CarSoft 6.5 диагностика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
CarSoft 6.5 диагностика
Търся колега от Варна и региона с CarSoft 6.5(и можещ да го ползва) - за проба. Проблема ми е че имам същото устройство с кабели, обаче нещо не бачка. Любопитно ми е дали моето са ми го продали развалено(от форума). Пробвах го със настолна щайга и на 2-ва лаптопа (единият с USB преходник), другият с директен COM порт - резултата беше нулев - не намира компа на колата. Купих го преди година и все нямаше време за проба - сега не ме свърта дали въобще бачка.
Черпя 2л. бира.
Черпя 2л. бира.
- Банго
- младши ентусиаст
-
карсофта чете почти всичко след 11.94г преди това НЕ ЧЕТЕ нищо аз работя със същото нещо и го знам от опит
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А другите модули в колата намира ли ги?
Само ЕКУ-то ли не открива или неткрива нищо?
Дава ли някаква грешка
Само ЕКУ-то ли не открива или неткрива нищо?
Дава ли някаква грешка

отговор
cherveia написа:карсофта чете почти всичко след 11.94г преди това НЕ ЧЕТЕ нищо аз работя със същото нещо и го знам от опит
Е добре - нали съм ходил на диагностика и там си чете. Използваха същият боклук. За тва си търся някой, който го е пробвал за проба.
Нито един модул ли не чете или само ДМЕ не чете ?
Ако не чете нито един модул значи е или от софтуера, версията не е подходяща за твоя комп, или имаш проблем в буксата на колата (кога за последно си ходил на диагностика, убеден ли си че буксата на колата е наред), пробвали ли сте на друга кола ?
Отговори ми на тези въпроси и се надявам, че ще успея да помогна.
Това са глупости и пак ти казвам, ако не си убеден не пиши така категорично. Правя диагностика със карсофт и на БМВ е30 88 година и чете абсолютно всички модули, същото важи и за е36 91 година, редовно му правя диагностика и чете всичко.
Ако не чете нито един модул значи е или от софтуера, версията не е подходяща за твоя комп, или имаш проблем в буксата на колата (кога за последно си ходил на диагностика, убеден ли си че буксата на колата е наред), пробвали ли сте на друга кола ?
cherveia написа:карсофта чете почти всичко след 11.94г преди това НЕ ЧЕТЕ нищо аз работя със същото нещо и го знам от опит
Това са глупости и пак ти казвам, ако не си убеден не пиши така категорично. Правя диагностика със карсофт и на БМВ е30 88 година и чете абсолютно всички модули, същото важи и за е36 91 година, редовно му правя диагностика и чете всичко.
отговор
[quote="PeReZ"]Нито един модул ли не чете или само ДМЕ не чете ?
Не намира нищо. Буксата мисля че работи - занулявам си маслото от там. На диагностика не съм ходил от близо 12 месеца (6 месеца колата беше във бокса). Имам съмнения че е от уреда - не ми вдъхва доверие. Има ли значение, че колата е чипосана?
Не намира нищо. Буксата мисля че работи - занулявам си маслото от там. На диагностика не съм ходил от близо 12 месеца (6 месеца колата беше във бокса). Имам съмнения че е от уреда - не ми вдъхва доверие. Има ли значение, че колата е чипосана?
- vld
- Старши ентусиаст
-
Re: отговор
letq6tiqt написа:PeReZ написа:Нито един модул ли не чете или само ДМЕ не чете ?
НЕ!
Има значени е как му е инсталиран софтуера, как е кракнат, и дали китайчето не си е отишло.

НЕ!
Има значени е как му е инсталиран софтуера, как е кракнат, и дали китайчето не си е отишло.[/quote]
Чипа е от Лъчо - до сега май няма оплаквания от неговите чипчета.
Проба ще изясни ситуацията. Все още се търси колега със същата машинка.
Има значени е как му е инсталиран софтуера, как е кракнат, и дали китайчето не си е отишло.[/quote]
- vld
- Старши ентусиаст
-
letq6tiqt написа:
Колега имам в предвид че чипа изобщо няма общо със работата на устройството.
По горе написаното от мен е за софтуера на карсофт.
Може да не си нагласил порта правилно, знам ли.
Някой колега от варна да дойде и да ти покаже как става.
Ако беше в софия, до сега да сме го оправили проблема.

- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
Re: CarSoft 6.5 диагностика
Малко от праха я вадя тая тема, но аз съм с същия проблем ! Купих си кабели за диагностика с Карсофт 6,5 но оказа се че на лаптопа нямам ком порт - това го оправихме с един кабел RS232/USB , направих му настройките, инсталирах му драйвери и подкарах програмата, но след като започне да чете ми казва , че няма отговор от модула ! Като му посна тотална диагностика за всеки един модул ми изписва, че няма отговор !
От какво може да е това ?

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Не е много в тази тема моя пост ама ако може да споделиш колко ти излезе и откъде си го купи !
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
panter написа:Малко от праха я вадя тая тема, но аз съм с същия проблем ! Купих си кабели за диагностика с Карсофт 6,5 но оказа се че на лаптопа нямам ком порт - това го оправихме с един кабел RS232/USB , направих му настройките, инсталирах му драйвери и подкарах програмата, но след като започне да чете ми казва , че няма отговор от модула ! Като му посна тотална диагностика за всеки един модул ми изписва, че няма отговор !![]()
Пусни си тема в "сервизно обслужване".
12 мнения
• Страница 1 от 1