При вентилатор духа само топло???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
При вентилатор духа само топло???
Здравейте колеги,
Имам две болежки и за да не пускам две теми.. :
1)Карам 320d 136к.с. '99г. От една седмица насам забелязвам че при пуснат само вентилатор (изключен климатик) духа само топло!!??? Да лято, жега - ОК. Да ама говоря и вечер по късните часове - имам чувството че стопли ли се двигателя и вътре започва да духа топло! И преди със сигурност не беше така.
Някой има ли на идея от какво може да е това??
2)Когато карам и мина през дупка или някаква по сериозна неравност буквално се усеща задницата ми как отскача настрани, макар да карам направо. Това го прави от както съм я купил колата (втора употреба). Проверявал съм си амортисьорите - на 63% са, според което не мисля че ще е от тях! Някакви идеи и за този проблем.
Благодаря предварително на всички!
1)Карам 320d 136к.с. '99г. От една седмица насам забелязвам че при пуснат само вентилатор (изключен климатик) духа само топло!!??? Да лято, жега - ОК. Да ама говоря и вечер по късните часове - имам чувството че стопли ли се двигателя и вътре започва да духа топло! И преди със сигурност не беше така.
2)Когато карам и мина през дупка или някаква по сериозна неравност буквално се усеща задницата ми как отскача настрани, макар да карам направо. Това го прави от както съм я купил колата (втора употреба). Проверявал съм си амортисьорите - на 63% са, според което не мисля че ще е от тях! Някакви идеи и за този проблем.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: При вентилатор духа само топло???
brabusbg написа:Здравейте колеги,
колега горе от контрола имаш една врътка която е с червено и синио,като си на червено и без климатик пак щи вкарва топъл въздух,като е на синио без климатих трябва да вкарва въздух какъвто е вънка.
2-рия въпрос отиди в сервиз и виш да не е скъсан моста-има много теми във форума за скъсан заден мост,прочети ги и виш имаш ли такива симптоми,но ако е отхвърляне както казваш са си амортосиори

- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
при мен се счупи едната пружина, но симпомите не бяха мятане в страни, даже мога да кажа, че не го усештах, но така или иначе я карах 2 дена така и я смених и не е имало кога да го усетя.
Пружините не играят ли основна роля при натоварен автомобил или се бъркам?
Пружините не играят ли основна роля при натоварен автомобил или се бъркам?
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Re: При вентилатор духа само топло???
brabusbg написа:Здравейте колеги,
Незнам колега но и моята е така. Аз дори нямам и климатик и нещата стават още по ужасни. На колегата който каза за врътката искам да отбележа че е на студено а не на топло.
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
Да да - естествено врътката е на студено. И това нали казвам - от една седмица го прави.
А за пружините - здрави са - гледаха ги.
Може ли да е от ампртисьор наистина при положение че както писах по горе е износен на 63% (като ми навах тест ми казаха така). Ок поизносен е ама.. по принцип ги дават за смяна от 40% надолу, а и все пак са задни.
А за пружините - здрави са - гледаха ги.
Може ли да е от ампртисьор наистина при положение че както писах по горе е износен на 63% (като ми навах тест ми казаха така). Ок поизносен е ама.. по принцип ги дават за смяна от 40% надолу, а и все пак са задни.

- StaKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 118 hp / 1998
- Мечтае да кара: по Pikes Peak
Според мен врътката ти е на синьо, но реално не работи управлявлението и в резултат на това като загрее двигателя получаваш врял въздух.
Отзад това олюляване също става когато е счупен стабилизатора.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
или проблема може да е в ел. клапана и когато е на синьо положение да не затваря и да продължава да загрява радиатора на парното.
Провери когато си на студено дали загрява маркуча след клапана ако е така значи там е проблема.

Провери когато си на студено дали загрява маркуча след клапана ако е така значи там е проблема.

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
StaKo написа:Според мен врътката ти е на синьо, но реално не работи управлявлението и в резултат на това като загрее двигателя получаваш врял въздух.
За кой стабилизатор става въпрос - можеш ли да ми кажеш по точно?

- StaKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 118 hp / 1998
- Мечтае да кара: по Pikes Peak
От друга тема копвам снимката
Това което се вижда на преден план е тампона на стабилизатора и самият стабилизатор. Той е кръгъл с диаметър 30 мм и работи на торсионен принцип.

Това което се вижда на преден план е тампона на стабилизатора и самият стабилизатор. Той е кръгъл с диаметър 30 мм и работи на торсионен принцип.
1) за топлият въздух - може клапанът за топлата вода да се е повредил. Ако е така, аз имам един излишен
2) виж дали бушонът, който управлява клапанът ти е на място. При мен просто липсваше и затова сега имам 2 клапана
А за отскачането - според мен най-вероятно са амортисьорите. Тия тестове дето казваш не бих им вярвал много много.

2) виж дали бушонът, който управлява клапанът ти е на място. При мен просто липсваше и затова сега имам 2 клапана

А за отскачането - според мен най-вероятно са амортисьорите. Тия тестове дето казваш не бих им вярвал много много.
12 мнения
• Страница 1 от 1