дебитомер м44

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

дебитомер м44

Мнение от civic » 21 Авг 2009, 13:32

От известно време имам някакъв проблем с колата (318ис м44) от време на време почва да работи на 3 цилиндъра, сле дизвестно време се оправя и пак така.Свещите уж ги проверихме,
сега е под въпрос дебитомера.
Та ако има някой с м44, който има желание да сложим неговия за проба да видим дали ще се оправи, ще съм благодарен, и ще черпя :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 21 Авг 2009, 13:39

Аз имах същата тема пусната. Съвет от мен: разкачи дебитомера, ако колата продължава да работи неравномерно, значи не е от него. При М44 дебитомерът е МАС метър и трудно се прецаква, защото вътре има само 1 жица. Моят проблем се реши със смяна на датчик на разпределителен вал. Намира се най-отпред на блока, ако не ти се ходи на диагностика го хвани и го разклати самия кабел да видиш дали има промяна. При мен гаснешне моментално като се разбъзика кабела.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... +%E2%E0%EB
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от civic » 21 Авг 2009, 13:47

Jim Beam написа:Аз имах същата тема пусната. Съвет от мен: разкачи дебитомера, ако колата продължава да работи неравномерно, значи не е от него. При М44 дебитомерът е МАС метър и трудно се прецаква, защото вътре има само 1 жица. Моят проблем се реши със смяна на датчик на разпределителен вал. Намира се най-отпред на блока, ако не ти се ходи на диагностика го хвани и го разклати самия кабел да видиш дали има промяна. При мен гаснешне моментално като се разбъзика кабела.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... +%E2%E0%EB

него го смених вече

Назад към E36