проблем с осветлението на таблото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
проблем с осветлението на таблото
Колеги имам следния проблем с осветлението на таблото-като пусна фаровете светва само лявата част на таблото-бензина и скоростомера и след около 2-3 минути светва и дясната част-оборотомера и температура,някой ако е имал такъв проблем и го е оправил нека сподели
Последна промяна baitun на 20 Авг 2009, 13:30, променена общо 1 път
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Изгоряла ти е крушка...Отгоре имаш 2 болтчета на таблото .. развиваш ги и таблото излиза напред.Въртиш курмилото на ляви мисля,че беше за да исвадиш самия километраж.Разкачаш кабелите и го вадиш.Буксите са различни няма как да ги обуркаш после.Сменяш крушката от която страна не свети и по обратен ред.Не е нужно да цепиш километража на 2,фасунките са направени така,че да се вадят от отвън както са на борд компа.Сглабяш по обратен ред,палиш и ако всичко е ОК ме споменаваш с добро 

- sosick
- Потребител
-
- Кара: E36 320i
Колега ако имаш air beg не давай контакт и не пали колата. Защото при мен се получи така че заради една крушка която е 1 лев после се наложи да дам още 10 за зачистване на грешка за бега. А иначе се сменят много лесно.

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: Комбинезон
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- MRS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i '95
- baitun
- ентусиаст
-
Колеги не е от крушките ,защото както съм написал след няколко минути светва и дясната страна на таблото-значи крушките са здрави,не виждам какво общо има и еърбега
- baitun
- ентусиаст
-
Аз колега не съм свалял волана и поради тази причина се учудих че ми даде грешка.[/quotjekichan написа:fedoracore написа:за да се свали километража -- не е нужно да се сваля волана
Колеги аз питам за моя проблем,а вие ме захранвате с вашите,някой да пише ако е имал такъв проблем,мерси предварително

- changethegame
- младши ентусиаст
-
Колега ако ти светва по време на движение, възможно е буксите отзад да не са ти закопчани до края, някой недотам разбиращ, ако е свалял километража и може да е оцапал пейзажа...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: проблем с осветлението на таблото
baitun написа:Колеги имам следния проблем с осветлението на таблото-като пусна фаровете светва само лявата част на таблото-бензина и оборотомера и след около 2-3 минути светва и дясната част-скоростомер и температура,някой ако е имал такъв проблем и го е оправил нека сподели
Колега, при теб оборотомера в лявата част на таблото ли е? Сега по проблема ти. Това за което си писал кога го прави, винаги когато пуснеш фаровете, без значение дали колата е в движение или спряла на място или само когато е в движение? Питам защото както си го описал проблема ти е слаб контакт. Самите крушки, които са за осветлението на таблото може да не правят добър колтакт с цокъла или самия цокъл да не контактува добре с платката на таблото. И в двата случая е добре да се дръпне таблото напред или да се свали и да се проверят крушките, а това, че не са изгорели и светят когато си искат е по-лошо от напълно изгорели.
- baitun
- ентусиаст
-
Re: проблем с осветлението на таблото
stony1 написа:baitun написа:Колеги имам следния проблем с осветлението на таблото-като пусна фаровете светва само лявата част на таблото-бензина и оборотомера и след около 2-3 минути светва и дясната част-скоростомер и температура,някой ако е имал такъв проблем и го е оправил нека сподели
Колега, при теб оборотомера в лявата част на таблото ли е? Сега по проблема ти. Това за което си писал кога го прави, винаги когато пуснеш фаровете, без значение дали колата е в движение или спряла на място или само когато е в движение? Питам защото както си го описал проблема ти е слаб контакт. Самите крушки, които са за осветлението на таблото може да не правят добър колтакт с цокъла или самия цокъл да не контактува добре с платката на таблото. И в двата случая е добре да се дръпне таблото напред или да се свали и да се проверят крушките, а това, че не са изгорели и светят когато си искат е по-лошо от напълно изгорели.
Извинявам се за оборотомера ,естествено ,че е от дясно,явно ще трябва да свалям таблото събота или неделя и ще пиша,но не е от изгоряла крушка и дали е на място или в движение няма значение ,пробвал съм само на запален двигател,но пак казвам ,че след 2-3 мин се оправя ,а не ту работи ту не,и като мина през някоя дупка примерно да светва или изгасва.
- baitun
- ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1