Маховик-ужас

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 07 Авг 2009, 19:48

Между другото и аз съм го чувал варианта с обикновен маховик :roll:
Мисля че само при М43 и М52 ставаше, (ползва се от Е36)ама си трябва преправяне... Не бих се захващал с подобен "даун-грейд".
Иначе го има като възможност
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 07 Авг 2009, 20:11

А усеща ли се някаква разлика :?:
Тормози ли колата :?:
Съединителя не се ли износва по-бързо :?:
И като цяло-струва ли си :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 07 Авг 2009, 20:17

bozukov_a написа:А усеща ли се някаква разлика :?:

няма никаква разлика всичко ще си бъде перфектно както си е било
съединитела не се износва по-бързо и ако е на някоя реномирана фирма демек добър качествен нов съединител ще те надживее

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 07 Авг 2009, 21:28

Oleg-16V написа:
bozukov_a написа:А усеща ли се някаква разлика :?:

няма никаква разлика всичко ще си бъде перфектно както си е било
съединитела не се износва по-бързо и ако е на някоя реномирана фирма демек добър качествен нов съединител ще те надживее
Оооо,няма да ме надживее батка-повярвай ми.
Просто сега съм се кротнал малко щото при следващия съединител,ще намажа и маховик.А турбината.... там бъобще не ми се говори
:roll:
Иначе благодаря ти за инфото ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е60 М5
Детайли за колата: 323-две порти

Мнение от kokoms2 » 08 Авг 2009, 9:37

Здравейте колеги,с нов маховик и съединител а от там и предни накладки и биалетки +и работа естствено =2270 и няма тресене колата е като нова,а аз в траор,но няма начин за тази кола това е положението ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw E46,04`330d

Мнение от Oleg-16V » 08 Авг 2009, 11:36

kokoms2 написа:Здравейте колеги,с нов маховик и съединител а от там и предни накладки и биалетки +и работа естствено =2270 и няма тресене колата е като нова,а аз в траор,но няма начин за тази кола това е положението ;)

на една А4-ка във официален сервиз на фолксваген и смениха съединител 1500 лева изкара 6 месеца и се оказа че бяха взели части от моргата съединитела беше салата сега и го оправиха нов с труд 350 лева

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Re: Маховик-ужас

Мнение от jivko2828 » 07 Яну 2010, 18:06

Само да кажа, че и аз имам съмнения за маховик, понеже ми вибрира коалта на празен ход, и ми притриса при гасене, след сменени тампони на двигателя.
Та няма никакъв проблем с обикновен маховик и излиза мноого по-евтино. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw

Мнение от mi6omga » 07 Яну 2010, 18:11

които тарси 2 рака маховик и саединител аз мога да му помогна на цена като в криза колеги на мен не ми триабва 4е си продавам колицата на 4асти и затова ви пи6а

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 07 Яну 2010, 20:01

Е ок де при мен като е студена върви добре като загрее,с мързеливо тръгване почва да притриса,смених съединител комплект казаха счупен палец на притискатела.Минаха около 10000км без бърнаути и такива глупости и пак същия проблем,като преди,но с по притрисане,получава се също като съм на свободна примерно с 60 вкарвам 3-та пускам леко съединитела и пак притриса. :dunno: .Ако тръгвам с ококо 2000 оборота е ок иначе ме побърква.Съмняваме да е пак съединител.Някой с подобна диагноза и решение?

Потребител
Аватар

Мнение от jecho_lz » 11 Яну 2010, 20:38

mi6omga Публикувано на: 07 Яну 2010, 18:11 Заглавие: Re: Маховик-ужас

кандидат ентусиаст

Местоположение: костинброд които тарси 2 рака маховик и саединител аз мога да му помогна на цена като в криза колеги на мен не ми триабва 4е си продавам колицата на 4асти и затова ви пи6а

Колега,дай някакъв телефон да се свържа за маховика че я закъсах!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mi6omga » 13 Яну 2010, 9:38

jecho_lz написа:mi6omga Публикувано на: 07 Яну 2010, 18:11 Заглавие: Re: Маховик-ужас

кандидат ентусиаст

Местоположение: костинброд които тарси 2 рака маховик и саединител аз мога да му помогна на цена като в криза колеги на мен не ми триабва 4е си продавам колицата на 4асти и затова ви пи6а

Колега,дай някакъв телефон да се свържа за маховика че я закъсах!!!

0887545225

Потребител
Аватар

Мнение от Stucy » 18 Апр 2012, 16:15

Здравейте колеги, разглеждах форума и тази тема ми се стори подходяща и аз да си задам въпроса.
Преди 3-4 месеца, колата ми започна да боксува когато карам на 4 и 5-та предавка(например карам с 80-100км. и намачкам газта да ускоря, но не-тя се форсира,а ускорението е бавно). Съответно, първа мисъл съединителя си е отишъл. Смених го(сложих на Лук), но.......разлика не. Колата отново боксува при опита да ускоря на 4 и 5-та. Казаха ми, че най-вероятно и маховика е отишъл, но цените му някакси въобще не ми допадат. Освен това ми казаха, че сега като съм минал 2-3хил.км с новия, поради това,че маховика не ми е наред, и този ще е отишъл и ще трябва да сменя комплект(съединител+маховик). Само да добавя, че при мен колата не тресе при потегляне или при смяна на скоростите.
Става въпрос за Е46,2.0D,136 к.,99г.
Ще съм много благодарен за някакви съвети,мнения и препоръки, защото цените които ми обявиха някакси не ме устройват!
Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 20 Апр 2012, 21:57

При мен след смяна на съединителя проблема с притрисането при потегляне вече го няма,но се появи някакво виене като е на място.Като натисна съединителя спира,чудя се как може с нов лагер да вие а със стария не.Това виене е от лагера на скоростите или е нещо друго.
новият ми номер: 0877787835

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 16 Май 2012, 18:55

Здравейте,ще сменям съединителя - придърпва ми при потегляне и смяна на скоростите, което е адски дразнещо. Нямам виене или причукване (както е при видеото на един колега за разбит маховик). Казаха ми в сервиза при преглед,че нямало да ме остави съединителя на пътя, но да имам впредвид и да се оглеждам за нов :!: Четох почти всички теми,свързани със съединителя. Така и не успях да разбера дали е задължително или просто препоръчително да сменя съединителя заедно с маховика :?: Не искам ,след като сменя само съединителя, понеже бил нов да прецака маховика и после още един съединител, но заедно с маховика ...

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 17 Май 2012, 21:03

BMW 318 CI Coupe написа:Здравейте,ще сменям съединителя - придърпва ми при потегляне и смяна на скоростите, което е адски дразнещо. Нямам виене или причукване (както е при видеото на един колега за разбит маховик). Казаха ми в сервиза при преглед,че нямало да ме остави съединителя на пътя, но да имам впредвид и да се оглеждам за нов :!: Четох почти всички теми,свързани със съединителя. Така и не успях да разбера дали е задължително или просто препоръчително да сменя съединителя заедно с маховика :?: Не искам ,след като сменя само съединителя, понеже бил нов да прецака маховика и после още един съединител, но заедно с маховика ...

Понеже маховика е демферен,като се сваля кутията за смяна на съединителя ще се види в какво състояние е той и ако има сериозни луфтове тогава е препоръчително да се смени ако всичко е в нормите няма от какво да се притесняваш

ПредишнаСледваща

Назад към E46