Какво ви дразни в любимите е46-ци?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от straight six power » 25 Авг 2009, 18:45

Archangel написа:Моите очила си влизат с все калъфчето във джоба на вратата, а на купетата са им по-широки джобовете.

Режимите на радиото се сменят с бутона R/T. Всичко, което има в последователност. Примерно: Радио -> Касетка -> CD -> Телефон.

Ето, че освен интересна темата е и полезна ! Наистиан не се бях сещал за джоба на вратата, а за R/T бутана си мислех, че служи само при говорене по телефона. 10х.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 25 Авг 2009, 18:54

Аз лично не пуша и съм извадил задния пепелник. Така там се събира точно едно кенче или ванилов шейк от МакДоналдс.
:mhihi: Ето за това не се бях сетил,а като гледам ще ми свърши идиална работа. :winky:
Няма къде да си сложиш тъмните очила
Мойте влизат с калъфа в нишата под ключа за фаровете.
Не знам дали моето купе е такова или всички са така, обаче задните седалки не могат да падат напред.
под кората на багажника трябва да имаш нещо като"палци" дърпаш и падат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 25 Авг 2009, 20:41

Не знам дали моето купе е такова или всички са така, обаче задните седалки не могат да падат напред.

[/quote] под кората на багажника трябва да имаш нещо като"палци" дърпаш и падат.[/quote]

Това за падането на задните седалки си е екстра на моята е46 падат и имат полакътник а на брат ми няма подлакътник и седалките немогат да падат има ламарина между купето и багажника ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 25 Авг 2009, 20:47

Това, което мен лично ме дразни и съм забелязал:
1) на наклон неособено голям двигателя изтърва и колата започва да подскача - голям недостатък за 316 и 318
2) задните седалки са неудобни
3) предните седалки са сравнително удобни, но като цяло качването/слизането е по-трудно, отколкото при други модели/марки - често обувките се охлузват и оставят кални следи по праговете, особено от хора, които не са свикнали да се качват
4) задните седалки са падащи, но странично остава една част, която не пада - често пречи, а и не позволява да се облекат задните седалки с тапицерия (за малко дете отзад като цяло е неподходяща)
5) радиото - Дори и Бизнес ЦД ако не е мисля след 9/2004г не чете МР3, моето е бизнес и не чете.
6) антената на радиото - не винаги хваща толкова добре, колкото ако беше външна (мисля че е вградена в задното стъкло)
7) дръжките за сваляне на задните седалки са в багажника - Как да натоваря някого отзад, като той ще може да излезе?
8) Пепелник - не го ползвам, ако се пуши е извън колата
9) няма запалка на задния пепелник - добре е да има, за да може да си зареждаш тел., навигация, др. и все пак да си има пепелник...
10) няма изход до задния пепелник на климатика - т.е. не охлажда задните седалки
11) И не на последно място - като запаля и се включва да духа парното(климатика) - много е досадно през по-голямата част от годината и супер много нерви.
Стига толкова за сега :)
Последна промяна zmeyan на 26 Авг 2009, 0:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 25 Авг 2009, 21:07

очилата се слагат удобно на гърба на сенника като вмъквам едната "пръчка" в процепчето! сори за тъпото обяснение, ама .........
и без това лятуска карам със свалени сенници!
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 25 Авг 2009, 21:16

Мене ме дразни малко тъкмо оправиш нещо по колата и веднага излиза нещо друго :)

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 25 Авг 2009, 21:22

1.Липсата на изход за 12в. в багажника примерно за хладилна чанта не става, аз я слагам на задните седалки,но ако са повече хора греда.
2.Задните прозорци са ел.при отваряне са с 2 варианта като предните изцяло или колкото прецениш това е ок,но при затваряне нз що не са го направили ауто, а трябва да държиш копчето и да се обръщаш да видиш дали са затворени,което мен ме дразни.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Авг 2009, 22:31

90% си казахте каква екстра няма колата ви.....стегнете се и следващия път не търсете най-евтиния вариант за да не "бучите" пак

-за пепелника не коментирам,защото нямам и не ми трябва
-за пространство нямам възражения,защото в сравнение с е36 си е комфортно
-за колегата дето се оплаква,че ще натовари някой в багажника и той ще излезе :mhihi: :mhihi: наистина това си е недостатък.....трябва си "свински" опашки

единствено ме тормози че при напълно затворени прозорци,трудно се затварят вратите и пасажерите трябва да повтарят ...ама аз му свикнах и като се качва някой леко свалям прозореца :)

за водата от чистачките и за скърцащите уплътнения на вратите и друг път сме говорили ;)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Авг 2009, 22:34

наистина в сравнение с Е36 пространството е много повече :mhihi:
сигурно при Е90 ще е още повече и така ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 25 Авг 2009, 22:38

мен ме дразни покритието на пласмасите от интериора доста коли сам поглеждал и всичките се лющат ужасно дане говоря ако преди това я е карал някой бастун и всичко вътре е издраскано.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от dhany » 25 Авг 2009, 22:45

Това със очилата найстина е проблем. Имам бмв бизнес сиди, но то не чете мп3 и поради тази причина жабката ми е фраш със сидита. Не бих го сменил със някое грозниче, за това продължавам да я пълня с нови и нови дискове. Опитвал съм да поставя очилата в джоба, но калъфчето им е мн голямо и при първият завой - сменят местоположението си. В така създалата се ситуация идва на помощ задната седалка. Има една дупка по средата, където е уж подлакътника и там мн обичам да си слагам някое парфюмче или въпросните очилца. Жестоко е! Що се отнася до пръскачите, те също са жестоки. Пръскат малко в купето, малко по тавана, но както вече някой каза - едва ли наборките на е46 притежават по-добри. Нищо подобно! Между другото моята е46 се плъзка страшно добре и със чисто нови мишелинки, сигурно и вашите могат)
Последна промяна dhany на 25 Авг 2009, 23:34, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Авг 2009, 22:51

BMDrago написа:...

:yes: точно мислех да кажа, че е безмислено
да си говорим на кой кво му липсва по колата,
а кое е недомислено

за повечето неща БМВ е помислило това, че
не са ни поръчани колите с фул опции или
тези който ни кефят :dunno:

и по темата мене ме дразни:

1. тупкането при включване на 1-ва
2. климатроника се включва при контакт
3. това с ръчките за падане на седалките от багажника

сигурно и още нещо ама не се сещам, а иначе съм
супер доволен и ако я сменям ще е само за 330-ка :twisted:

EDIT: понеже гледам, че пак за лъзгане стана дума,
да кажа, че си се лъзга доволно 8)
Последна промяна K_Ilkov на 25 Авг 2009, 22:57, променена общо 2 пъти
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от dhany » 25 Авг 2009, 22:55

kokakabana написа:мен ме дразни покритието на пласмасите от интериора доста коли сам поглеждал и всичките се лющат ужасно дане говоря ако преди това я е карал някой бастун и всичко вътре е издраскано.

Напълно съм съгласен. Моите лайсни са добре с изключение на тази, където седя аз и тази до скоростният лост, понеже тоя който я е карал не си е рязал ноктите. Впрочем като цяло мисля, че можеше да се използват малко по-скъпи материали в купето. Забелязал съм, че цялата декорация е супер нежна. Това черното, мекичкото, къде го има абсолютно навсякъде, се драска и то супер лесно. Някой на задната седалка направо ми е одрал кожата (в смисъл, не съм с кожа, но ужс!) Също така ми е направило впечетление, че предните седалки, само че отзад са с някво уж твърдо покритие, но то отново е супер нежно и като се качи някой нехранимайко, който не е свикнал на тясното купе - оставят следи, някой, от които доста груби. Като цяло този си пост го смятам за голям - но пак бмв си е бмв!
Последна промяна dhany на 25 Авг 2009, 23:04, променена общо 2 пъти

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Авг 2009, 22:58

ей сега ще ме накарате да ходя да пробвам R/T по гащи и ако е така както казвате после ше търса некой да го цунем :winky:

едит:никой няма да целувам......
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 25 Авг 2009, 23:29

пууу при мене не става с този бутон R/T :mhihi:. А колкото до парзалянето ми кво да кажа аз сьм с 320д и се занася много добре а е комби :mhihi:
новият ми номер: 0877787835

ПредишнаСледваща

Назад към E46