Комфорт режим включване на функция ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Комфорт режим включване на функция ?
Рових се из темите в търсачката и намерих доста теми но никоя конкретно не ми помогна да разреша моя проблем.
Имам купе 320 1996г. с комфорт модул и фабрична аларма.Ключа ми е с 3те бутона : отключване,залючване и паник бутон.
Когато завъртя ключа в ключалката и задържа секунда и смъкнатите стъкла започват сами да се затварят(за това съдя ,че имам комфорт модул ) , но проблема е че не се затварят дистанционно от копчетата на централното на ключа.
Имам червената лампичка на конзолата над скоростния лост , но не е копче , нямам и други копчета около скоростния лост или конзолата , както видях на снимки на колеги със седани примерно.
Търсих и някое копче около и под волана , както някой беше споменал в темите за вкл. и изкл. на тази функция и не намерих нищо подобно.
Явно тази функция ми е изключена от комфорт модула по някакъв начин и искам да разбера как да си я пусна.
Благодаря за помоща предварително.
Имам купе 320 1996г. с комфорт модул и фабрична аларма.Ключа ми е с 3те бутона : отключване,залючване и паник бутон.
Когато завъртя ключа в ключалката и задържа секунда и смъкнатите стъкла започват сами да се затварят(за това съдя ,че имам комфорт модул ) , но проблема е че не се затварят дистанционно от копчетата на централното на ключа.
Имам червената лампичка на конзолата над скоростния лост , но не е копче , нямам и други копчета около скоростния лост или конзолата , както видях на снимки на колеги със седани примерно.
Търсих и някое копче около и под волана , както някой беше споменал в темите за вкл. и изкл. на тази функция и не намерих нищо подобно.
Явно тази функция ми е изключена от комфорт модула по някакъв начин и искам да разбера как да си я пусна.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
- changethegame
- младши ентусиаст
-
munio_ написа:колега пробваи да задържиш копчето на дистанционното като заключваш
При мен поне така се затварят, но задържам около5-10 секунди, бутонът за заключване...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Mpower84 написа:То фабричната аларма е с 2 копчета.Сиво и червено.Тази твойта не ми се струва да е фабрична.
Има с два, с три и с един бутон и всичките са фабрични.
По проблема на колегата. Има два варианта.
Първия е ключа да изглежда като фабричния, но да е от тези, които се продават в ebay и алармата да е слагана допълнително, като в ключа е монтирано дистанционното. Дори има такива аларми с ключове с вградени дистанционни, само отиваш на ключар да ти нареже металната част по оригиналния ключ. Ако е така, означава, че алармата е слагана допълнително и не е свързана към комфорт модула.
Вторият вариант е връзката между алармата и комфорт модула да е прекъсната по някаква причина.
Това със задържането на дистанционното не мога да кажа дали е така, защото при мен наистина стъклата започват да се вдигат около 5-10 секунди след като съм натиснал копчето на дистанционното, но аз не го задържам.
При натискане на бутона на дистанционното първо алармата дава едновременно светлинен и звуков сигнал, после подава импулс към централното и заключва вратите и след около 5 секунди подава импулс към комфорт модула и той вдига стъклата.
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Фабричната аларма е само с гумения ключ с трите бутона, и само с него като задържиш заключването се вдигат стъклата. При теб трябва да се преправи алармата.
- changethegame
- младши ентусиаст
-
Сега да уточня само, алармата ми не е заводска, слагана е допълнително, на дистанционното е с две копчета, понеже лятото на плажа е доста горещо, майстора е направил така, че ако натиснеш копчето за заключване колата се заключва, но прозорците си остават в положението в което са били, но ако го задаржиш от 5-10сек се вдигат в горно положение, това с цел проветрение е направено...
А иначе колегата казва, че при него с ключът става да се вдигат, значи има комфорт модул, но явно нещо не е настроено и някой който наистина разбира от аларми, трябва да види за какво иде реч...
А иначе колегата казва, че при него с ключът става да се вдигат, значи има комфорт модул, но явно нещо не е настроено и някой който наистина разбира от аларми, трябва да види за какво иде реч...
- Ю.Г.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is Motorsport International LE
- Мечтае да кара: m50b32 :)
- Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter
Колеги , задържането на копчето бе 1-вото нещо което направих след , като забелчзах , че имам комфорта , натисках по 2 пъти , по 3 пъти , задържал съм и т.н.!
Явно тази функция ми е изключена от комфорт модула(алармата си ми е заводска и ключът си ми е оригинален) и ще отида да видя някой специалист по аларми.
Благодаря все пак за мненията по темата.
Явно тази функция ми е изключена от комфорт модула(алармата си ми е заводска и ключът си ми е оригинален) и ще отида да видя някой специалист по аларми.
Благодаря все пак за мненията по темата.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Комфорт режим включване на функция ?
Ю.Г. написа:Когато завъртя ключа в ключалката и задържа секунда и смъкнатите стъкла започват сами да се затварят(за това съдя ,че имам комфорт модул ) , но проблема е че не се затварят дистанционно от копчетата на централното на ключа.
Щом с ключа работи значи функцията не е изключена от комфорт модула.
Ю.Г. написа:Рових се из темите в търсачката и намерих доста теми но никоя конкретно не ми помогна да разреша моя проблем.
и при мен е така с ключа в ключалката работи, а със копчето за заключване неработи, колкото и секунди да го задържам

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Цитат: Ключа ми е с 3те бутона : отключване,залючване и паник бутон.
Няма BMW със заводски паник бутон
Няма BMW със заводски паник бутон
BAVARIA написа:Ю.Г. написа:Рових се из темите в търсачката и намерих доста теми но никоя конкретно не ми помогна да разреша моя проблем.
и при мен е така с ключа в ключалката работи, а със копчето за заключване неработи, колкото и секунди да го задържам
Да си кажа
и аз болката:
При мен е същия
проблем,с ключа
работи с алармата
не работи...
Ключа е само с
лампичка,а
алармата е с
ЕДИН бутон
/оригинална/...
- Biogame