Маховик няколко въпроса.
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Маховик няколко въпроса.
Здрваейте имам дразнещ проблем с демферния маховик,разбит е и има едно причукване(и при натиснат съединител) това внася и леки вибрациики в работата на мотора и ме дразни.
Интересуваме с какъв друг демферен маховик мога да го сменя, моторът ми е М30, дали от някой друг мотор маховикът ще може да се използва, защото предлагането на маховици за М30 е доста ограничено.
Също някой има ли представа дали маховик от по старите М30-ки ще стане. И съответно какви са ми вариантите, рециклират ли някаде демферни маховици ?
Така в реалоем ми излизат 3 вида маховици
Както се вижда двумасовият е 2100 лева цял двигател със скорости и електроника се продават за под 1500 лева...
Какви са разликите в тези маховици. Какво друго трябва да се смени съединител притискател ? Какви са - минусите от преминаването към не демферен маховик ?
Мерси предварително.
Интересуваме с какъв друг демферен маховик мога да го сменя, моторът ми е М30, дали от някой друг мотор маховикът ще може да се използва, защото предлагането на маховици за М30 е доста ограничено.
Също някой има ли представа дали маховик от по старите М30-ки ще стане. И съответно какви са ми вариантите, рециклират ли някаде демферни маховици ?
Така в реалоем ми излизат 3 вида маховици
- Код: Избери целия код
Номенклатурен номер : 11221730680
Описание : МАХОВИК
Ед.цена (с ДДС) : 613.96 BGL
Има наличност
Номенклатурен номер : 11221706577
Описание : SCHWUNGRAD
Ед.цена (с ДДС) : 751.97 BGL
Няма наличност
Номенклатурен номер : 21211223010
Описание : МАХОВИК ДВУМАСОВ
Ед.цена (с ДДС) : 2108.03 BGL
Няма наличност
Както се вижда двумасовият е 2100 лева цял двигател със скорости и електроника се продават за под 1500 лева...
Какви са разликите в тези маховици. Какво друго трябва да се смени съединител притискател ? Какви са - минусите от преминаването към не демферен маховик ?
Мерси предварително.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ей този реалоем и дару кар ти изпиха мозъка
Питай mitko_n1 за цена на маховик за твоя мотор. Също като имаш нужда от нещо др. по колата като части пак него питай.
Поздрави и да кажеш колко струва при Митето маховика.

Поздрави и да кажеш колко струва при Митето маховика.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
аз пак вече моя 30 000 км го карам вав това састоиание нема ядове , но упоредно сас това разпитвам какво да правя ,чух че се рецеклирал но не давали гаранциа,а напоследак се сварзах с един фен който кара е32 сас същиа проблемта той ми каза че вав скоро време ще качваме обикновен маховик сас демферен феродов диск за сега е вав процес на установиаване на точната комбинациа като го изпробваме ще обясня впечатлениа, марка,цена и тн

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Абе вярно стига с тоя даро- има на LUK на доста приемливи цени... 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
вариант ти е също да си сложиш обикновен маховик и съединител за него-ще ти излезне мнооого по-евтино. Моята беше с обикновен маховик и ми се наложи смяна на съединителя че започна да тресе при потегляне. Както винаги финансите са кът затова реших че ще издобарам втора ръка и така и направих. Купих демпферен маховик заедно със съединител от Е39, М52 оригиналния и ги шляпнах. Карам я вече 20 000 километра така и е пушка. Всичко -маховик, съединител, труд ми костваше тотал: 110лв
Който има да дава хиляди левове по 20 годишни коли за резерни части-евала. Аз не съм от тях.

dj_ennsy_1 написа:вариант ти е също да си сложиш обикновен маховик и съединител за него-ще ти излезне мнооого по-евтино. Моята беше с обикновен маховик и ми се наложи смяна на съединителя че започна да тресе при потегляне. Както винаги финансите са кът затова реших че ще издобарам втора ръка и така и направих. Купих демпферен маховик заедно със съединител от Е39, М52 оригиналния и ги шляпнах. Карам я вече 20 000 километра така и е пушка. Всичко -маховик, съединител, труд ми костваше тотал: 110лвКойто има да дава хиляди левове по 20 годишни коли за резерни части-евала. Аз не съм от тях.
Супер, интересно ми е дали М50 или М20 маховик/съединител ще може да се сложи на М30 или по точно някаде има ли спецификации на въпросните. Варианта с не демферен маховик го имам впредвид но е хубаво някой които е минал по пътя да каже какво и как. Защото от опитът ми с други неща на цифри и теория ок ама напрактика се получава малко по-различно
и това 6те станеAcOrP написа:dj_ennsy_1 написа:вариант ти е също да си сложиш обикновен маховик и съединител за него-ще ти излезне мнооого по-евтино. Моята беше с обикновен маховик и ми се наложи смяна на съединителя че започна да тресе при потегляне. Както винаги финансите са кът затова реших че ще издобарам втора ръка и така и направих. Купих демпферен маховик заедно със съединител от Е39, М52 оригиналния и ги шляпнах. Карам я вече 20 000 километра така и е пушка. Всичко -маховик, съединител, труд ми костваше тотал: 110лвКойто има да дава хиляди левове по 20 годишни коли за резерни части-евала. Аз не съм от тях.
Супер, интересно ми е дали М50 или М20 маховик/съединител ще може да се сложи на М30 или по точно някаде има ли спецификации на въпросните. Варианта с не демферен маховик го имам впредвид но е хубаво някой които е минал по пътя да каже какво и как. Защото от опитът ми с други неща на цифри и теория ок ама напрактика се получава малко по-различно

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
AcOrP написа:Супер, интересно ми е дали М50 или М20 маховик/съединител ще може да се сложи на М30 ...
Сваляй си маховика или намери някъде един свален, давай ми малко размери и ще ти кажа дали ще стане.
10 мнения
• Страница 1 от 1