Цената да караш Е46 !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 31 Юли 2009, 18:47

няколко въпроса към всички , които се оплакват от Е46ците :

- знаете ли реално на колко километра са колите ви ?

- в колко от ремонтите по колата си ползвате оригинални БМВ части ?

- кога за последно си правихте преглед на колата в официален сервиз със оригинална диагностична апаратура ?

Няма начин добре поддържана кола на реални километри да създава проблеми :idea: За колегата с англичанката ще подметна само едно - климата на острова е доста враждебно настроен към всякаква техника , собствениците пък гледат да скатават ремонтите до последно предвид солените цени в дилършипа , а пък особено жена зад волана си е допълнително утежняващ фактор. След нея просто не си направил нещата както трябва и сега резултата е налице - колата ти е виновна :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 31 Юли 2009, 19:03

Абе хора вие четете ли изобщо от-до темата щото явно не.Колата лично си я докарах от англия и лично я взех от пенсионера кажи речи 6 годишна кола,след стъпването и в бг коренна промяна!!! Аз също си харесвам бимата за тези който отново не са разбрали,но е кекава колица квото щете си говорете!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 31 Юли 2009, 20:34

Чета и ми стана доста интересно,
Ами първо за окачването, градски я ми кажи Лечков къде остави асфалт по пътищата в града , че да караме коли ?????????? Ами няма начин да не се разбие окачването, след като в града не остана неизкопана улица!!!
Сега за диагностиката, я ми кажи кой в града ти я прави????? Не се сещам някой който да ги чува много много, освен Славей и Звезделин!!!
Относно датчици и т.н., а защо си мислиш че те не се ебават също от хубавите ни пътища???
Не се дразня, просто е гадно наистина да ти се случи толкова нещо на куп, не искам да съм на твое място , знам че е гадно. Но повярвай ми, не е виновна само колата.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М6 G-POWER
Детайли за колата: BMW 330D M PAKET

Мнение от narcosan » 31 Юли 2009, 22:43

klita написа:Чета и ми стана доста интересно,
Ами първо за окачването, градски я ми кажи Лечков къде остави асфалт по пътищата в града , че да караме коли ?????????? Ами няма начин да не се разбие окачването, след като в града не остана неизкопана улица!!!
Сега за диагностиката, я ми кажи кой в града ти я прави????? Не се сещам някой който да ги чува много много, освен Славей и Звезделин!!!
Относно датчици и т.н., а защо си мислиш че те не се ебават също от хубавите ни пътища???
Не се дразня, просто е гадно наистина да ти се случи толкова нещо на куп, не искам да съм на твое място , знам че е гадно. Но повярвай ми, не е виновна само колата.

Няма смисал да му се обяснява на колеjavascript:emoticon(':roll:')гата тои си навил нещо на пръста и това си е :roll: :roll: :roll: И се опитва да убеди хора дето карат е46 от години че са кекави или лигави ;) Наистина мнението си е негово но да си го задържи за него не само неговата има проблеми както казах по горе и чисто нова да си купи пак мойе да му дава дефекти независимо от марката :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 31 Юли 2009, 22:55

narcosan написа:

Няма смисал да му се обяснява на колеjavascript:emoticon(':roll:')гата тои си навил нещо на пръста и това си е :roll: :roll: :roll: И се опитва да убеди хора дето карат е46 от години че са кекави или лигави ;) Наистина мнението си е негово но да си го задържи за него не само неговата има проблеми както казах по горе и чисто нова да си купи пак мойе да му дава дефекти независимо от марката :winky:

Именно "че не само неговата има проблеми и то доста" затва колега е тука тая тема,нищо не съм си навивал на пръста

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М6 G-POWER
Детайли за колата: BMW 330D M PAKET

Мнение от narcosan » 31 Юли 2009, 23:05

Rundev написа:
narcosan написа:

Именно "че не само неговата има проблеми и то доста" затва колега е тука тая тема,нищо не съм си навивал на пръста

Ок прав си :yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 01 Авг 2009, 16:53

А бе да не дърпам дявола за опашката, но аз от 4 месеца, от както я взех моята, сипвам само бензин (е и течност за чистачките де :D ), но след морето мисля да сменя всички тампони със и без нужда, щото съм си втълпил че ми тропа по цепнатините на пътя (въображението прави чудеса) :winky: Замислил съм също оптичен- и аудиотунинг :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от miro_aa » 01 Авг 2009, 18:15

ами колеги чета тук и не знам какво да кажа.аз си взех мойто преди 4 месеца и сам много доволен,но има едно голямо НО и това е че съм в англия и от тук си я взех и колата освен гуми и накладките не съм сменял но вие ме карате да се замисля въобще да си карам ли колата в бг или да си я даржа тук.предната ми кола беше Ауди и за 3 години освен лагери друго не съм сменял и колкото повече чета толкова повече се замислям дали да не се варна на олимпииските кръгове.и както казвате BMW E46 e много красива кола и се надявам да нямам проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 01 Авг 2009, 18:38

Колега, тука в Бг и олимпийски кръгове да караш и мерцедес и БМВ изходът е един - всичко се троши. Като почнеш от качеството на горивото и стигнеш до количеството дупки, бабуни, шахти, капаци, бордюри, всичко си е ... майката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Авг 2009, 19:00

Всичко се рециклира,шарнирите ,те даже е желателно да се рециклират, стават по-здрави и добри,особенно ако ин се сложат и гресьорка-стават практически вечни ако когато сменяваш маслото се гресират,тампони-рециклирани,аз си взех плътни за по 20 лева бройката,мигач-депо,взех си го за 10,50 лева,дебитомер гледам колега ги рециклира.
Масло естествено на БМВ,то е към 22 лева литъра,но все пак го сменяваш на 10к километра.и филтрите,не са толкова безбожно скъпи
Накладки-има ги,не са толкова число и се сменят на доста км.
Хубава нафта,малко масълце в нафтата и мотора пее и никакви изгъзици,това не е състезателна кола,а ако беше състезателна-тогава ако знаеш какви са цените,днеска карах такова мицубиши ево 7,бензина му се вкарва от италия и за тестовете днеска само за донастройки изгори бензин поне за 300 лева.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 01 Авг 2009, 22:58

този отговор небеше много уместен.... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Авг 2009, 0:25

За съжаление Е46 е доста по-неприятна за поддръжка от Е36, като не става дума за цени на части, а за усложнената конструкция и абсолютно никаква инженерна мисъл за поддръжката след изтичане на гаранцията. Но все пак БМВ не са виновни, че не можем да си купуваме от магазина. След това не ги вълнува. А поддръжката в официален серивиз поне в България е безсмислена, ако не е купена нова от дилъра, тук всичко е менте и без това. Не искам да мисля какво е в Е90...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 02 Авг 2009, 8:11

yellowsubmarine написа:Колега, тука в Бг и олимпийски кръгове да караш и мерцедес и БМВ изходът е един - всичко се троши. Като почнеш от качеството на горивото и стигнеш до количеството дупки, бабуни, шахти, капаци, бордюри, всичко си е ... майката

Това е и моето мнение....колите не ги правят за постоянен оф-роуд, на какъвто сме подложени тук, в Булгаристан :confused:
F**k them all!

Потребител
Аватар

Мнение от miro_aa » 02 Авг 2009, 9:02

yellowsubmarine написа:Колега, тука в Бг и олимпийски кръгове да караш и мерцедес и БМВ изходът е един - всичко се троши. Като почнеш от качеството на горивото и стигнеш до количеството дупки, бабуни, шахти, капаци, бордюри, всичко си е ... майката
напално съм съгласен с теб относно пътища и горива.миналата година по това време си взех Кавазаки 2002 година също от Англия.тук имах навартяни над 2000 км без проблеми,но ела ме виж като се прибрах колко пати ми ходиха карбораторите на по4истване и регулирофка и вси4ко това само заради хубавите ни горива.с две думи-нямам думи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: iL

Мнение от JordanV8 » 02 Авг 2009, 10:02

Решението на проблемите ви е едно............е38 (V8/V12)
Това BMW просто не знае .........кола ли е, танк ли е..... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46