Маховик няколко въпроса.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Маховик няколко въпроса.

Мнение от AcOrP » 16 Авг 2009, 13:08

Здрваейте имам дразнещ проблем с демферния маховик,разбит е и има едно причукване(и при натиснат съединител) това внася и леки вибрациики в работата на мотора и ме дразни.
Интересуваме с какъв друг демферен маховик мога да го сменя, моторът ми е М30, дали от някой друг мотор маховикът ще може да се използва, защото предлагането на маховици за М30 е доста ограничено.
Също някой има ли представа дали маховик от по старите М30-ки ще стане. И съответно какви са ми вариантите, рециклират ли някаде демферни маховици ?
Така в реалоем ми излизат 3 вида маховици
Код: Избери целия код
Номенклатурен номер :    11221730680
Описание :    МАХОВИК
Ед.цена (с ДДС) :    613.96 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер :    11221706577
Описание :    SCHWUNGRAD
Ед.цена (с ДДС) :    751.97 BGL
Няма наличност

Номенклатурен номер :    21211223010
Описание :    МАХОВИК ДВУМАСОВ
Ед.цена (с ДДС) :    2108.03 BGL
Няма наличност

Както се вижда двумасовият е 2100 лева цял двигател със скорости и електроника се продават за под 1500 лева...
Какви са разликите в тези маховици. Какво друго трябва да се смени съединител притискател ? Какви са - минусите от преминаването към не демферен маховик ?
Мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Авг 2009, 14:30

Ей този реалоем и дару кар ти изпиха мозъка :) Питай mitko_n1 за цена на маховик за твоя мотор. Също като имаш нужда от нещо др. по колата като части пак него питай.

Поздрави и да кажеш колко струва при Митето маховика.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: bmw535

Мнение от blackbery » 17 Авг 2009, 21:31

аз пак вече моя 30 000 км го карам вав това састоиание нема ядове , но упоредно сас това разпитвам какво да правя ,чух че се рецеклирал но не давали гаранциа,а напоследак се сварзах с един фен който кара е32 сас същиа проблемта той ми каза че вав скоро време ще качваме обикновен маховик сас демферен феродов диск за сега е вав процес на установиаване на точната комбинациа като го изпробваме ще обясня впечатлениа, марка,цена и тн
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 19 Авг 2009, 16:08

Абе вярно стига с тоя даро- има на LUK на доста приемливи цени... ;)
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 19 Авг 2009, 17:02

laviatan написа:Абе вярно стига с тоя даро- има на LUK на доста приемливи цени... ;)

Именно това е идеята на темата да се види алтернативата на дару.
Колега какви са цените на демферния маховик на ЛУК ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

--

Мнение от tdk » 19 Авг 2009, 19:45

мисля че има на люк демпферен махавик със съединител пълен комплект за около 700-750
това за е 34

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 19 Авг 2009, 20:52

вариант ти е също да си сложиш обикновен маховик и съединител за него-ще ти излезне мнооого по-евтино. Моята беше с обикновен маховик и ми се наложи смяна на съединителя че започна да тресе при потегляне. Както винаги финансите са кът затова реших че ще издобарам втора ръка и така и направих. Купих демпферен маховик заедно със съединител от Е39, М52 оригиналния и ги шляпнах. Карам я вече 20 000 километра така и е пушка. Всичко -маховик, съединител, труд ми костваше тотал: 110лв ;) Който има да дава хиляди левове по 20 годишни коли за резерни части-евала. Аз не съм от тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 19 Авг 2009, 23:55

dj_ennsy_1 написа:вариант ти е също да си сложиш обикновен маховик и съединител за него-ще ти излезне мнооого по-евтино. Моята беше с обикновен маховик и ми се наложи смяна на съединителя че започна да тресе при потегляне. Както винаги финансите са кът затова реших че ще издобарам втора ръка и така и направих. Купих демпферен маховик заедно със съединител от Е39, М52 оригиналния и ги шляпнах. Карам я вече 20 000 километра така и е пушка. Всичко -маховик, съединител, труд ми костваше тотал: 110лв ;) Който има да дава хиляди левове по 20 годишни коли за резерни части-евала. Аз не съм от тях.

Супер, интересно ми е дали М50 или М20 маховик/съединител ще може да се сложи на М30 или по точно някаде има ли спецификации на въпросните. Варианта с не демферен маховик го имам впредвид но е хубаво някой които е минал по пътя да каже какво и как. Защото от опитът ми с други неща на цифри и теория ок ама напрактика се получава малко по-различно

Аватар
Кара: bmw535

Мнение от blackbery » 20 Авг 2009, 0:13

AcOrP написа:
dj_ennsy_1 написа:вариант ти е също да си сложиш обикновен маховик и съединител за него-ще ти излезне мнооого по-евтино. Моята беше с обикновен маховик и ми се наложи смяна на съединителя че започна да тресе при потегляне. Както винаги финансите са кът затова реших че ще издобарам втора ръка и така и направих. Купих демпферен маховик заедно със съединител от Е39, М52 оригиналния и ги шляпнах. Карам я вече 20 000 километра така и е пушка. Всичко -маховик, съединител, труд ми костваше тотал: 110лв ;) Който има да дава хиляди левове по 20 годишни коли за резерни части-евала. Аз не съм от тях.

Супер, интересно ми е дали М50 или М20 маховик/съединител ще може да се сложи на М30 или по точно някаде има ли спецификации на въпросните. Варианта с не демферен маховик го имам впредвид но е хубаво някой които е минал по пътя да каже какво и как. Защото от опитът ми с други неща на цифри и теория ок ама напрактика се получава малко по-различно
и това 6те стане
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Авг 2009, 7:54

AcOrP написа:Супер, интересно ми е дали М50 или М20 маховик/съединител ще може да се сложи на М30 ...

Сваляй си маховика или намери някъде един свален, давай ми малко размери и ще ти кажа дали ще стане.

Назад към E34