Въпроси относно Е34 520

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Въпроси относно Е34 520

Мнение от Spit-Fire » 28 Авг 2009, 20:43

Здравейте. Изключително нов съм в тая сфера тъй като до сега интереса ми е бил изцяло привлечен от 3-та серия. Но скоро ми предстои покупка на автомобил и се чудя между Е36 и сега вече Е34. Моторите са едни и съши следователно частите би трябвало да са едни и същи.
Как е ходовата част? И най-вече какъв разход дава туй чудо при нормално каране?
Аз съм момченце на 19 години и сигурно е малко странно да искам 5-та серия, но автомобила който мисля да закупя е изцяло и единствено с една насоченост - лимонка, киселеене или както и да го нарека с няколко думи - за мое густо, да карам и да се кефя. Условията не ми позволяват да пързалям където ми падне и без това. Тоест искам да си го спретна с добър външен вид, по-нататък окачване, накичване на някой екстри като големия борд ако намеря и тн, музичка, рекаро, абе все благинки.
Така, че ако можете споделете какво мислите за този автомобил и какви препоръки бихте ми дали?

Мерси, поздрави. Сега почвам да чета усилено из раздела.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Авг 2009, 20:45

качиш ли се на Е34 забрави за киселеене, за рикардо и тн :mhihi: :mhihi: :mhihi:
въпреки че знам че сега всички ще скокнат против това мое изказване.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 28 Авг 2009, 21:01

Е що де поясни? Да не нещо към пенсия да отивам? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Авг 2009, 21:03

Spit-Fire написа:Е що де поясни? Да не нещо към пенсия да отивам? :mhihi:

еми то си е въпрос на избор ама да дрифтиш по улиците и да киселееш с 520-ка на 20-тина години малко не ми се връзва.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 28 Авг 2009, 21:08

Е ама аз изобщо не искам въобще да пързалям?! Киселеене за мен значи да си я спретна и да се кача, да си пусна музичка, да слушам шестака и да ми е кеф, че карам! И 3-ка да си взема пак няма да тръгна да пързалям. Най-малкото щото тука глобата ми е 500 евро. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Авг 2009, 21:15

Spit-Fire написа:Е ама аз изобщо не искам въобще да пързалям?! Киселеене за мен значи да си я спретна и да се кача, да си пусна музичка, да слушам шестака и да ми е кеф, че карам! И 3-ка да си взема пак няма да тръгна да пързалям. Най-малкото щото тука глобата ми е 500 евро. :mhihi:

хмммммм браво, ако искаш тогава тотален кеф, комфорт и да си пускаш качествена музика защо не погледнеш Е32-ките.
Няма по голям кеф от голямата кола.
а поддръжката е същата че и по евтина от на Е34, само дето разхода има 1-2-3-4 литра отгоре но поне знаеш защо са :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 28 Авг 2009, 21:16

Специално за подръжката едва ли можем да ти дадем точни данни щото
тука мога да си оправя предницата за 200 лв ама в Испания и идея си
нямам. Имат едно много голямо предимство, че са доста здрави коли
иначе си помисли за М50Б25. Относно разхода попрочети малко раздала
и ще си отговориш не само на този въпрос.

П.С не го слушай Стоян 34ките са по убави :D :P

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 28 Авг 2009, 21:21

Пуснал си темата в Е34 секцията. Не съм поглеждал в Е36 секцията, но ако там няма такава тема значи вече си направил своя избор. Според мен една стегната Е34-ка би направила много по-добро впечатление от една Е36-ца. Това е лично мнение - напоследък се напълни с всякакви Е36-ци. В смисъл че, станаха масови автомобили. Нещо като голфовете. Нищо против Е36 нямам, но едно стегнато Е34 би направило по-голямо впечатление от колкото едно стегнато Е36. И това е нормално. Напоследък хубави Е34-ки все по-рядко се намират. Още много бих могъл да пиша, но... ме чака жена легло :winky: .
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 28 Авг 2009, 21:28

Потдръжката питам за нея тоест кои части имат навика да се чупят по-лесно. Е32 е прекалено голямо за мен. Колкото повече гледам тея Е34 толкова повече вземат да ми харесват повече от Е36. В германския ибей дали се намира лесно рекаро и борд комп и такива шукарии? И за разхода никой нищо не каза? От малко или голямо, все пак е от някакво значение за мен тъй като тук растоянията са доста големи и примерно за да отида от нас до центъра на града като вземем задръстванията и светофарите които са безброй много се получава неприятна работа.
Апък за музиката - едва ли би имало нещо по-хубаво от спретната Е34-ка в която да звучи хард рок, рапче, от време на време хаусче и ретро. :winky:

П.С. За жалост не съм пускал тема в Е36 раздела. Аз по принцип започнах да обръщам внимание на Е36 от няколко месца. Любовта ми си остават четириоките Е30 и Е34.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 28 Авг 2009, 21:39

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Авг 2009, 21:49

Ей тази тема разгледай и ще забравиш за разхода http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=137536 :) Иначе колата може да харчи от 13-14 градско (с големите задръствания) до 17/100 с мноооооого газ. Ама това ако я караш в лютеницата нон стоп. M5 харчи между 16 и 25/100 градско според карането.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

=

Мнение от White 1913 Power » 28 Авг 2009, 23:02

значи да поясня някои работи-за 200 лв не може да си оправиш предницата на е34~поддръжката на е32 със сигурност не е по-евтина от тази на е34 говорим за ходова част данъци и разход! е34 като разход е с 1 2 литра на 100км отгоре в сравнение с е36 и със сигурност ако иска6 да киселее6 и да си правиш кефа твоят избор е хулиганът на пътищата е34 ~ лукс стил и уважение !!! иначе с е32 твоите изисквания са изпълнени НО трудно ще намериш читава трудно ще намираш частите които са различни от тези на е34(ламарините) надявам се че ти бях полезен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 28 Авг 2009, 23:13

ми мойто м50 ванус сименсово 11-12 градско с нормално каране, като под нормално каране разбирай, не пенсионерско, а така да го нарека "балансирано" :roll:

май казах голяма глупост :uups:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 28 Авг 2009, 23:31

Демек нормално каране със добавки за щастието на ушите :mhihi: Мали сега колко има да чета за тея Е34-ки... Абе бях уверен като го казах това, че М50 с М50 са равни от Е34 и Е36 ама видях няколко цени на чаркове и вече не съм сигурен. Еднакви ли са като чаркаляци и тн. ? Щото гледам в нета една бензинова помпа за Е36 - 130 евро а пък за Е34 200 :shock:
Всички Е34 имат ли серийно серво? И как е тежеста на волана. Извинявам се за глупавия въпрос ама никога не съм имал близка среща с такъв тип кола.
Е34 има ли опция да показва моментен разход както борда на Е36?
Възможно ли е да се сложи фейслифтова маска на мястото на старата?
Наистина ли няма дупки за колони на предните врати?
Късите с лупи ли са? И как стои въпроса със ксенона? Същото се отнася и за халогените.
Има ли копчета по таблото за регулиране на осветлението и тн? Има ли чалъм за лампи в краката? И дали може след като отключиш колата с дистанционното да ти светват светлините в колата?
Може ли да се сложи нормален подлакътник а не тея дето са като на рейсовете Чавдар?
И ако колата е с нормални седалки дали може да се върже ел. рекаро? А колко ли струва едно такова :roll:

Абе като се сетя още ще пиша. :D

Искаше ми се да съм кисела батка с вървежно Е36 ама май ще скачам в отбора на чичковците.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 28 Авг 2009, 23:37

И от Е36, и от е34 ще останеш доволен като киселеенето и с двете еднакво няма да ти се получи :mhihi: :mhihi: но всичко зависи какво ще намериш за дадени пари, по-добре е читаво Е34 отколкото разхлопано е36, както и обратното :idea: Но горещо ти препоръчвам да не се занимаваш с глупости като да добавяш ненужни екстри

Следваща

Назад към E34