Данъци

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 21 Авг 2009, 22:52

че всичко в държатава е пълен ташак е ясно....никой не го оспорва...но ако не беше ташак трябваше да няма възможност човек да не си плаща данъците разбираш ли :roll: така че и на хората им е по-лесно всичко да е пълен смях в крайна сметка....а иначе се оплакват това е парадокса :) и всеки като каже каква корупция в КАТ било не знам си кво....еми да ама като те спрат ти е по-готино да дадеш 20 кинта и да си ходиш нали

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 21 Авг 2009, 23:06

ама за корупцията в КАТ сами сме си виновни - я отиди в "извън темата" всеки втори пита добре ли е че се е измъкнал само с 20 лева на полицая - друг се оплаква че дал 50 и те не му върнали понеже не били чейндж бюро, аз лично от както карам автомобил нито един път не съм дал пари на ченге, имам 2-3 акта, един за скорост и два за забранена улица - явно може да се кара и по правилата. И всички реват полицаите взимат, еми взимат като им дават, и на мен някои да ми тъпче пари в ръцете и аз ще взимам.
За данъка на колата - еми няма да я регистрирам и няма да го плащам докато ми се налага със семейството ми да пътувам по тия лунни пейзажи и докато ми се налага 200 километров път да го удължавам с още 50 километра само и само средната ми скорост да е над 65-70 километра в час, ако (дано) пооправят пътищата, във и извън градовете и селата (някои които е от Плевен може да обясни за какво става дума там - бул Хр. Ботев - все едно сме през втората световна) можеби ще реша да си платя данъка - неможе 6-7-8 годишна кола да доиде от Германия с оригиналната си ходова част и после в България тя да се сменя всяка пролет :evil: иначе си прав - като се изключи тва за селската тарикатщина - селски тарикати са ония от червено-жълто незнамси кво правителство което беше до скоро дето е*а мамата на държавата от крадене и докара хората до такива решения като моето

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 21 Авг 2009, 23:17

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Авг 2009, 0:46

При мен около 300 камъка,не помня точно.Ама още не съм го плащал.Няма съотношение цена качество нещо :roll: Не че няма да го платя,къде ще ходя?Държавата може ли да губи да го е.. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 22 Авг 2009, 0:51

300 лева за 136 коня ? Леля Дора пак се е пресилила... :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Авг 2009, 1:15

Даже въобще не е в час :mhihi: Сега текат едни обжалвания за високите данъци в общината.На първа инстанция спечелени от народа :bgflag:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 22 Авг 2009, 2:30

За община Свищов, аз вложих 185лв. за миналата година ( и това е с някаква лихва че платих чак септември), иначе за тази година незнам, още не съм плащал

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 22 Авг 2009, 2:54

Бургас - 345.00лв. + 2.80лв. наказателна лихва, че е платен Май месец.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 22 Авг 2009, 8:41

Потребител
Аватар

Мнение от malkiqq » 22 Авг 2009, 11:27

Здравейте,за Варна 265лв.Е39 тдс 99г платен миналия месец.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Мнение от Biggy » 22 Авг 2009, 11:49

Здравейте, 320лв ме друснаха за 530д '01, вярно, че за тази държава нищо не ми се дава, но рано или късно държавната машина ще заработи и дълговете ще излязат. А не обичам да съм длъжник. В крайна сметка човек трябва да го е предвидил като си купува такава кола. Всеки си преценява, но знаете че безплатен обяд няма.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 22 Авг 2009, 12:18

Biggy написа:Здравейте, 320лв ме друснаха за 530д '01, вярно, че за тази държава нищо не ми се дава, но рано или късно държавната машина ще заработи и дълговете ще излязат. А не обичам да съм длъжник. В крайна сметка човек трябва да го е предвидил като си купува такава кола. Всеки си преценява, но знаете че безплатен обяд няма.

Колега не че нещо, ама всяко едно администвативно наказание или взимане има давност, както е с актовете, след като минат 2г от издавне на наказателното постановление, могат само да ти се молят и ако си човек да го платиш. Ако по време на този давностен срок се заведе дело, то той се удължава със срок предвиден в закона.... Така че ако някой от вас е карал без да плаща данъци 15г, със сигурност за първите 10 няма кой да го търси вече. А иначе кога купена, кога продадена, щом държавата дава механизъм да си продадеш колата без да си и платил данъците като внесеш 10лв по сметката на дад община в СИБанк примерно и това е необходимо и дост условие за нейната продажба, не мисля че много хора ще си плащат данъците.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 22 Авг 2009, 12:36

КОИТО ОТ ПИСАЛИТЕ ПО ГОРЕ ХОСТВА КАТИНКИ НА DRIFTING-BG.COM МОЛЯ ДА СИ ГИ МАХНЕ ЗАЩОТО ГООГЪЛА ХРОМ'А ИЗПИСВА НЕВКИ СЪОБЩЕНИЯ ЧЕ САЙТА НЕ БИЛ КАЧЕСТВЕН.
Внимание! Посещаването на този сайт може да навреди на компютъра ви!
Уебсайтът на адрес www.bmwpower-bg.net съдържа елементи от сайта drifting-bg.com, който изглежда хоства злонамерен софтуер. Това е софтуер, който може да навреди на компютъра ви или да извършва операции без вашето съгласие. Компютърът ви може да се зарази дори само при посещение на сайт, съдържащ злонамерен софтуер.
За подробна информация относно проблемите с тези елементи посетете Страница за диагностика за безопасно сърфиране на Google за drifting-bg.com.
Научете повече за това как да се предпазите от зловреден софтуер в интернет.
Наясно съм , че посещаването на този сайт може да навреди на компютъра ми.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

данъка

Мнение от aliensk » 22 Авг 2009, 12:44

аз пак колата я купих в фебруари и досега не съм платил данък. става въпрос за Пловдив. Искам да го платя но ме интересува ще ми направат ли проблеми че закаснявам?
aliensk , чужденец живее в пловдив. сори за граматичните грешки
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Мнение от Biggy » 22 Авг 2009, 12:45

eddy написа: Колега не че нещо, ама всяко едно администвативно наказание или взимане има давност, както е с актовете, след като минат 2г от издавне на наказателното постановление, могат само да ти се молят и ако си човек да го платиш. Ако по време на този давностен срок се заведе дело, то той се удължава със срок предвиден в закона.... Така че ако някой от вас е карал без да плаща данъци 15г, със сигурност за първите 10 няма кой да го търси вече. А иначе кога купена, кога продадена, щом държавата дава механизъм да си продадеш колата без да си и платил данъците като внесеш 10лв по сметката на дад община в СИБанк примерно и това е необходимо и дост условие за нейната продажба, не мисля че много хора ще си плащат данъците.

За давността съм съгласен колега, колко парички ни е спестила за актове последните години...., но малко или много промениха събираемостта в КАТ. Мисълта ми беше, че рано или късно ще се променят нещата. Може би не съм достатъчно запознат, за да си позволявам да кръшкам тук там, а и не желая някой ден данъчните да почукат и на моята врата. Теглене на кредит ме накара да платя всичко декларирано, така че при всеки е различно. Знам само, че брат ми получи писмо за образувано срещу него наказателно производство за един неплатен фиш от 20лв, а преди 10 години такива неща не се случваха. Поздрави и със здраве :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39