При вентилатор духа само топло???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

При вентилатор духа само топло???

Мнение от brabusbg » 18 Авг 2009, 23:38

Здравейте колеги,
Имам две болежки и за да не пускам две теми.. :
1)Карам 320d 136к.с. '99г. От една седмица насам забелязвам че при пуснат само вентилатор (изключен климатик) духа само топло!!??? Да лято, жега - ОК. Да ама говоря и вечер по късните часове - имам чувството че стопли ли се двигателя и вътре започва да духа топло! И преди със сигурност не беше така.

Някой има ли на идея от какво може да е това??

2)Когато карам и мина през дупка или някаква по сериозна неравност буквално се усеща задницата ми как отскача настрани, макар да карам направо. Това го прави от както съм я купил колата (втора употреба). Проверявал съм си амортисьорите - на 63% са, според което не мисля че ще е от тях! Някакви идеи и за този проблем.

Благодаря предварително на всички!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: При вентилатор духа само топло???

Мнение от unikalen88 » 19 Авг 2009, 9:13

brabusbg написа:Здравейте колеги,
1)Карам 320d 136к.с. '99г. От една седмица насам забелязвам че при пуснат само вентилатор (изключен климатик) духа само топло!!??? Да лято, жега - ОК. Да ама говоря и вечер по късните часове - имам чувството че стопли ли се двигателя и вътре започва да духа топло! И преди със сигурност не беше така.

2)Когато карам и мина през дупка или някаква по сериозна неравност буквално се усеща задницата ми как отскача настрани, макар да карам направо. Това го прави от както съм я купил колата (втора употреба). Проверявал съм си амортисьорите - на 63% са, според което не мисля че ще е от тях! Някакви идеи и за този проблем.

Благодаря предварително на всички!

колега горе от контрола имаш една врътка която е с червено и синио,като си на червено и без климатик пак щи вкарва топъл въздух,като е на синио без климатих трябва да вкарва въздух какъвто е вънка.
2-рия въпрос отиди в сервиз и виш да не е скъсан моста-има много теми във форума за скъсан заден мост,прочети ги и виш имаш ли такива симптоми,но ако е отхвърляне както казваш са си амортосиори
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525d

Мнение от ETW_You_ » 19 Авг 2009, 10:41

Или пък счупена пружина...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Мнение от somuchbetter » 19 Авг 2009, 13:09

при мен се счупи едната пружина, но симпомите не бяха мятане в страни, даже мога да кажа, че не го усештах, но така или иначе я карах 2 дена така и я смених и не е имало кога да го усетя.
Пружините не играят ли основна роля при натоварен автомобил или се бъркам?
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Re: При вентилатор духа само топло???

Мнение от krasy1982 » 19 Авг 2009, 13:30

brabusbg написа:Здравейте колеги,

Незнам колега но и моята е така. Аз дори нямам и климатик и нещата стават още по ужасни. На колегата който каза за врътката искам да отбележа че е на студено а не на топло.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 19 Авг 2009, 15:31

Да да - естествено врътката е на студено. И това нали казвам - от една седмица го прави.

А за пружините - здрави са - гледаха ги.
Може ли да е от ампртисьор наистина при положение че както писах по горе е износен на 63% (като ми навах тест ми казаха така). Ок поизносен е ама.. по принцип ги дават за смяна от 40% надолу, а и все пак са задни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 19 Авг 2009, 21:48

провери задния мост за скъсване

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 118 hp / 1998
Мечтае да кара: по Pikes Peak

Мнение от StaKo » 20 Авг 2009, 11:00

Според мен врътката ти е на синьо, но реално не работи управлявлението и в резултат на това като загрее двигателя получаваш врял въздух.
Отзад това олюляване също става когато е счупен стабилизатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 20 Авг 2009, 13:26

или проблема може да е в ел. клапана и когато е на синьо положение да не затваря и да продължава да загрява радиатора на парното.
Провери когато си на студено дали загрява маркуча след клапана ако е така значи там е проблема.
:D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 20 Авг 2009, 17:55

StaKo написа:Според мен врътката ти е на синьо, но реално не работи управлявлението и в резултат на това като загрее двигателя получаваш врял въздух.
Отзад това олюляване също става когато е счупен стабилизатора.

За кой стабилизатор става въпрос - можеш ли да ми кажеш по точно?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 118 hp / 1998
Мечтае да кара: по Pikes Peak

Мнение от StaKo » 20 Авг 2009, 22:13

От друга тема копвам снимката

Изображение

Това което се вижда на преден план е тампона на стабилизатора и самият стабилизатор. Той е кръгъл с диаметър 30 мм и работи на торсионен принцип.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 21 Авг 2009, 12:32

1) за топлият въздух - може клапанът за топлата вода да се е повредил. Ако е така, аз имам един излишен ;)

2) виж дали бушонът, който управлява клапанът ти е на място. При мен просто липсваше и затова сега имам 2 клапана :)

А за отскачането - според мен най-вероятно са амортисьорите. Тия тестове дето казваш не бих им вярвал много много.

Назад към E46