте се гаврили с марката,като те притеснява разхода не си взимаи БМВ!
П.С:Забравих може да си вземеш от горубляне такава каквато търсиш, за събота и неделя обикаляне с едно приятелче се нагледах на уникати харещи по 5/100 карани от баби и т.н!
Аиде Модовете още вчера я гледах темата, че е за ключ,аиде малко превантивно с малоумните теми да се деиства!
П.С:Забравих може да си вземеш от горубляне такава каквато търсиш, за събота и неделя обикаляне с едно приятелче се нагледах на уникати харещи по 5/100 карани от баби и т.н!
Аиде Модовете още вчера я гледах темата, че е за ключ,аиде малко превантивно с малоумните теми да се деиства!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
316 са страшни. Не докосват бензина. Ти им сипваш, те го връщат. Ако почне да гори повече от 7 градско, не е наред нещо. Трябва да я накажеш като вдигнеш 240 да продуха никел кофата отзад и да омазни дюзите.
P.S. Много ти сипахме... няколко уточнения.
1. Е36 не е гъзарска кола, не е пичеловка. Тук със сигурност ще има много несъгласни, но никой не се обръща след Е36, освен ако не е маниак. Жените не са маниачки, запомни го
(има и такива, ама това друга тема вече).
2. Е36 не върви за гонки. На дълъг път е ОК, но от светофар до светофар всичко живо те дърпа. Тука рейсърите пак ще скочат, ама си е така.
3. Е36 не вози много хубаво, за разлика от Е46. По принцип вози отлично, но като мине през националната манталитетна тунинг академия, почва да вози като каруца
4. Поддръжката е много евтина, но само ако манталитета ти е такъв, че нещо което е развалено, трябва да се оправи веднага. Защото познаваме много хора, които си питат... абе кво ще стане ако не го оправя. И после искат да я продадат за перфектна и на печалба...
5. Запомни ли, че не е пичеловка...
6. Гори много (освен ако не смениш малко консумативи за 500-600лв), тогава става напълно ОК, но като ти е първа кола, допускам че няма да го направиш, а ще спреш пред някоя автомания за ароматизатори и неонови лампички.
Замислял ли си се някога за Fiat Barchetta. Върви безобразно много, гори ОК, уникална пичеловка е, вози като каруца, но интериора е супер готин. Като смениш бронята отпред с фейслифтовата става супер яка градска количка. Можеш и хардтоп да й сложиш...

P.S. Много ти сипахме... няколко уточнения.
1. Е36 не е гъзарска кола, не е пичеловка. Тук със сигурност ще има много несъгласни, но никой не се обръща след Е36, освен ако не е маниак. Жените не са маниачки, запомни го

2. Е36 не върви за гонки. На дълъг път е ОК, но от светофар до светофар всичко живо те дърпа. Тука рейсърите пак ще скочат, ама си е така.
3. Е36 не вози много хубаво, за разлика от Е46. По принцип вози отлично, но като мине през националната манталитетна тунинг академия, почва да вози като каруца

4. Поддръжката е много евтина, но само ако манталитета ти е такъв, че нещо което е развалено, трябва да се оправи веднага. Защото познаваме много хора, които си питат... абе кво ще стане ако не го оправя. И после искат да я продадат за перфектна и на печалба...
5. Запомни ли, че не е пичеловка...
6. Гори много (освен ако не смениш малко консумативи за 500-600лв), тогава става напълно ОК, но като ти е първа кола, допускам че няма да го направиш, а ще спреш пред някоя автомания за ароматизатори и неонови лампички.
Замислял ли си се някога за Fiat Barchetta. Върви безобразно много, гори ОК, уникална пичеловка е, вози като каруца, но интериора е супер готин. Като смениш бронята отпред с фейслифтовата става супер яка градска количка. Можеш и хардтоп да й сложиш...

И аз съм с 318-ка, в града ми харчи 10-10.5/100, извън - 6-7/100 и то натоварена, газ моята няма и да помирише. На мен също ми е първа кола тази, стана любов от пръв поглед, и макар, че имах малко притеснения в началото, сега хич не съжалявам за избора си. В началото си търсех доста време Ксара или Браво именно заради по-ниския разход на гориво, но се оказа, че за София разлика чак драстична май няма.....Да не говорим, че след тонове изчетена информация по форумите и допитвания, извода беше, че е по-добре здрава и лакома кола, отколкото икономична и всеки месец на сервиз....А понеже на мен ми трябва кола за дълъг път основно, мненията на колегите оттук, че този автомобил е комфортен и въобще не изморява карането се оправда още с първото ми излизане извън София.....
Успех, колега.

Успех, колега.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
lolz написа:Дайте някви цифри де![]()
До 6-7/100 ме устройва
Ето ти цифри: 318is, 10.5 л/100 км градско /софийско/ в сравнително ненатоварен трафик, лятно време, климатик непостоянно включен, без пасажери и багаж, нормално каране, без ръчка. Горните условия, с пасажери и включен климатик- 11.5-12.0/100. Шофиране с яка ръчка пак на градско- 12.5. Зимно време- 13-13.5 до 14-14.5 градско каране, в зависимост от трафика и състоянието на пътя, както и подгряване на двигателя на празен ход. Извън градовете я цедя до последно с удряне на прекъсвач и поднасяне на задницата в завоите и не мога да дам точна цифра, обикновено 10/100. Пробвал съм икономично извънградско каране и идва около 7.5-8/100. Изобщо разхода на бензин не е определящ при тези автомобили. Като си сложиш парите за поддръжка, данъци, застраховки и т.н., този бензин, който ти гори колата е не повече от 50%, да не кажа 30% от целия разход. Митове и легенди са схващанията, че БМВ били много лакоми. Други марки автомобили от същия клас, примерно фолксваген пасат, или ауди 90 от 90-те години и тегло също като на моята с мощност 90 к.с. за пасата и 136 к.с. за аудито дават разход +1/100 км, отгоре на цифрите, които съм написал. Изобщо не знам за какво ти е БМВ, като разхода на бензин ти е определящо. Ориентирай се към други марки автомобили с евтина поддръжка и нисък разход.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: БМВ 318 впечатления?
lolz написа:Здравйте,решил съм да си взимам БМВ 318(или сходно) 92-94 година.Нямам никакви наблюдения върху тази кола.Ако някой има такава моля да сподели впечетленията си,слабите места,какво да гледам когато я купувам,разход на бензин(само лоши работи чувам за разхода) и въобще как е като автомобил.
Мерси предварително
Ползвай търсачката: http://bmwpower-bg.net/forums/search.php
Има достатъчно информация за модела във форума

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2