Проблем с таблото на 320CI

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320ci
Мечтае да кара: M3 Mitsubishi evo9

Проблем с таблото на 320CI

Мнение от vj_87 » 08 Авг 2009, 17:29

Колеги снощи както си карах и отсреща колите почнаха сички да ми присветкат и разбрах че съм бил на дълги а на таблото не ми свети лампата за дългите.После направих и теста на таблото и не светеха и тези на халогените, мъглата , инспекцията за маслото. Някой ако знае нещо моля да каже.
Изображение

max LIVE powered by BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 08 Авг 2009, 18:01

Тези лампички е почти невъзможно да изгорят, така че си мисля, че някой си е играл с таблото на колата ти преди да я купиш... нека някой по-знаещ да те ориентира какво да провериш на самото табло в случай, че го разглобиш (хич не ме бива по електрониката)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Авг 2009, 18:12

Лампичките всъщност са диодчета, и не изгарят ;)
Доста разпространена практика от "джамбазите" е да слагат изолирбанд и други неща от вътрешна страна, за да не свети определена лампа и купувачът да не види проблема. Най-често слагат на лампата за еър-беците и тази за маслото (защото свети жълто при изгорял датчик за нивото). Но от какъв зор да сложат на синята лампа за дълги светлини....
Таблото се сваля лесно и ще видиш каде е проблема... може и да е дало фира самото табло :roll:
ПП: как се разглабя самото табло може да видиш тук :arrow: разглабяне на табло Е46
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320ci
Мечтае да кара: M3 Mitsubishi evo9

...

Мнение от vj_87 » 08 Авг 2009, 19:01

И аз отна4алото се сетих за това и веднага го разглобих но няма6е изолирбанд или друго а на дългите не е диод а лампи4ка обикновенна малка и нея мисля 4е 6те мога да я сменя но на халогените мъглата и тея зелените за маслото са диоди и не виждам на прав поглед като го разглобих видим проблем
Изображение

max LIVE powered by BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 08 Авг 2009, 19:29

И при мен точно тези лампи не светят... разглабях гледах ... файда... през DIS ми дава приметно че бега има грешка(лампа на табло) и не ще да ми направи RETROFIT на таблото примерно да си отключа BordComp-a... дали може таблото да е сдало багажа нещо ???
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 09 Авг 2009, 19:19

аз бях със абсолютно същият проблем,-тези 3 лампи.Виж дали на контакт ти светват беговете?
Така практиката пир е46 с изолирбанд за да не светят грески е заменена от слагането на изгорял или премахването на бушон за част от лампите на таблото.Например лампата за беговете, халогени,магла и дълги са на един бушон,-забравих кой номер но има тема в форума за бушоните намери я и всички бушони за бордови уреди ги провери!!!!
Според мен колата ти и свети лампата за беговете и за да ти я продаддат са премаханли един от бушобите и за това не ти светят останалите.Провери за игроели или лисващи бушони в жапката.
Провери дали някаде не е махнат бушшон който си имал преди,-виждат се клемите от зад на бушони които трябва да имаш защото има и бушони които не трябва да имаш но за тях не се виждат клеми.

Почти на 100% съм сигурен че това ще оправи нещата.

Назад към E46