Авария след порой
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
Авария след порой
По пътя ме застигна буря,шосето стана като река,водата стигаше до прага на колата,мислих си че като е дизел не и пречи,но угасна.След като всичко премина ме бутнаха за да запали,но като пусна съединителя все едно дърпам ръчната !не може и на стартер да заварти .Какво може да е станало според вас ?Притеснява ме да не е станало по двигателя нещо,възможно ли е? 

Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
развий дюзите и тогава завърти на стартер. и не я мъчи докато не разбереш какво и има дане жи да си я удавил и да ти направи хидравличен удар
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Колега как така буташ дизелова кола бе?!
чукай на дърво да е нещо дребно, че с това бутане могат да станат една камара поразии, може дори да ти прескочи веригат!

чукай на дърво да е нещо дребно, че с това бутане могат да станат една камара поразии, може дори да ти прескочи веригат!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Авария след порой
infovan написа:По пътя ме застигна буря,шосето стана като река,водата стигаше до прага на колата,мислих си че като е дизел не и пречи,но угасна.След като всичко премина ме бутнаха за да запали,но като пусна съединителя все едно дърпам ръчната !не може и на стартер да заварти .Какво може да е станало според вас ?Притеснява ме да не е станало по двигателя нещо,възможно ли е?
Колега, да не би ти да беше под моста на източното околовръстно?
Бах засилил доста и неможах да отбия

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Space написа:kiko™ написа:Колега как така буташ дизелова кола бе?!![]()
Какво искаш да кажеш с това?
Че вариянта с бутането е лош, особено за дизел

Мога да кажа доста категорично следното: водния удър вече се е случил! Стана същото с един ситроен Ц2 на сестра ми и ефекта бе същия за голямо съжаление! Наистина все едно си дръпнал ръчната до задната седалка. И за голямо съжаление ще се наложи да ремонтираш двигателя! Това с бутането не е добре че сте го направили, щото така се кривят или чупят биелите, които можеше сигурно да бъдат спасени, ако от самия удър са били издържали. Мамка му, в дълбоки води много трябва да се внимава! Това се случва толкова неусетно и за секунди, а пораженията огромни! Ако не ти се занимава с ремонти потърси по-добре друг двигател. На ц2ката така направих, просто купих друг и ми излезе около 6 пъти по-евтино отколкото частите + труда за нейния си двигател. Искренно се надявам да не съм прав има сигурно 1% вероятност да греша и дано да е късмета ти в него!
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Колега мн кофти ситуациа
. дано не ти излезне скъп ремонта.
момчета да не пускам нова тема искам да попитам: карам бензин 318и и съм се чудил как да се предпчзим от такива водни удари, нашите коли от каде взимат въздух и възможно ли е ако е някаде в ниското да се вдигне по нависоко така че да е по трудно да засмучи вода??
надявам се че колегата няма против че питам това в темата му.

момчета да не пускам нова тема искам да попитам: карам бензин 318и и съм се чудил как да се предпчзим от такива водни удари, нашите коли от каде взимат въздух и възможно ли е ако е някаде в ниското да се вдигне по нависоко така че да е по трудно да засмучи вода??

надявам се че колегата няма против че питам това в темата му.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
не знам! аз с бензинката преди месец прегазих дълбока вода в бургас в Победа /ако някой се сеща/, пак след порой, разликата е че карах след един бус МБ и се учидух колко може да нагази колата! което като се замислих си бе доста рисковано, но пък не мисля че имам проблем!
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
За голямо съжеление двигателя си замина
Невярвах че водата може да причини такова нещо!Буталата са като заварени,не можаха да повярват в сервиза!Найстина е по-добре да се смени двигателя!Внимавайте много с водата! 

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
Днес ще проверя,би трябвало да поемат щетите,макар че имам някакви съмнения.В днешно време никой не дава пари лесно!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Викаш гражданска защита,те издават протокол и каското се поема
Няколко служебни коли така оправихме след воден удър
Няколко служебни коли така оправихме след воден удър
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2