Проблем с шофьорската врата !?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Проблем с шофьорската врата !?
Здравейте колеги, отскоро си имам BMW с 2 врати купенце и имам проблем с шоферската врата не се затваря - блъскам или не блъскам нема оправия затваря се само с притискване след като е затворена един път после донатискаш и така се затваря с НАПРАВО МЕ ИЗКАРВА ИЗВЪН НЕРВИ ТАКА
!!?! Някой да е имал същия проблем и да знае как да го реши ? Навивах изолирбанд на тая част дето е на купето уж да уплътни ама никъв ефект, пробвах се да регулирам уж тази същата част и пак никъв ефект - направо издивях вече ! Благодаря за помощта предварително !

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
В какъв смисъл ме питаш колега ? На купето е една планка, а на вратата си е бравата. Обаче между лявата и дясна врата планките са различни - тази на шофьорската врата има некво като бутонче, а другата - не. А иначе като размер и тази и другата ми изглеждат еднакви.
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
pimpi написа:В какъв смисъл ме питаш колега ? На купето е една планка, а на вратата си е бравата. Обаче между лявата и дясна врата планките са различни - тази на шофьорската врата има некво като бутонче, а другата - не. А иначе като размер и тази и другата ми изглеждат еднакви.
Това бутонче трябва да го имаш и на двете врати.
То служи за да се вдига допълнително стъклото,когато вратата е затворена.
Ама защо не иска да се затваря не мога да ти отговоря

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
Предполагам, че предишния собственик го е решил тоя проблем с бутончето по друг начин защото при мен не върши никаква работа. Вдигането и свалянето на стъклото се управлява от бравата предполагам защото на другата врата го няма, а пък това като го натискам няма никакъв ефект. Ако некой колега има из Надежда или наблизо с такова животно като мойто може да се разберем нещо да хвърля един поглед при него как са пък ще черпя по бира !
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Аз не разбрах-като отваряш вратата пада ли ти леко стъклото или не? Защото ако не пада, доста ще блъскаш вратата за да я затвориш.
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Вуйчо Ваньо написа:Аз не разбрах-като отваряш вратата пада ли ти леко стъклото или не? Защото ако не пада, доста ще блъскаш вратата за да я затвориш.
Абе това палче не е за затваряне на вратата а да повдигне стъклото и да не ти свети плафона че не е затворена една от вратите.. но вратата си е затворена... Нещо друго е... и аз съм навит да се видим да сравним купетата да намерим проблема колега

- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
pimpi написа:Предполагам, че предишния собственик го е решил тоя проблем с бутончето по друг начин защото при мен не върши никаква работа. Вдигането и свалянето на стъклото се управлява от бравата предполагам защото на другата врата го няма, а пък това като го натискам няма никакъв ефект. Ако некой колега има из Надежда или наблизо с такова животно като мойто може да се разберем нещо да хвърля един поглед при него как са пък ще черпя по бира !
Значи ако не ти вдига и сваля прозорците при затваряне и отваряне на вратата то там ти е проблема, понеже когато искаш да затвориш вратата и прозореца не е слязъл леко надолу натиска оплътнението отгоре и много трудно се затваря вратата и прозореца е под натиск/напрежение! което е много лошо...
Идеята на слизането на прозореца при Купе е когато затвориш вратата той да се вдигне и да "легне" под уплътнението на рамката...
Ако оправиш автоматичтното вдигане/сваляне на джама мисля че ще решиш проблема си.... Явно едно от двете палчета е заяло и е в непрекъснато натиснато положение....
Това е което мога да те посъветвам...
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
Явно не съм описал правилно нещата за което се извинявам. По принцип незнам как е на купетата защото ми е първо, но при мен тия бутночета са разкарани и цялата работа се управлява от бравата. Джама си слиза надолу и се качва нагоре и на двете врати. Затваряш бравата и джама се вдига, отваряш бравата и джама слиза. Проблема не е в стъклото а някъде по бравата или планката на купето или просто колата е била удряна и е усукана от мойта страна явно. Исках да видя дали друг колега няма проблем с вратите така както и аз, защото на почти всички коли с 2 врати им увисват вратите с времето и си мислех да не е това. Има нещо друго водача на тази врата е сменен и не е оригиналния и много гадно щрака незнам дали той не усуква вратат и затова да се затваря гадно ? Абе много станаха чуденките. А и незнам такива водачи и планки дали се продават отделно или пък цяла брава !?
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
Ами яде ги ама защото има некви селски рапидки по кората. Иначе как да разбера дали е усукана нямам никаква идея !? А иначе кола на почти 20 години ако не е удряна от утре ставам арабин !
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2