Една не толкова добра случка с един не толкова лош край...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Една не толкова добра случка с един не толкова лош край...

Мнение от SaSo » 24 Авг 2009, 21:24

Искам да изкажа едно голям БЛАГОДАРЯ на колегата Stanchev, този човек е просто пример за един безкористен колега, който не само приказва, а подплатява думите си с действия... Просто нямам думи за хора като него и нека всички сме такива, защото всяко добро някой ден се връща и то десеторно... Нека това добро се върне и на Stanchev, а от моя страна има един голям приятел насреща...

Историята е следната :
В петък вечерта на 14.08.09г. тръгнах на път от София за Ямбол където щях да остана до обяд и след това щях да пътувам за Сл. Бряг... Предния ден установих, че водния ми радиатор има съвсем леко съскане отгоре при снадката между разширителния съд и самия радиатор... Естествено нямах време да го оправя до деня на тръгване, а и цял ден карах в трафик и не ми правеше проблем... Не губеше течност очевадно и реших, че колата е годна за път поне до Ямбол... Но уви... Тръгнахме аз жена ми и КОТЕТО ( което много го е страх от ръмженето на мотора ) в 12 и 30 часа... Всичко нормално, но след Пазарджик се случи най-лошото... Започна стрелката да мърда леко вдясно... Нищо фрапиращо но едното ми око постоянно беше там... После до Пловдив на Шел Тракия стрелката тръгна към следващата ... Още по-лошо... Спрях на Шел-а ... Изчаках колата да изстине до някаква степен и отворих да долея вода...Обаче за нещастие реших и да пробвам дали не е глътнала въздух в охладителната система... И стана още по-страшното... Пластмасовото винтче което е за обезвъздушаване се скъса в резбата... И аз презеленях от яд... Тръгнах малко напред поне да влезем в Пловдив за през ноща но уви... Стрелката около 1-2км по-късно тръгна към червената зона... И естествено десен мигач и до там... Часът беше вече около 2:30ч... И няма и на кой да се обадиш през това време, а и да се обадиш... Просто колата си е за нов радиатор... Спряхме там и просто пренощувахме в колата ... Но сън не ме свръташе през цялото време.. И около 5:30ч сутринта... Звъннах на Stanchev по телефона... Момчето вдигна телефона нормално много сънен за това време на денонощието... И се разбрахме въпреки всичко... Уговорката беше в 8 да го събудя и да отиде в 9 да ми вземе радиатора и да дойде... Всичко ОК...Обаче той звънна сам в 7:30ч и пак се доуточнихме...Затвори и аз реших че М50 е много здрава машина и че от напълно студено положение ще стигне около 1-2км до следващата бензиностанция... И така и стана... Станчев дойде в 9:20ч с новия ми радиатор... Бързаше щото беше на работа и уж щеше да ми даде указания само как да го монтирам тъй като е било елементарно... Но така и това не стана... Запретнахме в бързината ръкави и точно за около 5мин колата беше с нов радиатор... Сменихме го и аз останах да го обезвъздуша... Успях до някаква степен, но в Пловдив после го дооправихме и всичко просто заспа...Колата се държа перфектно около 1200км след това... Никакъв проблем...Стрелката си седи на 12 без 1 и това е...

Другия на който искам да благодаря е Диду - The Gate...Който пък се оказа на работа цяла вечер и ми оказа страшна морална подкрепа през цялото време със съветите на "патилото".... Дори по думите му по едно време усетих че сърцето му се къса че неможе да дойде да помогне... Едно голямо мерси на Диду за всичко...А то за него се знае, че е страшен човек...

П.С: Надявам се че не съм отегчил някой с темата... Но тя си има определена цел... Да покаже на всички ни колко задружни трябва да сме и да си помагаме, защото ако ние не си помагаме и Господ няма да дойде да ни помогне....

П.С : Stanchev ... Да знаеш имаш останал един ключ в мене... :D Трябва да видя как да ти го върна...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Авг 2009, 21:32

Еее тва е!
Браво, че сте решили все пак проблема, макар и с малко болки!
Надявам се да си залял Станчини със пържоли и бира!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 24 Авг 2009, 21:35

мисля че коментара е излишен.Браво на колегите!!! :D :D :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 24 Авг 2009, 21:41

SaSo бавареца в подписа ти, е въпросната кола ,нали?

Случката е много кофти,но се радвам че сте го оправили и всичко е било точно. Радвам се че има такива колеги.Явно всички ,които карат по-стари бмвта са пичове, за разлика от тези ,които карат нови.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 24 Авг 2009, 21:50

BULL3T написа:SaSo бавареца в подписа ти, е въпросната кола ,нали?

Случката е много кофти,но се радвам че сте го оправили и всичко е било точно. Радвам се че има такива колеги.Явно всички ,които карат по-стари бмвта са пичове, за разлика от тези ,които карат нови.

Не не е моята , мойта я има в галерията в същия подфорум...
Изображение

Аватар
Кара: bmw535

Мнение от blackbery » 24 Авг 2009, 22:04

евала пичове само така
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 24 Авг 2009, 22:07

ЕВАЛА на Станчев и Диду дето са ти помогнали :!: :!: :!: :!:
ЕДИН ГОЛЯМ МИНУС за теб задето тръгваш на път с почти повреден радиатор.Приятел си ми но не мога да не те смъмря за постъпката ти.
Отиваш на слънчев бряг да почиваш и да трошиш пари а радиатора на колата си не сменяш.При това и жена ти спи в колата посреднощ заради теб.Не мога да те оправдая-честно ти казвам.
Иначе е добре че всичко е завършило с добър финал и да ти е за урок друг път да не тръгваш с нередовна кола да изминаваш стотици км.Не ми се сърди ама ако беше ми се обадил щях да дойда да те дръпна ама и как щях да ти се карам немаш си на представа :evil: :evil: :evil:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Авг 2009, 23:08

Браво , много се радвам и ще си легна доволен от прочетеното по темата :angel:

За Иво Станчев няма какво да се каже просто :bowdown:
Всеки път когато съм в Пловдив и имам поне 15 мин отивам при него в магазина с най-голямо удоволствие , много го харесвам и уважавам като човек, като фен и като колега който и на мен посред нощите е помагал :!: Дай боже повече такива теми :D

п.с. И Дидо от Любимец е страхотен човек 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Авг 2009, 0:50

Евала на Станчев!
Аз също доста пътувам напоследък и се надявам да няма проблеми. Кораба се преглежда редовно и се обслужва, но с ходовата част не знам какво да правя вече :roll: Просто тези пътища... :help: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 25 Авг 2009, 7:45

Страхотни сте, колеги !!!
Благодаря Ви, че Ви познавам :D

И Сашкин кво сега - ти с тая стрелка стана разноглед, дясното око все там - все едно караш ТДС :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 25 Авг 2009, 7:54

Wenzy написа:Страхотни сте, колеги !!!

И Сашкин кво сега - ти с тая стрелка стана разноглед, дясното око все там - все едно караш ТДС :mhihi:

Май май така стана...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Авг 2009, 8:27

Той Сашко, си мечтае тайно за ТДС, след като кара моята кола няколко пъти, ама не иска да си каже, че ще го оплюете :mhihi:

Важното, е че всичко е свършило добре.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 25 Авг 2009, 9:26

Wenzy написа:Страхотни сте, колеги !!!

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да видите сега лесно ли е да караш ТДС
питате ли ме мен вече 5000км окото на стрелката :mhihi:
Не тръгвайте с проблемни коли на път колеги.Ами ако беше ЗИМАТА :confused: :confused: :confused:
Преди да тръгна на морето приобстоен преглед на любимия ми ТДС :mhihi: забелязах че пистовия ремък има нещо като срез-веднага на майстор за смяна ама още на момента а то се оказа нещо като снадка на самия ремък :mhihi: :mhihi: :mhihi: ама за радиатор да съска и аз да тръгна..Сашоооо-тия Е34 ти взеха ъкъла :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 25 Авг 2009, 10:34

blackbery написа:евала пичове само така

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 25 Авг 2009, 15:17

Мога да кажа само - ЕВАЛА , че има такива отзивчиви колеги !! И аз това лято сменях радиатор , но за щастие в града, а не на път.
Изображение

Следваща

Назад към E34