Барабар Петко с мъжете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- drft
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 d;АР 155,2.0,16VТ,4Х4,400hp
- Мечтае да кара: Supra
Реших го аз проблема
Тъй финярски съм го затапил там, че все едно клапана си работи, смуква си картерни газове.....
Междувременно похвалих ли се за придобивката на заден спойлер на багажника и сенник - ориджиналки на АС Шнитцер. И някой има ли си представа колко е нормалната цена за тези две придобивки, че ми се струва, че се понатоварих

Междувременно похвалих ли се за придобивката на заден спойлер на багажника и сенник - ориджиналки на АС Шнитцер. И някой има ли си представа колко е нормалната цена за тези две придобивки, че ми се струва, че се понатоварих

БЕЗИЗХОДИЦАТА Е СИТУАЦИЯ, ЛОГИЧНИЯ И ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗХОД, ОТ КОЯТО ПРОСТО НЕ ТИ ХАРЕСВА!
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Клапан
drft написа:Реших го аз проблемаТъй финярски съм го затапил там, че все едно клапана си работи, смуква си картерни газове.....
Здравей!
Маншона и клапана на картерните газове общо са ти към 130-150лв.
Клапана го смени задъкжително, запушването не действа /т.е. действа но временно/. За съжаление и двете са някакви смешни неща, но нямаш и идея как ще се проемни работата на мотора, като ги оправиш.
Аз когато взимах моята Е36за /отново М43/ сменях същите неща: клапан на картерните и маншона. Тиксо и силикон не помагат.
Поздрави!
Относно М42-М43 разлика във вървежа има сериозна. Разликата е 20 коня и 20nm. което не е малко. По принцип съм доволен от вървежа на М43, както и от разхода. Не мисля, че си струва смяната въпреки всичко. Едно М43 държи без да издъхва 160 на магистралата и можеш да се изрежеш на светофара. Не е болка, особено за всекидневна кола. Дразни ме много, че с вкл. климатик направо умира. Супер спъната е, но това е като на повечето коли с под 2,5 литра и под 200 коня. ...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Калоян написа:Не сравявай Италианските чикии с бмв.Нормално е 318-ката да ти е по тромава се пак 115 <<<<250
П.С.Ако искаш нещо дето да върви и да не харчи земи 320 не ис-ка
и ис-ката бега ама не като и 20-ка
а и 320 Vs marea 2,0 20V и 2 те фабрични нема ти каам и 320-ката с колко ще дръпне мин 2 коли напред!!!!!!
А и 318 ката е кола за улегнали хора не за дебилщини по пътя!!
И 318 97 феис лифт е страхотна кола а и със сигурност по устойчива в завой ,от сякъде е по кола от фиат !
Да не забравяме максимата ФИАТ ,ФО.. и циганин вкъщи НЕ!!
ама ти сериозно ли?

осъзнаваш ли каква глупост си написал ?
1. ако искаш да ти върви и да не ти харчи не си взимай 320-ка... за вървене колко да върви една идея повече от ИС-а... а за харченето няма да споменавам... това че има 1-2ма колеги дето викат че им харчело 6 на 100 извънградско (ПХАХА) не трябва да ви подвежда
2. 320 срещу мареа 2.0 20V няма никъв шанс... камоли пък да го дръпне с 2 коли

останалите неща даже и не мисля да ги коментирам...
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
смех
Интернет пристрастяването води до неочаквани резултати!
Хора, бъдете внимателни!
Калояне - да сложиш сканирата книжката за B категория в подписа си, да те знаем, че си правоспособен и Пълнолетен!
Хора, бъдете внимателни!
Калояне - да сложиш сканирата книжката за B категория в подписа си, да те знаем, че си правоспособен и Пълнолетен!

- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Ogi написа:1. ако искаш да ти върви и да не ти харчи не си взимай 320-ка... за вървене колко да върви една идея повече от ИС-а... а за харченето няма да споменавам... това че има 1-2ма колеги дето викат че им харчело 6 на 100 извънградско (ПХАХА) не трябва да ви подвежда
2. 320 срещу мареа 2.0 20V няма никъв шанс... камоли пък да го дръпне с 2 коли![]()
1-во 320 с м52 влиза в 6-ците, като си я караш с около 120, което за пенсионер си е екстра

2-ро с 3 различни бравота съм се пускал инцидендно по светофарите (147 коньови), и тримата после питаха кво съм и праил на тая 20-ка
П.С. 20ката е кабрио и е 1500 кила
Та за да не съм офтопик към колегата с м43-то, не е лошо да го замени с един читав и балансиран 6-так и да си се возка на клима с кеф

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
:)
nParMaTuK написа:Ogi написа:1. ако искаш да ти върви и да не ти харчи не си взимай 320-ка... за вървене колко да върви една идея повече от ИС-а... а за харченето няма да споменавам... това че има 1-2ма колеги дето викат че им харчело 6 на 100 извънградско (ПХАХА) не трябва да ви подвежда
2. 320 срещу мареа 2.0 20V няма никъв шанс... камоли пък да го дръпне с 2 коли![]()
1-во 320 с м52 влиза в 6-ците, като си я караш с около 120, което за пенсионер си е екстра![]()
2-ро с 3 различни бравота съм се пускал инцидендно по светофарите (147 коньови), и тримата после питаха кво съм и праил на тая 20-ка
П.С. 20ката е кабрио и е 1500 кила
Та за да не съм офтопик към колегата с м43-то, не е лошо да го замени с един читав и балансиран 6-так и да си се возка на клима с кеф
Е те баш от тука идва проблематиката, климатик/климатроник и четирицилиндрово не се разбират (в града никак даже),
говоря от собствен опит
Re: :)
ПотвърждавамTouringInternational написа:Е те баш от тука идва проблематиката, климатик/климатроник и четирицилиндрово не се разбират (в града никак даже), говоря от собствен опит

- drft
- кандидат ентусиаст
-
А бе при мен не е толкова драматично с климатика - не знам що ? Даже и в града лека разлика се усеща само
Днес пък покарах Е 30 318 ИС и да си кажа май действително няма кой знае каква разлика. Да не казвам, че май мойта до средни обороти като че ли по-арно се дърпа

Днес пък покарах Е 30 318 ИС и да си кажа май действително няма кой знае каква разлика. Да не казвам, че май мойта до средни обороти като че ли по-арно се дърпа

БЕЗИЗХОДИЦАТА Е СИТУАЦИЯ, ЛОГИЧНИЯ И ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗХОД, ОТ КОЯТО ПРОСТО НЕ ТИ ХАРЕСВА!
- mitko_2683
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BORBET 9,5J :)
- Мечтае да кара: Е46 купе
- Детайли за колата: 17-ки джанти Borbet,Частичен М-пакет,Ксенон 6000к 55W,angel eyes,Спортно окачване:)
Аз също съм на мнение че всичко си е до колко ти е читав мотора.Осезаема разлика може да има между М42 и М43 по заводски данни,но не забравяйте че караме 15 годишни БМВ-та и всичко си зависи от това кой,двигател е по издухан,а да не забравяме че М42 е по-стара разработка и е нормално да има доста нечитави екземпляри вече.Така че колега ако всичко си е Ок по твоя двигател,не прави излишни разходи и после да съжяляваш. 

- drft
- кандидат ентусиаст
-
Хм! С 47 литра бенз 646 км. Дестинацията е Попово - София, с климатик и в диапазона 120 - 140 км/ч., с мен и жена ми в колата - 7,2 разход на 100 км.
- drft
- кандидат ентусиаст
-
Re: Барабар Петко с мъжете
Пък, на сняг к"ъв фън било с тез 1,8 БМВ-та.... 

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2