Здравейте колеги проблем с маслото май не качва
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте колеги проблем с маслото май не качва
Проблема ми е следния искам да си премера налягането на маслото в двигателя но не знам къде да отида и някой ако знае от къде и как се мери ще съм му благодарен ако пише става въпрос за bmw316 92г. с compaq.Благодаря
BIZONA-MAN
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Когато си на контакт преди да запалиш лампата за маслото трябва да свети.
Когато запалиш лампата трябва да изгасне.
Ако са изпълнени тези две условия значи налягането е добро.
Когато червената лампа за маслото светне по време на движение означава, че няма достатъчно налягане.
В същност лампата за маслото е свързана към датчик за налягане на маслото, който пуска ток (затваря веригата) когато налягането е под минималното.
При теб какво те притеснява?
Когато запалиш лампата трябва да изгасне.
Ако са изпълнени тези две условия значи налягането е добро.
Когато червената лампа за маслото светне по време на движение означава, че няма достатъчно налягане.
В същност лампата за маслото е свързана към датчик за налягане на маслото, който пуска ток (затваря веригата) когато налягането е под минималното.
При теб какво те притеснява?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
bizona777 написа:датчика е нов масло има но като запаля лампата не огасва не знам кое се поврежда на помпата и как мога да си измеря налягането
Като за просто начало,без изобщо да палиш двигателя (щото може наистина да няма налягане на маслото изобщо) извади кабела от датчика и дай на контакт.При това уражнение лампата НЕ трябва да свети

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
bizona777 написа:датчика е нов масло има но като запаля лампата не огасва не знам кое се поврежда на помпата и как мога да си измеря налягането
Малко извън темата ще отговоря, защото не можах да намеря с търсачката къде се мери налягането на маслото. Но ще ти дам жокер- отвори този линк където има адреси и телефони за сервизно обслужване и там питай.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewf ... e3cfafd288
Първо, двигател от 1992 г. 316i М40 на компакт няма, защото първите компакти излизат 1993 г. юни месец с мотор М43 316i, а М40 316i се слага само на седан от 1991 г. до септември 1993 г. Това няма значение, защото частите на маслената помпа стават от единия на другия мотор. На помпата няма какво да й се повреди, тя е центробежна и най-много да има отворен редукционен клапан и оттам да не прави налягане. Друг вариант е износени бутални и /или/ биелни лагери, оттам по-големи хлабини с шийките на коляновия вал и недостатъчно налягане. Лично не вярвам да имаш проблеми с тези две неща, според мен има замасяване по трасето както е писал ned_gm-28.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
налягане на масло се мери като се закачва един манометър на мястото на датчика за маслото (този, който кара лампата на таблото да светне), пали се колата и се гледа на празен ход, при подаване на газ и т.н.
Мисля че границите трябва да са 2-2,5bar на празен и до 5bar при подаване на газ.
Аз моето съм го мерил и даваше точно тези показатели. В почти всеки един сервиз могат да ти го замерят, струва 20-30лв. Обаждаш се, питаш и се разбирате.
П.С. Ако не ти качва масло горе в главата не трянва ли да се чува яко горе в главата ТУМБА-ЛУМБА от повдигачи и всичко останало, при теб мотора тих ли е на празен ход ?
Успех
Мисля че границите трябва да са 2-2,5bar на празен и до 5bar при подаване на газ.
Аз моето съм го мерил и даваше точно тези показатели. В почти всеки един сервиз могат да ти го замерят, струва 20-30лв. Обаждаш се, питаш и се разбирате.
П.С. Ако не ти качва масло горе в главата не трянва ли да се чува яко горе в главата ТУМБА-ЛУМБА от повдигачи и всичко останало, при теб мотора тих ли е на празен ход ?
Успех
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
11 мнения
• Страница 1 от 1