" екологично почистване "
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
" екологично почистване "
Здравейте !
Сигурно много варненци са забелязали новата услуга за почистване на автомобили , която се предлага на паркингите на някои магазини " Пикадили" http://greenwash.bg/home.html?lang=bg .
Пръскат ти колата с някакви препарати , забърсва с кърпа .... и готово !!! Без вода !! А какво става с песъчинките , с боята ???
Рекламират се със световна популярност , но ми е интересно какво ще кажат професионалистите - например Десо ?!
Сигурно много варненци са забелязали новата услуга за почистване на автомобили , която се предлага на паркингите на някои магазини " Пикадили" http://greenwash.bg/home.html?lang=bg .
Пръскат ти колата с някакви препарати , забърсва с кърпа .... и готово !!! Без вода !! А какво става с песъчинките , с боята ???
Рекламират се със световна популярност , но ми е интересно какво ще кажат професионалистите - например Десо ?!
И на мен ми предложиха такава услуга, ама това да му бършат колата с парцал нещо не ми се нрави. Ма бая са се уляли тия - спестявало се 200литра. Това ако се мие с пожарникарски маркуч ли?
Повече инфо на http://www.greenwash.bg
"Пикадили е първата търговска верига в България, която е домакин на уникалните по рода си екологични автомивки Green Wash. Търговската верига предлага на клиентите си във Варна услугата безводно екологично почистване на автомобили, с което се пестят средно около 200 литра вода на почистен автомобил.
Макар и революционна за България, тази услуга е широко популярна в САЩ, Европа и Австралия.
“Пикадили винаги е била екологично ориентирана търговска верига. Политиката, която следваме е част от управленската философия на компанията и е ориентирана към най - съвременните тенденции в търговията и потребителското търсене. За нас е радостно, че можем да предложим на клиентите си във Варна, а скоро и в другите градове, удобството на безводното измиване на автомобили. Това е поредната допълнителна услуга, която Пикадили предлага с цел да улесним клиентите си и да направим пазаруването им още по-приятно.
"Пикадили е първата търговска верига в България, която е домакин на уникалните по рода си екологични автомивки Green Wash. Търговската верига предлага на клиентите си във Варна услугата безводно екологично почистване на автомобили, с което се пестят средно около 200 литра вода на почистен автомобил.
Макар и революционна за България, тази услуга е широко популярна в САЩ, Европа и Австралия.
“Пикадили винаги е била екологично ориентирана търговска верига. Политиката, която следваме е част от управленската философия на компанията и е ориентирана към най - съвременните тенденции в търговията и потребителското търсене. За нас е радостно, че можем да предложим на клиентите си във Варна, а скоро и в другите градове, удобството на безводното измиване на автомобили. Това е поредната допълнителна услуга, която Пикадили предлага с цел да улесним клиентите си и да направим пазаруването им още по-приятно.
Екологичното измиване се осъществява на мястото където клиента е паркирал и отнема не повече от 10 минути, а качеството на услугата надминава това на стандартните автомовки,” коментира Александър Чампаревич, изпълнителен директор на Пикадили.
За разлика от традиционното почистване на автомобили за услугата на Green Wash не се използват вода, маркучи и токсични детергенти. Почистващите препарати, които се използват съдържат нетоксични и биоразградими вещества, както и полимерни съединения, които отделят праха и мръсотията от повърхността на боята и създават хомогенна смес с тях. След избърсване с кърпа върху повърхността на колата остава само тънък полимерен слой, който предпазва боята няколко седмици след измиването.
За периода от 22.07.2009 до 22.08.2009г. всеки клинет направил покупка в Пикадили ползва 20% отстъпка от цената на безводното екологично почистване на автомобил, а за покупка на стойност над 100 лв. - 50% отстъпка"
източник Moreto.net
Повече инфо на http://www.greenwash.bg
Екологичното измиване се осъществява на мястото където клиента е паркирал и отнема не повече от 10 минути, а качеството на услугата надминава това на стандартните автомовки,” коментира Александър Чампаревич, изпълнителен директор на Пикадили.
За разлика от традиционното почистване на автомобили за услугата на Green Wash не се използват вода, маркучи и токсични детергенти. Почистващите препарати, които се използват съдържат нетоксични и биоразградими вещества, както и полимерни съединения, които отделят праха и мръсотията от повърхността на боята и създават хомогенна смес с тях. След избърсване с кърпа върху повърхността на колата остава само тънък полимерен слой, който предпазва боята няколко седмици след измиването.
За периода от 22.07.2009 до 22.08.2009г. всеки клинет направил покупка в Пикадили ползва 20% отстъпка от цената на безводното екологично почистване на автомобил, а за покупка на стойност над 100 лв. - 50% отстъпка"
източник Moreto.net
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Нещо според мен не е читав тоя метод. Не си ли я измия аз с вода, да си търкам с гъбата не мога да съм спокоен.
+ Това, ако имаш една що-годе прилична пароструйка изразходването на вода няма да ти е такъв проблем, да не забравяме, че има някои доста икономични.
А и другото, което си мисля, че сигурно да махнеш всичко ей така без вода, само с едно забърсване този препарат трябва да е доста силен и агресивен. А за кърпата - айде има такива, може да са я измислили по някакъв начин да задържа добре прашинките и боклуците, ама този препарат, ако е нещо като безконтактното аз лично никога не бих си дал колата да ми я измият така.
Но наистина ще ми е интересно мнението на Десо.

Но наистина ще ми е интересно мнението на Десо.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Той Десо си написа в "неговата" тема горе....
Иначе тва може и да мие някои не толкова мръсни коли, ама се чудя някоя по-"окаляна" как точно с пет пръскания ще ти измие предния капак...
Иначе тва може и да мие някои не толкова мръсни коли, ама се чудя някоя по-"окаляна" как точно с пет пръскания ще ти измие предния капак...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Mollov написа:
... ама се чудя някоя по-"окаляна" как точно с пет пръскания ще ти измие предния капак...
и то не само кал и то не само капака, ами цялата отпред в мухички както я карам по хиляда км извън градско.... и те тия мухи/бръмбари все едно силикон серат.... Да не говорим за подкалници и т.н., а солта зимата как ще я свалят ?Това "измиване" за мен е бошлав работа. Ами джантите, не само спиците, а отвътре, прахта от феродото? Не функционално поне при моя автомобил. На бензиностанции със зор си измивам предното стъкло а камо ли без вода да търкат по лака.... Трябва да я закарам някой път за майтап гаранция, че ще откажат да се занимават

Това е поредната шашма върху изстрадалия и наивен български народ!
- icaka875
- Потребител
-
- Кара: 320 2.2 купе
- Мечтае да кара: М3
Аз го пробвах това чистене - нямах време да ходя на мивка. Не е зле ,ако бързаш и не искаш да ти е прашна колата-казвам прашна - не кална...защото моята беше такава. Иначе ми струваше 8лв за външно само и наистина отне 15мин. Не знам до колко е екологично и дали материалите са силни.....Просто пести време
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
това е само за автомобили които са лееко прашни,примерно некое бентли дето се вади от гаража 2 пъти месечно,колкото да отиде до автомивката,ако е цялата в мухи...,абе зарежи мухите,как ше бръкнат под калниците,джантите как ше замият,под праговете и на още иляда места,предпочитам за 8 лева(нали било толкова външното) да дам 3-4 лева на омв бензиностанцията за пароструйката и да я "барна" отФсекъде
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
След прочитането на темата питам тези,който са написали,че се хабяло 200 литра на автомобил -кой ги е излъгал,че отива толкова вода за измиването на един автомобил по стандартен начин .Аз много добре знам,защото съм изчислявал и мога да им направя рекапитулация точно колко идва едно измиване на автомобила като говорим там с обилно количество вода и там ваксите му след това и т.н.
Само информативно ще вметна - за тези,който си мият автомобилите с така наречените Джетове пускайки по 1 лв. -себестойността на едно измиване на автомобила е точно 1.20лв като вие сте пуснали три лева. За четковите автомивки тази цена е от порядъка на 1.50-2 лв. Като най-скъпо си остава да си измиете автомобила с водоструйка,но и там е относително.Направете си един експеримент - паркирайте на хоризонтално място автомобила и си го измийте с водоструйка. ще видите след това колко малко вода ще има около автомобила ..А и това,което казват ,че с този метод спестявало по 200 литра на автомобил - само за справка да ви кажа,че 'чистата вода'' или омекотената,с която се измива автмобила при нормално измиване с ДЖЕТ,се събира в един казан, който е около 200 литра . Интересно как тази вода стига за около 10 автомобила или една проста сметка излиза,че един автомобил реално се измива точно с 20 литра вода максимум .И това са всички екстри -като в това е включено и топла струя, активна пяна, топла вакса... Ами хайде сега господата,който са писали материала да си го попрегледат и отново да си направят точно изчисленията и да не заблуждават хората ...
Мен ми писна от ефтини и тъпи реклами ,в който основата е лъжата с цел да грабнат вниманието ти и да те излъжат ,а когато се поразровиш по-надълбоко винаги с еоказва, че има скрит подводен камък,в който можеш да се препънеш ....
Само информативно ще вметна - за тези,който си мият автомобилите с така наречените Джетове пускайки по 1 лв. -себестойността на едно измиване на автомобила е точно 1.20лв като вие сте пуснали три лева. За четковите автомивки тази цена е от порядъка на 1.50-2 лв. Като най-скъпо си остава да си измиете автомобила с водоструйка,но и там е относително.Направете си един експеримент - паркирайте на хоризонтално място автомобила и си го измийте с водоструйка. ще видите след това колко малко вода ще има около автомобила ..А и това,което казват ,че с този метод спестявало по 200 литра на автомобил - само за справка да ви кажа,че 'чистата вода'' или омекотената,с която се измива автмобила при нормално измиване с ДЖЕТ,се събира в един казан, който е около 200 литра . Интересно как тази вода стига за около 10 автомобила или една проста сметка излиза,че един автомобил реално се измива точно с 20 литра вода максимум .И това са всички екстри -като в това е включено и топла струя, активна пяна, топла вакса... Ами хайде сега господата,който са писали материала да си го попрегледат и отново да си направят точно изчисленията и да не заблуждават хората ...
Мен ми писна от ефтини и тъпи реклами ,в който основата е лъжата с цел да грабнат вниманието ти и да те излъжат ,а когато се поразровиш по-надълбоко винаги с еоказва, че има скрит подводен камък,в който можеш да се препънеш ....
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- icaka875
- Потребител
-
- Кара: 320 2.2 купе
- Мечтае да кара: М3
Toneloker написа:Някой във Варна пробвал ли е?
Да на Пикадили до ХЕИ. Паркирам си и трагвам да си върша работата и дойде едно момиче и ме пита искам ли да ми почистят колата за 10мин.... обясни,че било нова услуга...еко, меко.... викам и давайте, ама имам точно 15мин. и тръгвам. След 15мин отивам колата беше почистена външно само ме изчакаха да отворя да ми забаршат праговете. Пак уточнявам колата ми беше прашна, а не кална.... баршат с някакво препарати и кърпи.... джантите и гумите също... след процедурата колата леко лъщеше от препарата, ама не съм си правил труда да питам какъв е тоя еко химикал. Пробвах го хем от любопитство , хем защото не обичам да ми е мрасна колата....останах доволен.
Това обаче не замества миенето на мивка в никакъв случай, по-скоро може да се ползва между миенетата защото всички им се е случвало два часа след мивка да минат или спрат край строеж и колата им да заприлича на гъ...з.

11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ