Моторно масло 320D (136HP) Въпрос?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
еми там е работата, че из София не познавам никакви сервизи, то
по-принцип сервизи много, ама къде да отида...
мислех си, че има някакъв сервиз където поне 5, 6 колеги си ходят редовно и няма оплаквания ...
аз бих си го сменил и сам но без канал ще се поозоря за корите + нямам такъв ключ за масления филтър да го развия и после да си го стегна с 25N
по-принцип сервизи много, ама къде да отида...
мислех си, че има някакъв сервиз където поне 5, 6 колеги си ходят редовно и няма оплаквания ...
аз бих си го сменил и сам но без канал ще се поозоря за корите + нямам такъв ключ за масления филтър да го развия и после да си го стегна с 25N
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Ей,що не казвате за яката оферта която предлага колегата V-max а аз са набутвам вече три пъти по 36кинта.
До колегата Е.Димитров,последния път събра 5,4литра
П.П По темата Castrol eagle-long life 5/30

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bozukov_a написа:Ей,що не казвате за яката оферта която предлага колегата V-max а аз са набутвам вече три пъти по 36кинта.
Колега,това е чудо,моята преди вече 2к километра когато смених маслото събра точно 4,5 литра,имам една половинка в багажника,онзи ден гледах маслото да видя дали е намаляло,стои даже една идея мад максимума...
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Честно колега,по принцип и слагам 5,но заради жълтата лампичка на маслото(която ми светва за 3,4сек.след запалването) реших че не и стига и купих още една литровка и сега си имам малко резерва,иначе маслото въобще не го пипа колатаЕ.Димитров написа:bozukov_a написа:Ей,що не казвате за яката оферта която предлага колегата V-max а аз са набутвам вече три пъти по 36кинта.
Колега,това е чудо,моята преди вече 2к километра когато смених маслото събра точно 4,5 литра,имам една половинка в багажника,онзи ден гледах маслото да видя дали е намаляло,стои даже една идея мад максимума...
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
5/30 не е ли малко доста зимно масло мисля че по подходящо трябва да е 5/40 ама щом неви го бута и не тракат повдигачи сутрин ок
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Re: Моторно масло 320D (136HP) Въпрос?
Колеги ... чел съм го някъде ама нещо май съм позабравил, а и не мога да го намеря та за това питам пак: Кога се проверява тва масло ... на съвсем студен двигател (не карано над 12ч) на щеката ми е под минимума (а не трябва ли тогава да е най-много отчета по щеката) Когато го проверя след каране 15мин и гасене чакане за 10мин и проверка ... е между мин и макс ... нещо не ми се връзва, та за това да питам кога се проверява ?
ThE BeAsT написа:Колеги ... чел съм го някъде ама нещо май съм позабравил, а и не мога да го намеря та за това питам пак: Кога се проверява тва масло ... на съвсем студен двигател (не карано над 12ч) на щеката ми е под минимума (а не трябва ли тогава да е най-много отчета по щеката) Когато го проверя след каране 15мин и гасене чакане за 10мин и проверка ... е между мин и макс ... нещо не ми се връзва, та за това да питам кога се проверява ?
В книжката пише 5 мин след изгасяне на двигателя, като преди това е достигнал оптималната си температура.
Checking engine oil level
1. Make sure the car is standing level
2. Switch off the engine, which should
be at its regular operating tempera-
ture
3. After about 5 minutes, pull out the
dipstick and wipe it clean with a lint-
free cloth, a paper tissue or similar
4. Carefully push the dipstick fully into
its tube, then pull it out again
5. The oil level must be between the
two marks on the dipstick.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
dimodi написа:ThE BeAsT написа:Колеги ... чел съм го някъде ама нещо май съм позабравил, а и не мога да го намеря та за това питам пак: Кога се проверява тва масло ... на съвсем студен двигател (не карано над 12ч) на щеката ми е под минимума (а не трябва ли тогава да е най-много отчета по щеката) Когато го проверя след каране 15мин и гасене чакане за 10мин и проверка ... е между мин и макс ... нещо не ми се връзва, та за това да питам кога се проверява ?
В книжката пише 5 мин след изгасяне на двигателя, като преди това е достигнал оптималната си температура.![]()
Checking engine oil level
1. Make sure the car is standing level
2. Switch off the engine, which should
be at its regular operating tempera-
ture
3. After about 5 minutes, pull out the
dipstick and wipe it clean with a lint-
free cloth, a paper tissue or similar
4. Carefully push the dipstick fully into
its tube, then pull it out again
5. The oil level must be between the
two marks on the dipstick.
На мене ми е на макс. и студена и малко след като я загася .... и това лошо ли е?
Мился ,че 5л. има наляти в двигателя ... маслото е МОТУЛ Специфик 5w40 - не го пипа
А! и да питам .... има ли 5w40 БМВ Long life масло ???
Моля някой компетентен да обясни за предимства и недостатъци м/у 5w40 и 5w30
Поздрави

- nikisabkov
- Потребител
-
Дайте някакви кординати на v max
- nikisabkov
- Потребител
-
Благодаря