печката ми умря

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е60 М5
Детайли за колата: 323-две порти

печката ми умря

Мнение от kokoms2 » 20 Ное 2008, 10:34

здравейте колеги!печката ми не се включва защо :help:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 20 Ное 2008, 10:51

Дефибрилатор ?
Майтапя се, не ми обръщай внимание.
Моята върти ама мисля че не топли тия дни нещо...
До колкото ми е известо печките ни са Webasto може да се пробваме тука: http://www.rheamp.com/webasto.html
Пиши какво е станало после, и къде си ходил.
Аз не съм ходил защото нямам време тия дни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 20 Ное 2008, 10:59

Ново 20 :(
Току що говорих по телефона с тия пичове...
Намирали се на ботевградско, обаче ...

- За каква печка става дума ?
- На автомобил.
- Каква марка ?
- БМВ.
- Отидете си в сервиз на БМВ.
- Защо ? Нали печката ми е производство на вашата фирма ?
- Няма значение, монтирана е към електрониката на автомобила, ние не можем да я пипаме.
- Да ви го начукам много...

Това последното много ми се искаше да ми го кажа, ама мама ме е възпитала малко по добре от тва...
Обаче... преди време попитах няколко човека, и те ме пращат в тоя сервиз... и май се получи затворен кръг.

Потребител
Аватар

Мнение от ПЕХЛИВАНИН » 20 Ное 2008, 12:08

И аз не съм сигурен работи ли не работи ли печката, онзи ден реших да я проверя и я пипнах беше топла, ама в купето не е много топло.
старата ми кола-астра за нула време като позагрее правеше в купето сауна :roll:
грам не се рабира с търсачката :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 20 Ное 2008, 12:16

Колеги... ситуацията е подобна... тези от РЕЯ или яко ги мързи или са толкова некомпетентни че просто нямам думи .
При мен ситуацията е следната : печака грам не искаше да издаде звук... отивам.. правят ми диагностика и ми казват - НОВА Само...
Питам.. какво и е ... изгоряла е цялата. !!!
Добре... тръгнах си и нещо ме човърка от вътре....
видях едното кабелче че не прави хубав контакт след обстоен преглед ... и си го направих - резултата : ПЕЧКАТА се включва !
От там... тръгнах да търся какво ли не като материали и сега в събота ще я разголобявам за да си направя профилактика и да видя всичко от вътре дали е ОК :)

За целта обаче трябва да си видите точни модел на печката : Thermo TOP Z/C -D e моята.... има няколко вида.
От там вече като знаете.... снабдявате се с нужната документация и в 50% от случаите можете сами да си я оправите. Не е толкова сложна !

Ето и откъде можете да погледнете и да прочетете :
http://ftp.domainbg.com/Nana/pechki/
Има за много модели..... Поздравявам пич където го е събрал това инфо май е колега от OFF ROAD Форума !

Потребител
Аватар

Мнение от ПЕХЛИВАНИН » 20 Ное 2008, 12:29

Да де колега ама докога все сами ще трябва да си оправяме нещата ако искаме да са както трябва,или ще попадаме на пишман майстори които не само, че няма да ти свършат работа ами и поразия някоя ще направят. Аз примерно не разбирам много от монтьорски работи нямам и инструменти много, а и се притеснявам да не разваля нещо, готов съм да си платя на майстор(в границите на разумните цени) за дадена поправка, ама като не знаеш на какъв ще попаднеш................
грам не се рабира с търсачката :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 20 Ное 2008, 13:10

Именно, и аз си търся някой който да я оправи. Нямам време да се бозя с някаква печка. Предпочитам да изкарам някой лев чрез градивно мислене докато някой си човърка по колата ми, от колкото да си утрепя цял ден, евентуално да нямам някой чарк, и накрая да не стане нищо.

Ако някой знае читав майстор да ни пипне печките, да свирка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 20 Ное 2008, 14:09

За съжеление в БГ нещата са така ! Викаш неволята.... викаш.... и накрая сам си го правиш.
Ако имаш достатъчно $$$ не е нужно да се ровиш а отиваш и си купуваш и ти я сменят с нова и сте 6.
Проблема при нас е че с минимално средства се опитваме да постигнем максимални резултати.
Затова гледаме да си помагаме. Ясно е че тук 90% не сме майстори и търсим решения които да удоволетворят нашите нужди поради невъзможноста в сегашната ситуация да си го позволим това $$$$ харчене, затова и постнах каквото намерих.
При мен варианта да не погледна нищо и да чакам да намеря "свестен майстор" отпадна в мига в който не можаха да ми помогнат от официалното представителство. Да купя нова... нямам $$$ ! Вариантите .... или да се опитам нещо да я поправя сам ... или да я пиша с голям Х и да забравя тази екстра.
А времето за всеки е пари, нерви и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Glamav » 20 Ное 2008, 14:28

Е все се надявам сега някой колега да постне:
Коглеги, ходих в тоя сервиз, хората там подмениха еди кво си, направиха ми профилактика на печката, зеха ми толко и толко пари, адреса и телефона са :

.... надежди :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 28 Фев 2009, 20:45

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

ЗДр колеги абе някои може ли да ми каже как мога да остановя дали ми работи пе4ката :help: 4е ако неработи веднага я расфасовам да я водя от ватре МЕРС предварително :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 01 Мар 2009, 9:44

На какво работи тая печка - бензин или нафта ? Играя си с една бензинова в момента, мамица и смотата импулсна помпа - същата дето храни печката с бензин. Ще я пребора гадината, няма да ми избяга.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 25 Авг 2009, 13:57

Зимата набилжава и аз се присетих за моя проблем с печката. Преди няколко месеца я изключих от бушона, защото вкарва от някъде изгорели газове и мирише доста гадно в купето. Тия дни реших да я включа отново. Очаквах да не се пусне при тия виоки температури, но тя си се вкючи и миризмата беше отново на лице. Къде да я ремонтирам? Нещо отзивите за Рея не са много добри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 25 Авг 2009, 14:49

voodoo_child написа:Зимата набилжава и аз се присетих за моя проблем с печката. Преди няколко месеца я изключих от бушона, защото вкарва от някъде изгорели газове и мирише доста гадно в купето. Тия дни реших да я включа отново. Очаквах да не се пусне при тия виоки температури, но тя си се вкючи и миризмата беше отново на лице. Къде да я ремонтирам? Нещо отзивите за Рея не са много добри.

колега печката ти трябва да не е фред нещо.как при тия температури ще се вклучи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от МАЧКАТОР » 12 Окт 2009, 13:55

voodoo_child написа:Зимата набилжава и аз се присетих за моя проблем с печката. Преди няколко месеца я изключих от бушона, защото вкарва от някъде изгорели газове и мирише доста гадно в купето. Тия дни реших да я включа отново. Очаквах да не се пусне при тия виоки температури, но тя си се вкючи и миризмата беше отново на лице. Къде да я ремонтирам? Нещо отзивите за Рея не са много добри.

Как ще са добри отзивите, като тая ваша модерна марка БМВ не продава резервни части за тия печки, а продава само цели??? Хайде ми кажи какъв да е отзива за нещо,за което трябва да се бръкнеш с 1900 лева, за да работи :lol: Като в сервизите на БМВ не могат да се оправят, всички летите тука0- ако може за 2.40 да я оправим?! А всички се правите на модерни с тия Е46-ци, а, когато ви поискат 2000 лева за ремонт оревавате целия свят :lol: :lol: :lol: Така, че проблемът си е изцяло в марката- Цялата електроника за управление е съобразена с БМВ, а тя дефектира най-често. Произвежда се само и единствено за БМВ и правата за продажба на резервните части са само и единствено на БМВ!!! Добре е да се съобразите с това!

Старши ентусиаст
Аватар

Re: печката ми умря

Мнение от rosen.kolarov » 12 Окт 2009, 17:41

Колеги,
смятам че колегата "МАЧКАТОР" е лично засегнат в случая и затова реагира може би малко
по-остро от необходимото, но аз лично го познавам и знам, че е голям професионалист в
неговата област, а също и голям фен.
Личното ми мнение е че по темата се опитва да бъде полезен и да Ви наведе на мисълтта,
къде точно е проблема. На мен лично ми се е налагало да ползвам услугите на Рея и мога
да кажа, че момчетата подходиха супер професионално и отстраниха дори проблеми
натворени от предходни "разбирачи".
Изображение

Следваща

Назад към E46