BMW предлага „седмица” устойчива на гранати

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

BMW предлага „седмица” устойчива на гранати

Мнение от ///Ivan » 11 Авг 2009, 9:38

BMW представи бронираната версия на своя флагман, наречена 7-Series High Security.
Автомобилът е получил защита според европейския стандарт VR7 и е способен да защити пътниците от взрив на граната под колата и бронебойни патрони.
В официалното съобщение от Баварската фирма се казва, че купето е защитено от специални листове устойчива стомана разположени във вратите, на покрива, колонките и др. Всички шевове и отвори по каросерията са напълно херметизирани.
Автомобилът е с дебело 6 см почти непробиваемо стъкло със слой от поликарбонат. Бронираната Серия-7 е с различно окачване и нова спирачна система. Колата е оборудвана със система за комуникация позволяваща да се общува с хора извън автомобила без да се показват или излизат от колата.
Автомобилът е оборудван с противопожарна система способна да потуши пламъци в моторния отсек или под дъното на колата. Бронираният BMW 7-Series има специални сензори, активиращи при нужда система за защита от газова атака. Ако това се случи автоматично се затварят всички прозорци и вентилационни отвори, пуска се климатика и започва подаването на чист въздух от специален резервоар, разположен в багажника.
Бронираната лимузина се предлага с два бензинови двигателя. Първият от тях е с осем цилиндъра и има 407 к.с. мощност. Той работи в комбинация с автоматична трансмисия с шест предавки. Според данните на BMW, бронираната кола с този двигател ускорява от място до 100 км/час за 7.9 секунди.
Вторият двигател е с 12 цилиндъра и има мощност 544 к.с. Той се комбинира с автомат имащ осем скорости. С него бронираната кола ускорява за 6.2 секунди. И двете версии на бронираната „седмица” имат електронно ограничена до 208 км/час скорост.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 11 Авг 2009, 12:09

С тоя багажник не са оставили място за газовата бутилка...
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Аватар

Мнение от TUZara` » 11 Авг 2009, 12:23

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah:

Колата найстина е убииствена....Винаги съм се чудил какви са тия кръгчета на предните калници.Скоро мернах такива на едно А8,но нямаше как да говоря за подобни неща с човека.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Авг 2009, 12:29

Тея кръгчета са за знамена

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Авг 2009, 12:30

TUZara` написа::ahah: :ahah: :ahah: :ahah:

Колата найстина е убииствена....Винаги съм се чудил какви са тия кръгчета на предните калници.Скоро мернах такива на едно А8,но нямаше как да говоря за подобни неща с човека.

За знаменца.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36...
Мечтае да кара: first of all - black M5

Мнение от voobs » 11 Авг 2009, 12:48

за знаменца, но иначе май не е задължително - щом има знаменца да е бронирана.. по друго се познава в тази връзка да попитам :)

винаги съм се чудил защо стъклата са с такава "рамка" каква и е функцията.. защото става метално стъклото по края за да влиза горе в вратата, че иначе мн дебело.. или.. ако може някой да обясни ще съм благодарен.. или линк с инфо
поздрави

п.с. само дето няма картечница да стреля май.. това им остана да стане БМВ 760 ил Танк :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BooKoo » 11 Авг 2009, 14:35

Хехе... картечница няма, но в прес рилийса пише, че по желание на клиента могат да се обособят зони за поставяне на автомати на централната конзола.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 11 Авг 2009, 20:29

Изродска е колата.Мислили са я много.Със сигурност е безопасна във всяко едно отношение. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 11 Авг 2009, 22:41

voobs написа:за знаменца, но иначе май не е задължително - щом има знаменца да е бронирана.. по друго се познава в тази връзка да попитам :)

винаги съм се чудил защо стъклата са с такава "рамка" каква и е функцията.. защото става метално стъклото по края за да влиза горе в вратата, че иначе мн дебело.. или.. ако може някой да обясни ще съм благодарен.. или линк с инфо
поздрави

п.с. само дето няма картечница да стреля май.. това им остана да стане БМВ 760 ил Танк :)
Защото бронираното стъкло е най-уязвимо в краищата си и тази рамка един вид премахва този недостатък.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 11 Авг 2009, 23:21

Особено безопасна е срещу Драгунов, мина... в днешно време кой трепе с лимонки? всичко е дегизирано в пушки с мерници ;) http://news.automedia.bg/read/7616.html
Последна промяна LizarD на 11 Авг 2009, 23:41, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 11 Авг 2009, 23:23

изглежда доста злобно.. колко ли тона е колата :?: :roll:

Аватар

Мнение от TUZara` » 11 Авг 2009, 23:27

Абе мина ми през акъла,че е за знаменца,ма ми се мерна,че е с нещо като цедка и викам кой знае кво е чакай да питам.Тия рамки на стъклата това не се ли води стъклопакет ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 12 Авг 2009, 0:33

що не казват цената сигурно ги е срам :D
It`s party time !

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Авг 2009, 1:58

а гумите дали са по-спешъл ? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36...
Мечтае да кара: first of all - black M5

Мнение от voobs » 12 Авг 2009, 9:38

а гумите дали са по-спешъл ? Rolling Eyes

гумите са "run flat" ....
Тези гуми осигуряват продължително и сигурно придвижване благодарение на тяхната структура, пригодена да издържа теглото на автомобила дори и след загуба на налягане. Принципно това се осигурява чрез усилени с допълнителни ленти странични бордове и каучукови смеси издържащи на високи температури, позволяващи запазване на близък до оригиналния профил на гумата дори когато налягането падне до 0. Специално устройство “Run-Flat” - индикатор, монтирано на автомобила, предупреждава шофьора когато налягането спадне.

още една статия с малко повече инфо за колата..
http://www.topcars.bg/news.php?id=2569
цена няма но до 100 по-мощния мотор е за 6,2 :) а сигурно е 4 + тона

Следваща

Назад към Основен Форум