Проблем с автоматика на 330d 2001

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с автоматика на 330d 2001

Мнение от Skypirate » 06 Авг 2009, 1:10

Здравейте!
Искам първо да се извиня, ако за проблема е писано вече някъде, но прерових сериозно и нищо не открих.
От няколко дни съм собственик на 2001 Е46 330d автоматик, но уви изкочи проблем, който доста ме притесни. След първия ми тест извънградско, на който я настъпих подобаващо, светна индикатора за проблем със скоростите, който след като рестартирах колата изчезна и тя продължи да си върви като луда. Веднага отидох на диагностика, където изписа следната грешка: converter lock-up clutch, excessive slip. Днеска изрових целия нет и намерих обяснения за проблема от грешка в електрониката до това, че съм за смяна на torque converter-а ( преобразувател на въртящ момент ) на скоростите. А цената на последния е доста солена.....
Ще съм много благодарен, ако някой помогне, че още не мога да и се нарадвам, а вече се готвя да се вадя няколко хилки...
Keep it real!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 06 Авг 2009, 10:42

Тва им е слабото място на стептрониците и не само.
за жалост трудно може да направиш нещо различно от смяната :(
скоро си сменях маслото имам приятел в Джемини4 и поговорихме каза че въпросната турбина е около 2500 лв имали некви техни?! ама тактично си замълча като го питах за тях ;)
Нека ти я прегледат пак и квото доиде колата радва много и си заслужава

Потребител
Аватар

Мнение от Skypirate » 06 Авг 2009, 11:04

Благодаря за инфото!
Ще я правя явно тая турбина, но нека видим какво ще кажат първо в сервиза.... Между другото турбината и въпросния конвертор едно и също ли са?
Keep it real!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 06 Авг 2009, 13:11

Skypirate написа:Благодаря за инфото!
Ще я правя явно тая турбина, но нека видим какво ще кажат първо в сервиза.... Между другото турбината и въпросния конвертор едно и също ли са?

Дам на Torque Converter-a (Преобразовател на въртящия момент), му викат турбина по сервизите. Пробвай първо със смяна на маслото ако не стане, чак тогава мисли за нова турбина.

Потребител
Аватар

Мнение от Skypirate » 06 Авг 2009, 13:51

Kickdown написа:

Дам на Torque Converter-a (Преобразовател на въртящия момент), му викат турбина по сервизите. Пробвай първо със смяна на маслото ако не стане, чак тогава мисли за нова турбина.

Благодаря! Към ДаруКар ли да се насоча за нова оргинална такава?
Keep it real!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 06 Авг 2009, 14:33

Skypirate написа:
Kickdown написа:

Да или към Вари 2000 и двете фирми дават добри цени за оригинални части, в някой случай по-евтино от Камор.

Потребител
Аватар

Мнение от Skypirate » 06 Авг 2009, 15:51

Kickdown написа:
Skypirate написа:
Kickdown написа:

Да или към Вари 2000 и двете фирми дават добри цени за оригинални части, в някой случай по-евтино от Камор.

OK, мерси за инфото, ще ги преслушам.....
Keep it real!

Назад към E46