Свирукане под капака!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Свирукане под капака!
от известно време имам едно лекинко свирукане под капака в ниските обороти, при празен ходи и т.н. иде ми като от ремъче или лагерче, макар че по скоро първото!
Някой имал ли е подобен казус, как мога да локализирам проблема? Мога ли да изключа перката от предпазител.... някакви идей!?
Някой имал ли е подобен казус, как мога да локализирам проблема? Мога ли да изключа перката от предпазител.... някакви идей!?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Аз се сещам за едно пресвирване като от ремък, което имах и се оказа, че причината е едно винтче с което се захваща крачето на кутията на въздушния филтър. Като разклатех кутията и скърцаше та се не траеше. Причината беше, че гумената шайбичка на винтчето се беше спекла и имаше луфт.
Това може да няма нищо общо с твоя проблем, но на прима виста се сетих за това.
ПС: заради същото скърцане един колега смени биалетки
Това може да няма нищо общо с твоя проблем, но на прима виста се сетих за това.
ПС: заради същото скърцане един колега смени биалетки

- zlati79
- младши ентусиаст
-
ха-ха! мерси колага! това с кутията на въздушния филтър го пробвах! при работещ двигател докато си свирика я поразмърдах, както и понатиснах някой други нещица, ама нищо! може пък да е ремък или ролки!? 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- zlati79
- младши ентусиаст
-
аха! в началото когато запаля го няма! след 1-2 мин. започва, ако подам газчица изчезва! къде да го търся!?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако е така може би е някое вакуумче дето изпуска. Запали и на отворен капак се заслушай откъде идва - може да го засечеш, ако си с добър слух. Пробвай, колега 

Si non confectus, non reficiat.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
аха, ама аз така мъча! слушам ама.......... струва ми се идва от към средата-перката или по в дясно към алтернатор ли е кво е!? явно трябва да натисна някъде докато работи, да следя дали ще се промени звука!? ама при тия въртящи се щуротии, да не направя беля! 

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
- zlati79
- младши ентусиаст
-
matros написа:демферна шайба
приемам всякакви предположения стига да са допълнени с начин, метод как да го установя!?
иначе благодаря!
Клапан за картерни газове или/маркучи към него. Цена на клапана 83 лв. Дару кар, цена на маркучите около 15 лв. Намира се точно под филтъра за купето, черна шайба. Свиренето наподобява пищене на лагер или ремък. При подаване на газ свиренето изчезва при отпускане се появява. Колкото повече караш, толкова повече се засилва свиренето. Също така при продължително каране при изключена скорост държи около 1000 оборота вместо нормалните 850 след отварянето на големия кръг.
Колкото и странно да ви звучи може да бъде и от тампоните на гърнетата, но аз залагам на клапана.
Колкото и странно да ви звучи може да бъде и от тампоните на гърнетата, но аз залагам на клапана.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
demonazzz написа:Клапан за картерни газове или/маркучи към него. Цена на клапана 83 лв. Дару кар, цена на маркучите около 15 лв. Намира се точно под филтъра за купето, черна шайба. Свиренето наподобява пищене на лагер или ремък. При подаване на газ свиренето изчезва при отпускане се появява. Колкото повече караш, толкова повече се засилва свиренето. Също така при продължително каране при изключена скорост държи около 1000 оборота вместо нормалните 850 след отварянето на големия кръг.
хм? звучи интересно! били ми подал номер по схемата и ориентир! http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... spid=47614
разбрах те но все пак!
иначе за тампони на гърне не ми се струва, пък с оборотите не знам защото е автомат........
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
demonazzz написа:Клапан за картерни газове или/маркучи към него. Цена на клапана 83 лв. Дару кар, цена на маркучите около 15 лв. Намира се точно под филтъра за купето, черна шайба. Свиренето наподобява пищене на лагер или ремък. При подаване на газ свиренето изчезва при отпускане се появява. Колкото повече караш, толкова повече се засилва свиренето. Също така при продължително каране при изключена скорост държи около 1000 оборота вместо нормалните 850 след отварянето на големия кръг.
Напълно съм съгласен с колегата...имах този проблем и срещу 185лв в Дару кар ми го оправиха... колата вие много гадно все едно ремък но като изключищ колата докато вие то го удължава леко... пробвай и се заслущай... или пробвай докато колата работи да постискаш този мъркуч за който колегата спомена трябва да спира виенето....
Кажи дали е боло това... Успех!!!
- zlati79
- младши ентусиаст
-
не знам колеги! току що пробвах докато свирука на място да изкарам маркуча който излиза от вануса - номер 2 от схемата /при мен седят нещата малко по друг начин/ - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
и промяна в свирукането нямаше!
иначе като място от където идва звука може би сте прави! там някъде е, само дето е на м......си и не мога да до стигна.
по рано пробвах да трийна по ремъка и ролките с дръжката на чук да за видя дали не е от там - промяна в звука нямаше!
някакви идей?
и промяна в свирукането нямаше!
иначе като място от където идва звука може би сте прави! там някъде е, само дето е на м......си и не мога да до стигна.
по рано пробвах да трийна по ремъка и ролките с дръжката на чук да за видя дали не е от там - промяна в звука нямаше!
някакви идей?

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
пробвай докато работи колата да махнеш капачката за маслото... и виж дали се получава вакуум... ако няма значи е или мъркуча или клапана... поне при мен беше така... Успех!!!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2