въпрос за газова уредба??????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- nikkyv
- Потребител
-
- Кара: E36 318i 115 and E46 320d 150
въпрос за газова уредба??????
колеги някой от вас да кара с газова уредба но обикновенна сас симулатори ???
и вапроса ми е има ли проблеми и какъв е разхода????
благодаря предварително за помоща
и вапроса ми е има ли проблеми и какъв е разхода????
благодаря предварително за помоща

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Имам приятел дето кара 320-ка седан с обикновена газова и каза, че нямал ядове, а като разход било нещо като 14-15. Ама това си е и до шофьор и до кола...
Тука във форума всички имат газови уредби, обаче карат само на бензин, така че не разчитай на много мнения
Винаги е по-хубаво да сложиш инжекцион, всеки цент в полза на инжекционовата система си заслужава, но ти това предполагам много добре го знаеш (няма риск от гърмежи, по-нисък разход, по-добър вървеж, и т.н. и т.н.).
Но специално за 316и, 318и, 318ис обикновена газова система се слага и ползва без някви особени проблеми.
Т.е. няма да имаш някакви по-различни проблеми отколкото при VW, opel и т.н. с обикновена газ. Много хора карат какви ли не БМВ-та с обикновена газ, така че не се плаши и не се впрягай като се опитват да те стреснат.
При шестцилиндровите (с пластмасови колектори) е малко по-рисковано, но както каза и колегата по-горе, някои нямат проблеми.
Колко ще ти струва обикновената газова уредба ?
Един приятел продава инжекционова система втора употреба, пълен комплект за 600 лв. Пиши ми на лс, ако цената е близка до тази на обикновената система и се интересуваш. :-)

Винаги е по-хубаво да сложиш инжекцион, всеки цент в полза на инжекционовата система си заслужава, но ти това предполагам много добре го знаеш (няма риск от гърмежи, по-нисък разход, по-добър вървеж, и т.н. и т.н.).
Но специално за 316и, 318и, 318ис обикновена газова система се слага и ползва без някви особени проблеми.
Т.е. няма да имаш някакви по-различни проблеми отколкото при VW, opel и т.н. с обикновена газ. Много хора карат какви ли не БМВ-та с обикновена газ, така че не се плаши и не се впрягай като се опитват да те стреснат.
При шестцилиндровите (с пластмасови колектори) е малко по-рисковано, но както каза и колегата по-горе, някои нямат проблеми.
Колко ще ти струва обикновената газова уредба ?
Един приятел продава инжекционова система втора употреба, пълен комплект за 600 лв. Пиши ми на лс, ако цената е близка до тази на обикновената система и се интересуваш. :-)
- nikkyv
- Потребител
-
колега имам си обикновенна газова уредба от старата кола и ми предлагат почети без пари да ми е монтират и затова се обрътщам кам вас точно за това защото са ме наплашели
поради това, че мотора ми е М43Б16 с метални колектори

поради това, че мотора ми е М43Б16 с метални колектори
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Моя мотор е същия като твоя уредбата ми е със Lаmbda Gaz Control не е обикновенна уредба, но не е и газов инжекцион много съм доволен.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Аз карам със обикновенна АГУ,аз съм си я слагал,излезе ми към 150лв всичко.Проблеми няма никакви откъм вървене и работа на мотора.Единствено понякога гърми при палене,но не знам на какво се дължи.Предполагам,ако се сложи аванс процесор за да се направи подходящото предварение на запалването,проблема ще изчезне,но цената му е около 180лв.Иначе разхода на градско е голям заради малкото КПД на горене,но на дълго се ядва.При мен гори около 18/100 само градско с чести спирания,на дълго 10/100 с нормално каране до 120.Като се има впредвид ,че на бензин с моя стил на каране ми гореше 15/100 грдско и 8-9/100 на дълго,мисля,че и така е добре и си заслужава.
- nikkyv
- Потребител
-
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
На моя Баварец е слагана обикновена газова от предишният собственик.Карал е с нея точно 2 дни,щото тръгвайки за Стара Загора още на излизане от Габрово е гръмнала и е пръснала дебитомера
,след което я е махнал от колата.Месец след като го купих му сложих ГИ-изобщо не съжалявам
Карам с него вече година и половина.Надявам се и занапред да не ми създава проблеми 

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Има го и тоя момент с гърмежите от време на време
виждал съм кутия на въздушен филтър на 318 цъфнала като п*тка
, ама няма проблеми хората само се стряскат и залягат 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Нека ти разкрия една тайна! Нея обаче я знаят много малко хора, т.е. почти никой
: търсачката знае много тайни на твоят въпрос

- nikkyv
- Потребител
-
barty написа:Нека ти разкрия една тайна! Нея обаче я знаят много малко хора, т.е. почти никой: търсачката знае много тайни на твоят въпрос
колеги благодаря за инфото

пробвах с търсачката но не можах поне аз да намеря нещо, което да ми помогне и отговори на въпросите

колега карам компакт 95-та мотора е м43б16 купих го с обикновена газова уредба преди година и продължавам да си го карам така.Другите голеги са прави за гърменето..(дебитомера заминава задължително )на моя даже съм му откачил буксата ,но той така или иначе на газ не оказва никакво влияние.Другото за което трябва да внимаваш е ..в долната част на всмукателните тръби има една метална клапа която при по силна детонация се чупи и има опастност болтовете които я държат да попаднат в двигателя.Но като цяло слагаи си обикновенното газово аз вече съм минал около 40 000 км на газ и за сега нямам намерение да минавам на друг вид гориво.
п.с. За да сведеш гърменето до минимум оплътни добре всички маркучи да не взема въздух от никаде смени свещи и евентуално кабели
Всичко което съм ти написъл е от личен опит и е лично мое мнение ,ако имаш някакви други въпроси питай.
п.с. За да сведеш гърменето до минимум оплътни добре всички маркучи да не взема въздух от никаде смени свещи и евентуално кабели
Всичко което съм ти написъл е от личен опит и е лично мое мнение ,ако имаш някакви други въпроси питай.
- nikkyv
- Потребител
-
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3