BMW 320D vs. Toyota Avensis
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
BMW 320D vs. Toyota Avensis
Колеги на едно приятелче техните взеха въпросната Тоyota ( 2.2 дизеловия мотор 150 коня ) 2006 година.. Моето BMW е 320 D 136 коня преди фейса.. Та дълго си чешахме езиците с приятелчета кое ще бие ако се дръпнеме ( BMW то първо на старта после toyotata напред и тем подобни )... Toytata е с повече коне и кубатура, ама пък е 2 тона и мислехме, че ще са на кантар.. Днеска се пуснахме по Ботевградско и доста си ме дръпна ... Не беше планувана гонката!! Возил съм се в Tyotata и тя на 2-ра си върти гуми на сух и чист асфалт без сединител
БМВ то няма шанс да го направи това... Не съм много изненадан де ( по голям мотор, от по ново поколение )... Та въпроса ми е дали някой е пробвал и какво ще стане ако застант до едно BMW дизелче след фейса 150 коня ??? Тогава ще си изпати ли Toyotkata или пак ще падне баварата?? По принцип мраза японците и оттам имам някаква ненавист към тяхните аетомобили... Какви са ви мненията за тези двигатела на Toyota?

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
еми колега според мен и годините и конете са си от значение, не е тормозена толкова колкото твоето БМВ, пък и е46-ците преди фейса (136 коня )не ми харесва как варвят аз съм с 318д фейска и имам 2ма фр с 136 коня и съм ги бил и двамата
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
scipo написа:еми колега според мен и годините и конете са си от значение, не е тормозена толкова колкото твоето БМВ, пък и е46-ците преди фейса (136 коня )не ми харесва как варвят аз съм с 318д фейска и имам 2ма фр с 136 коня и съм ги бил и двамата
Колега, да не би тези 2 Е46 дизели да не са били читави? Нещо не ми се вярва да дръпнеш 320d преди фейс....
За Avensis-а - не мога да повярвам....

Колко килограма е тоз Авенсис - Баварията е 1460кг без гориво. Ако авенсиса е 1700кг няма начин да дръпне 320д!!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
nik4o_83 написа:scipo написа:еми колега според мен и годините и конете са си от значение, не е тормозена толкова колкото твоето БМВ, пък и е46-ците преди фейса (136 коня )не ми харесва как варвят аз съм с 318д фейска и имам 2ма фр с 136 коня и съм ги бил и двамата
Колега, да не би тези 2 Е46 дизели да не са били читави? Нещо не ми се вярва да дръпнеш 320d преди фейс....
За Avensis-а - не мога да повярвам....![]()
![]()
![]()
![]()
или шофьора или колата не са читави. То аз с колко хора с такива Е46-ци съм си приказвал и всичките имат проблем - я с дебитомер, я с турбина или нещо друго. Но който съм возил в мойта колица е оставал приятно изненадан от тези 136 нечипвани кончета...
Колко килограма е тоз Авенсис - Баварията е 1460кг без гориво. Ако авенсиса е 1700кг няма начин да дръпне 320д!!!!
Абе недей да си толкова сигурен, тука освен конете и килата играят и други работи... 310NM e, кила не можах да намера... а и фактора шофьор е важен почти колкото фактора мотор.
Si non confectus, non reficiat.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Първо се извинявам, ако мястото на темата не е тука- пуснах я в раздела E46 понеже тука четат хората с E 46 ци и биха дали компетентно мнение от личен опит примерно.. Ако е необходимо преместете я
Не мисля, че проблема е в мене - аз мога да карам ( пък и какво зависеше от мене ).... Правиме ляв и излизаме на Ботевградско и от втора тръгваме - веднага дръпна пред мене, слагам 3 -та и забивам газта додолу и гледам как Toyotata се отдалечава все повече и повече 

- Zagy
- нафтения
-
Без да ми се обиждаш, колега, но преди години един мой мн. добър приятел също като теб си мислеше, че може да кара, а аз - не, ама стана изненадка. Пак казвам, нямам за цел да се заяждам. Обаче поне на хартия Тойотата изглежда порядъчно зла и може и да успее да бие 320д. Ти сигурен ли си, че колата ти е наред?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Тойотата бие,карал съм такава (имам и селика) ,но такова ускорения-заеби,сурка се като "прасе у люцерна",много е арна тойотката...ама то аз съм си фен на тойота и на БМВ ,имам Е46 ,същата като горепосочената,
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Zagy написа:, че колата ти е наред?
Доколкото си спомням колата на колегата беше доста "развалена" , незнам как и дали е поправена

Но и при здрави коли, не е ненормално тойотата да бие - първо не е 2 тона, и второ е комън реъл с 14 коня повече.
Точно тоя мотор на тойота не ми е познат, но 2.2 д-кат е много пъргав и добър мотор (170 коня) и си ускорява доста добре дори в по-големи от авенсис купета

Последна промяна kriso85 на 04 Авг 2009, 15:31, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Zagy написа:Без да ми се обиждаш, колега, но преди години един мой мн. добър приятел също като теб си мислеше, че може да кара, а аз - не, ама стана изненадка.
Тей де, тей, ама така като гледам са се дърпали от летящ , така че няма голямо значение от задкормилното устройство... Не вярвам, че не умее да следи обортомера и да натиска десния педал до долу

- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
TOYOTA 2.2 D-4D
310Nm
0-100 9,3s
1380kg
BMW 320d 136
280Nm
0-100 9,9s
1375kg
BMW 320d 150
330Nm
0-100 8,9s
1415kg
Нещо сте се объркали с теглото на Авенсиса 2тона си е все едно 7-ца, а авенсиса си е най-обикновен кенеф. С 136 коня може и да я дръпнеш, но наистина трябва да караш по-добре и колата да ти е в супер състояние. А за комънрейл мотора няма да е никакъв проблем да я дръпне.
310Nm
0-100 9,3s
1380kg
BMW 320d 136
280Nm
0-100 9,9s
1375kg
BMW 320d 150
330Nm
0-100 8,9s
1415kg
Нещо сте се объркали с теглото на Авенсиса 2тона си е все едно 7-ца, а авенсиса си е най-обикновен кенеф. С 136 коня може и да я дръпнеш, но наистина трябва да караш по-добре и колата да ти е в супер състояние. А за комънрейл мотора няма да е никакъв проблем да я дръпне.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Миии карах го и от място да се дръпнеме, ама не му се занимаваше... На моята сменяваха дюзи, гарнитура на глава ( гледаха го едни майстори приятели на баща ми и твърдяха че двигатела е перфектен )... Аз пак казвам съдя само по това, че неговата Тойота върти гуми на втора без да докосва сединитела...
Кара примерно на 2-ра с около 2000 оборота, вкопава педала на газта додолу и че си запали гумите ( предницата почва да бяга наляво надясно)... БМВ то това никога не може да го направи... Може само ако тръгна с въртене на гуми от първа и вкарам веднага втора ( тогава успява да продължи да ги върти закратко )... Ще пробваме и от място, ама нещо се дърпа и не иска... Никой от вас ли не се е дърпал с подобна Тойота??

- Zagy
- нафтения
-
BMW_325 TDS написа:... БМВ то това никога не може да го направи...
Дай да се видим и да ти покажа не може ли... на 2ра го прави както си иска.
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Говора ти без да го засуквам !! Караш по права линия на втора с 2000 оборота и даваш газ до долу без да бараш сединитела- гумите не могат да засвират посмъртно !!! Ако е ставало с други БМВ та може би моето наистина си има проблем!! Забравих да спомена, че БМВ то е с 225 ки, а тойотата е с 205 ки гуми
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2