Няма такава "ЛОКВА"

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Няма такава "ЛОКВА"

Мнение от vicho » 19 Май 2005, 23:55

Абе какво да ви разправям, дъжд, и не дъжд като да вали ами порой, все едно с кофи изливаш братче отгоре... нито чистачки помагат нито нищо!

Та седим си ний в кафенцето... обаче скука и решаваме да се повозим, ходихме до съседното село (път хубав, завой също, мокро време, няма коли, бе весело да става) и после се прибираме...
Тръгваме по околовръстното да си я закарам, обаче ситуацията по-горе е на лице още на влизане в града... Повечето коли отбили на аварийни и чакат да понамали дъжда, аз обаче си перкам смело напред с аварийките на 2ра с 40-45, слушаме музичка, смеем се... вътре топличко, уютно... вън си е еб*ло майката временцето! Минавам по околовръстното за по пряко, изпреварвам няколко коли движещи,се с 15-20 км/ч, обаче по-далеч от предното стъкло трудно се вижда нещо по простата причина, че ВАЛИ, чистачките на макс, ама тцк, НЪЦКИ баце... и по едно време ПЛЯЯЯЯЯЯЯС!!! Поглеждам, вода до решетката на колата, че и отгоре... почва да се пълни купето! А майко, е това ми трябваше! Опитвам да паля, кво ще запалиш братче (най много една цигара, ама в тоя момент не ми беше до пушене), ЦЪК! и гаснат лампите, стартера не върти! Клаксона на макс и чакаме някой да спре! Все едно да чакаш от умрял писмо, същата работа! Минават и си отминават количките а никой не слиза да ти помогне, може човек да се удави там... МИИИИ нема братче! Ебахти залупената работа! Купето доста бързо подгизна и вече имаше повече от педя вода вътре... Беше стигнала скоростния лост, който в маздата си е на високо! Седалките подгизнаха! Звъня на мама

аз : "идвайте еди си къде да ме теглите"
тя : "къде си бе"
аз : "в една ЛОКВА"
тя : "ква локва ве"
аз : "абе не е баш локва, направо си е ЕЗЕРО ама идвайте по бърже"
тя : "баща ти иде"

викам си на ъкъла (който и без това е малко) "дай да пробвам да я бутна, може да стане нещо, във вода е все пак, по лесно е"
слизам (ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА, че направо не ми се мислеше кво ще стане ако отворя вратата) и шляяяяяп... вода над коленете ми, ДЪЖДЪТ все още вали зверски! Напъвам и О! Чудо, помръдва... трудно ама помръдва... направих няколко крачки, но това си беше! Няма повече! Стоя прав като дърво по средата на ЕЗЕРОТО и викам някой да ми помогне... Нямааааааааааа... глас в пустиня! Още някой да беше дошъл и щяхме да я избутаме! Ама ней се... тъпи ора - СЕЛЯНИ! Както и да е де... не са ми виновни те, че аз ползвам маздата като АМФИБИЯ :mhihi:

през това време иде една патрулка... няква лелка чула клаксона (който се чудя как устиска) и викнала КАТ! Обадиха се те да викнат някой да ме тегли... Щяла да дойде помощ! Поне така казаха!

Дойде баща ми с Всъдехода (Fiat Ducato :help: ) ... ама как се качва въже като колата е ПОТЪНАЛА във вода над броните! Подпря той броня в броня и някак ме избута от локвата! Ехеееееееее НАЙ НАКРАЯ! Няма да ви казвам колко бях мокър и щастлив! Май повече мокър де, ама това не се брои! ;)

Тъй тъй, закачи ме с въжето, да ме дърпа да опитам да запаля! Няяяяяяма никоооой! Неще и неще... не върти стартера ама грам! И на скорост не става! Пробвах няколко пъти и единствения резултат беше, че изкривих куката от едната страна на въжето! И, че кво пък! Сложихме гаечен ключ и продължихме! Така си пристигнах вкъщи на буксир! Бащата закара приятелката ми до тях, а аз влязах директно коректно в банята с мисли "не беше чак толкова лошо, можеше и да се удавим" :mhihi:

ММмм, че се сетих, вследствие сблъсъка с локвата, предния номер безследно изчезна!!! Нямаше шанс и да го намеря! :(
Други поражения не забелязах, за момента де!

ВНИМАВАЙТЕ в ДЪЖДА! Таковало си е таковата (на нашенски) :P

п.с. някви идей къде по двг-то може да има вода... че неще да пали?!
завъртам ключа на контакт, тоци си има, сичко, ама стартера не иска да върти! Прай ЦЪК (доста шумно) и неще!
п.п.с. утре пак ще пробвам да паля... белким е изсъхнала

Лека нощ на всички ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 20 Май 2005, 0:04

Това ти се еслучило защото не си чел как ние с Пенчев (Дилян) потопихме едно Опел Комбо.То не бяха пожарни то не беше нощен труд.. та на другия ден се гледаме на послдената страница как сме се качили на тавана на комбото.. а отдолу пише "Снощи към 20ч под моста на гара искър автомобил почти потъна а двамата пътници се правеха на Робинзон и Петкан" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С. На комбото двигатела му беше да фира.. имаше вода навсякъде..

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 20 Май 2005, 0:59

:ahah: бухахаха

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 20 Май 2005, 1:14

предния номер безследно изчезна
vicho, твоя за икономия да не е бил ваденка :lol:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Май 2005, 3:00

аз : "идвайте еди си къде да ме теглите"
тя : "къде си бе"
аз : "в една ЛОКВА"
тя : "ква локва ве"
аз : "абе не е баш локва, направо си е ЕЗЕРО ама идвайте по бърже"
тя : "баща ти иде"

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ах на мама татиното ... са как ша спъ ве немоа да спра да се хиля :mhihi:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 20 Май 2005, 8:25

ем честито някои чупено буталце или кривичка биела , може и чупена :D аз съм го минал тоя пут и знам как е, ама аз не чаках колата да се напълни с вода а направо през джама да бутам и напраих същата грешка реших да паля на скорост на буксир ииииии стана воден стълб, минах с 200лева :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 20 Май 2005, 8:43

Що не звъна,белким извадим някой шаран.. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Май 2005, 15:08

ivantchoG написа:...

не знам кво е бил ама падна! намерихме го после 8)

Любо бате, недей да ме плашиш с тия буталца и биелки! Дано нищо да и няма, ама ще видим! (бтв. още вали тук)

bam-bam, че то си е за смях!
ама на мен не ми е баш смешно! А ти какво предлагаш да направя а? :evil:
дано да не ти се случи, ама да видим ти кво ще правиш?! като си толкоз хитър!!! :winky:

не знам за шарани... ама цяло стадо копърки се бяха събрали отзад при задната седалка и даже жулеха белот! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. неще и неще да върти стартера да запали! няма ниииикой!
:help: тия дни на преглед! :(
Последна промяна vicho на 20 Май 2005, 15:39, променена общо 1 път

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 20 Май 2005, 15:22

Ххахахахаха брутално, просто брутално. Наистина е мноо лоша тая случка, ама се накъртих да се хиля :mhihi: :mhihi: :lol: :lol: :mhihi: :help:

Мен ме навяват други лишо мисли, защото и ние сме имали мазда - заеби ти биели и тъй нататък - това само, ако мотора е бил по-топъл и изведнъж се е охладил, та от температурната разлика да е станало нещо. Но много по-вероятно и очевидно е изгоряла електроника :roll: Което само може да се сменя и хич не е евтино. Ясно е, че стартера ще требва да се смени. Но дано няма нужда да се сменя и някое електронно запалване, електронен блок, делко... Нещо такова. Не знам къде са ти бушоните, да не би и те са подгизнали. Първата ти работа е да подсушиш всичко, по-добре докато не е сухо не се мъчи да палиш. Каква е маздата, бензин ли е ?
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Toledo » 20 Май 2005, 15:24

Виж някоя копърка да не е заседнала в тоя стартер :mhihi:
Майтапа настрана, по-добре го свали стартера, изсуши го добре / да стане на чироз :mhihi: / , провери някъде дали е дал накъсо, и тогава опитай.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Май 2005, 15:26

amd написа:Ххахахахаха брутално, просто брутално. Наистина е мноо лоша тая случка, ама се накъртих да се хиля ...

наистина това беше идеята! черния хумор!

благодаря за идейте!
маздата е 1.7 Diezel

бушоните са нависоко! Предполагам, че не са подгизнали! Но ще видим! Стартера разбрах вече, че си е отишъл :(

ентусиаст
Аватар

Re: Няма такава "ЛОКВА"

Мнение от Eva* » 20 Май 2005, 15:35

vicho написа:Неще и неще... не върти стартера ама грам! И на скорост не става! Пробвах няколко пъти и единствения резултат беше, че изкривих куката от едната страна на въжето! .....

п.с. някви идей къде по двг-то може да има вода... че неще да пали?!
завъртам ключа на контакт, тоци си има, сичко, ама стартера не иска да върти! Прай ЦЪК (доста шумно) и неще!
п.п.с. утре пак ще пробвам да паля... белким е изсъхнала

Значи, на Пежето няма кора под двигател, е така си виси всичко над земяна и се мокри. Това, което ти се е случвало на теб, веднъж, на мен :) поне няколко пъти. Последния път се качих на праговете и махах безумно на едни момчета от бензиностанция преди Илиенци, да ме спасяват. :mhihi: Избутаха ме, като навлезнаха смело в локвата с гумени ботуши. А аз седях вътре безутешно и безучастно.

Значи, при такъв случай, се мокри делкото. Просто спираш извън локвата, и изчакваш. Ако колата преди това е била загряла може да постоиш около 20-на минути, после си пали от раз. Ако е била студена може да си откараш и час. Но да въртиш и да чакаш, михаля да запали, само натоварваш стартера. Като изсъхне делкото и хоп... готово. Сега, за по сигурно, моето съм го увила със найлонова шапка с ластик, от онези за боядисване на коса. 8) И друг път, внимавай. Ако можеш да заобиколиш, по-добре го направи, отколкото да чакаш някой да те бутне или издърпа, или въобще нещо да се случи. Личен опит. :)
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Май 2005, 17:37

Какво делко, какви свещи, бе, хора, колата е дизел, доколкото разбирам... За да не иска да пали е смукнала мнооого вода вместо въздух в цилиндрите или е отишъл стартера. Карай от стартера нататък... Аз на мопите диселови коли (3 на брой) какви ли водни бани не съм им приинявал, върти ли стартера, пали, даже и беюз нито една здрава подгряваща свещ... Стига да не е под 10 градуса температурата де... Иначе термичния ефект едва ли може да напртави чак такава поразия, предвид,че блока и главата на дизелите по принцип са от доста по-здрав и термоустойчив материал... Ей така на първо четене това ми хрумва... А случката си е шибана отвсякъде... Нещо подобно ми се случва в Надежда с едно Мицубиши галант... Ама то си тръгна след няколко часа на сушинка в една бензиностанция...
Never mistake motion for action...

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 20 Май 2005, 17:43

SlipKnoT написа:Това ти се еслучило защото не си чел как ние с Пенчев (Дилян) потопихме едно Опел Комбо.То не бяха пожарни то не беше нощен труд.. та на другия ден се гледаме на послдената страница как сме се качили на тавана на комбото.. а отдолу пише "Снощи към 20ч под моста на гара искър автомобил почти потъна а двамата пътници се правеха на Робинзон и Петкан" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С. На комбото двигатела му беше да фира.. имаше вода навсякъде..

Чочо, помня статията братчет .-....ама тогава не сме се познавали :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 20 Май 2005, 18:02

Намокрил ти се е стартера ,иди в някои сервиз да го разглобят и прегледат.Аз снощи имах подобна случка с моята кола ,с навити крачолчета имаше тикане:mhihi: сега пера стелки ,изгребвам с канче водата от колата :mhihi: ( за утре сьм си нагласил една прахусмукачка делонги да измуче водата :mhihi: )И моя стартер това прави сега като завьртя цька само.Явно окьсява вьтре в него защото изгасват всички лампи-по табло и на купето ,и като вьрна ключа пак светват(пробвах акумулатора на друга кола ,има ток)Вече като видя локва :arrow: по-далече :mhihi:

Следваща

Назад към Страхотни истории