Фреон ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Фреон ???
Lexus написа:...
Тези 4цфрени числа за зареждане който ги плати е балама и в Бургас е около 70 80 лв.
Между другото тази година мисля да го погледнат точно в Бургас. В Бова кар може би. Ти кой сервиз имаш предвид?
а четирицифрените числа включваха освен фреон също и чисто нов компресор,нови тръби за Р134а, и всичко що е издало багажа ... тъкмо бях купил колата и бях много надъхан

но и след три години климатика се справя много добре

Последна промяна © на 20 Май 2005, 18:46, променена общо 1 път
- Lexus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 2003 525i Touring
За БОВА 4ух 4е по 2ма помпели 1 гума и мисля там за ни6то да не ходя за БМВ се доверявам само на АВТОТЕСТ 2000 сре6ту борсата там имам приятел който само с БМВ се занимава и съм му карал сериозни баварци (525д...7...) и нямам оплаквания мом4ето си разбира!!!, а за климатици АВТОТЕХ той е на автокъ6тите мога да кажа най добрите в бургас(мое мнение)!
Ако ти трябва упътване или телефони кажи ми да разровя и да ти дам!
Ако ти трябва упътване или телефони кажи ми да разровя и да ти дам!
A1Automobile
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Cobra написа:Има едно място дето за 60лв ти го пълнят и си човек!
Да ти приличам на ВАНГА?
П.С: Изказването ти е точно на място

::: vankata™ :::
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Затова има ЛС бе да питаш,
отиваш на входа на бирената фабрика,намира се,след борсите,1та пряка в ляво(това е пътя към младост) и след около 100м е Загорка АД,та там и 60 лв за фреончето
отиваш на входа на бирената фабрика,намира се,след борсите,1та пряка в ляво(това е пътя към младост) и след около 100м е Загорка АД,та там и 60 лв за фреончето

- vankata™
- младши ентусиаст
-
Cobra написа:Затова има ЛС бе да питаш,
Сърдечни благодарности!
::: vankata™ :::
ВАНКА
Dimitar КАЗА ЗА СТАНЦИЯТА ДЕТ ТИ ДАРПАТ ФРЕОНА И ПОСЛЕ ГО НАЛИВАТ ОТНОВО ВАВ ЦЕНТАРА ИМА 1 СЕРВИЗ БИВшИЯ НА ЦК ГО ВОДЯТ
СЕГА Е ГАРАНЦИОНЕН НА ДАИХАТЦУ И МИТЦУБИ6И НА ТЯТАР СОФИЯ СЕ НАМИРА ТА ТАМ 4ОВЕКА ГО ПАЛНИ САС СПЕЦИАЛНАТА СТАНЦИЯ
АЗ ЛИчНО НЕ САМ СЕ ЗАНИМАВАЛ НО 1 ПОЗНАТ СИ ГО0 НАПАЛНИ ТАМ
юИ КАЗА 4Е СЕГА КЛИМАТИКА Е ЕКСТРА НЕЗНАМ КОЛКО ЛВ ТО4НО БЕ6Е НО МАИ Е М/У 50 И 80 ЗАВИСИ КОЛКО ФРЕОН ТИ НАПАЛНИ И ТАМ ДР ПРОСТОТИИИ
СЕГА Е ГАРАНЦИОНЕН НА ДАИХАТЦУ И МИТЦУБИ6И НА ТЯТАР СОФИЯ СЕ НАМИРА ТА ТАМ 4ОВЕКА ГО ПАЛНИ САС СПЕЦИАЛНАТА СТАНЦИЯ
АЗ ЛИчНО НЕ САМ СЕ ЗАНИМАВАЛ НО 1 ПОЗНАТ СИ ГО0 НАПАЛНИ ТАМ
юИ КАЗА 4Е СЕГА КЛИМАТИКА Е ЕКСТРА НЕЗНАМ КОЛКО ЛВ ТО4НО БЕ6Е НО МАИ Е М/У 50 И 80 ЗАВИСИ КОЛКО ФРЕОН ТИ НАПАЛНИ И ТАМ ДР ПРОСТОТИИИ
0889429419
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това с количестовото за доливане според налягането го забравете! Така щеше да ми замине компресора от некадърен майстор (наричам го така, щото не му запомних името). Като се закачи на уреда за пълнене, наличния фреон се изтегля и се налива отново предписаното от производителя количество. А иначе, започни със смяна на филтъра, после се хвърляй на фреон. Успех!
Never mistake motion for action...
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ами те хората сигурно вече разбраха, че по налягането няма как да се определи точно колко е фреона, но за да сме по-ясни искам да кажа какви може да са проблемите ако фреона не е колкото пише на табелката:
1. Ако фреона е по-малко - тогава няма проблем, освен че компресора на климатика ще се включва по-често, за да компенсира.
2. Ако фреона е повече - това е нещото, което може да доведе до големите и скъпи проблеми, защото в тоя случай е възможно, след като нагнетения фреон мине през ТРВ-то (това е джаджата в която фреона влиза с голямо налягане и течен и излиза от нея в газообразна форма и с по-малко налягане) да не е изцяло в газообразна форма а да има и течна - тогава, когато този течен фреон влезне в компресора се получава тъй наречения хидравличен удар (някой се беше присмял на Georgi в Е34 форума за този термин, но е така) и да си заминат клапаните на компресора, защото нали всички знаем, че флуидите не се свиват за разлика от газовете.
Та така - ако си спестим известно количество пари (30-40 лв. максимум) и долеем фреон, вместо да се източи и да се напълне наново точно колкото трябва може да се получи така, че да се стигне до инвестирането на доста (меко казано) по-голяма сума за нов компресор.
1. Ако фреона е по-малко - тогава няма проблем, освен че компресора на климатика ще се включва по-често, за да компенсира.
2. Ако фреона е повече - това е нещото, което може да доведе до големите и скъпи проблеми, защото в тоя случай е възможно, след като нагнетения фреон мине през ТРВ-то (това е джаджата в която фреона влиза с голямо налягане и течен и излиза от нея в газообразна форма и с по-малко налягане) да не е изцяло в газообразна форма а да има и течна - тогава, когато този течен фреон влезне в компресора се получава тъй наречения хидравличен удар (някой се беше присмял на Georgi в Е34 форума за този термин, но е така) и да си заминат клапаните на компресора, защото нали всички знаем, че флуидите не се свиват за разлика от газовете.
Та така - ако си спестим известно количество пари (30-40 лв. максимум) и долеем фреон, вместо да се източи и да се напълне наново точно колкото трябва може да се получи така, че да се стигне до инвестирането на доста (меко казано) по-голяма сума за нов компресор.
Тук искам само да спомена, че при мене като свърши фреона и компресора спира да работи изцяло

Изтича от някъде, ама немога да разбера от къде.....иначе в един сервиз за хладилници ми искат 35 лв за кг....пълня си го преди лятото

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
quixzole написа: Тук искам само да спомена, че при мене като свърши фреона и компресора спира да работи изцяло![]()
Да - така е. По-нагоре някъде бях споменал, че под 2 и над 27 атмосфери (приблизително) - компресора спира да работи

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2