Относно заключване на теми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Относно заключване на теми

Мнение от ТРСТ » 01 Авг 2009, 21:28

За "колегата" vld-заключва ли заключва теми,къде компетентен къде хич.Тъкмо ми стана интересно за фарове Бош и Депо май бяха някакви там, та и за полиране нещо имаше и хоп......заключена.И кой мислите.........въздесъщият vld.Не го бях забелязал докато не започна да заключва теми по които писано много има,но всъщност конкретен и точен отговор не.Нека се има в предвид,че съм сравнително от скоро във форума.Познавал бил горивната система на 2.4TD,та до TDS-пълни глупости.Конкретно-потопяемата помпа в резервоара работи 10с след подаването на контакт,независимо от подгрева и температурата на двигатела и след запалване нон-стоп.Имах проблем,ползвах търсачката,но това никъде не го открих,та се наложи да поработя сам.Не ми стана ясно само как компресията на съответния мотор с течение на годините и съответното износване от 22/1 става 15/1.Смехория някаква,чело момчето,та недоразбрало,че се помислило за компетентно.Достатъчно е да прочетем няколко от всичките му писания и става ясно,че съществува някъде тук,но е безполезен,а и в много случаи пречи.Не чета и пиша в този форум защото притежавам BMW,а защото търся отговори и решения на технически проблеми,освен когато не се появи някойси vld,невероятно способен с клавиатурата и достатъчно власт,за да се чувства значим,а в същото време.........................................................

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от letq6tiqt » 01 Авг 2009, 21:39

Не се притеснявай, колега - има и други като него :cop: :cop: :cop: :cop: :cop: - използват такива емошъни.
Тук сме като на училище - темите трябва да са пълни, с точни заглавия и ако сметнат че са излишни ги заключват. Няма значение дали баварката ти е разглобена в двора и няма майстор(свестен) на 50 км. и единственият ти изход е някой с подобен проблем.
Така че горе главата. Приемай всичко с усмивка.
Поздрави на всички модератори.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 01 Авг 2009, 21:59

А,не мога така.С усмивка след 100 г.(озъбен).Сега,в този живот що да ги търпиме,навсякъде са несвестниците.Във форума поне няма как да навредят,ама и в управление на държавата ги има.Докога...как...колко...защо...???!!!

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от letq6tiqt » 01 Авг 2009, 22:18

Мислех си че форума е за всички ентусиасти и любители на марката БМВ. И главната му цел е да си помагаме. Но на всякъде има някой който да се прави на шеф (можещ, знаещ всичко и разбира се с малко власт(само във форума). Имаше критики, че форума все затъпявал, че в другите форуми (нямало тъпи въпроси, само тук било така).
Погледнете някой друг форум: къде го има тва безразборно заключване на теми - още не получили отговор?
Тук се цени броя на коментарите(като бройка), никой не се замисля за съдържанието им. Важна е бройката.
Та за това ти казах приемай всичко с усмивка. Някой неща не могат да се променят. :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 01 Авг 2009, 22:20

Господа,като не ви харесва просто не пишете.Има правила и тези правила са да се спазват.От стотиците безмислени теми в Е36 масово спряха да пишат колеги които имат нужните знания и опит за да помогнат.Темите трябва да са пълни, с точни заглавия ,защо,защото ако всички спазваха това ,като потърсиш в търсачката веднага ще излезе исканата тема,а не всяка втора тема започва с Помощ.Колегата vld е почти на годините на бащите ви на повечето от вас,и досега е бил винаги обективен в своите действия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Авг 2009, 22:30

GVT написа:Господа,като не ви харесва просто не пишете.Има правила и тези правила са да се спазват.От стотиците безмислени теми в Е36 масово спряха да пишат колеги които имат нужните знания и опит за да помогнат.Темите трябва да са пълни, с точни заглавия ,защо,защото ако всички спазваха това ,като потърсиш в търсачката веднага ще излезе исканата тема,а не всяка втора тема започва с Помощ.Колегата vld е почти на годините на бащите ви на повечето от вас,и досега е бил винаги обективен в своите действия.

:yes:

Момчета , разбирам "притесненията " ви , но замислете се малко дали сте обективни и дали вие ако бяхте на мястото на "vld" нямаше да постъпвате по същия начин ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 01 Авг 2009, 22:37

Още един старши...Гарван гарвана око не вади...Пълни глупости и от него.Посочих само два конкретни примера,които доказват неговата некомпетентност по техническите въпроси,а форума е основно за това,да си помагаме.Обективен...???!!!Глупости,преди час или по малко имаше въпрос за омасляване на маркуча за високо налягане към турбото и също така около ГНПто.И каква е помощта от негова страна-смени и погледни.То е ясно,че ще гледаме и плащаме,но става въпрос за компетентно мнение и помощ.А той или Ти,как помогнахте???

Потребител
Аватар

отговор

Мнение от letq6tiqt » 01 Авг 2009, 22:38

Само да се изясним: тва не са нападки към никого персонално. Да не обръщаме темата отново в безмислен спор.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 01 Авг 2009, 22:42

ТРСТ написа:Още един старши...Гарван гарвана око не вади...Пълни глупости и от него.Посочих само два конкретни примера,които доказват неговата некомпетентност по техническите въпроси,а форума е основно за това,да си помагаме.Обективен...???!!!Глупости,преди час или по малко имаше въпрос за омасляване на маркуча за високо налягане към турбото и също така около ГНПто.И каква е помощта от негова страна-смени и погледни.То е ясно,че ще гледаме и плащаме,но става въпрос за компетентно мнение и помощ.А той или Ти,как помогнахте???

Айде са пробвай пак в търсачката и ще видиш колко пъти е обсъждано това.Ако не можеш да го намериш се сети сам защо.Относно форума,това са правилата и ако не ви харесват има и други форуми за БМВ,а и можете да си направите и свой и там сами ще си ги определяте.Айде сега лека вечер.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Авг 2009, 22:47

ТРСТ написа:Още един старши...Гарван гарвана око не вади...Пълни глупости и от него.Посочих само два конкретни примера,които доказват неговата некомпетентност по техническите въпроси,а форума е основно за това,да си помагаме.Обективен...???!!!Глупости,преди час или по малко имаше въпрос за омасляване на маркуча за високо налягане към турбото и също така около ГНПто.И каква е помощта от негова страна-смени и погледни.То е ясно,че ще гледаме и плащаме,но става въпрос за компетентно мнение и помощ.А той или Ти,как помогнахте???

Колега , яко си се "надъхал" , я се успокой малко ... Първо голям част от нас дори не го познават лично "vld" , така че мотива ти с "гарваните" не е много на място . Кой и колко е компетентен става ясно с времето особено тук във форума , щом тук не намираш компетентни хора да "помогнат" по твоя въпрос решението е едно - просто не посещавай форума , но няма смисъл от обиди и ругатни !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ТРСТ » 01 Авг 2009, 22:48

metodi80 написа:
GVT написа:Господа,като не ви харесва просто не пишете.Има правила и тези правила са да се спазват.От стотиците безмислени теми в Е36 масово спряха да пишат колеги които имат нужните знания и опит за да помогнат.Темите трябва да са пълни, с точни заглавия ,защо,защото ако всички спазваха това ,като потърсиш в търсачката веднага ще излезе исканата тема,а не всяка втора тема започва с Помощ.Колегата vld е почти на годините на бащите ви на повечето от вас,и досега е бил винаги обективен в своите действия.

:yes:

Момчета , разбирам "притесненията " ви , но замислете се малко дали сте обективни и дали вие ако бяхте на мястото на "vld" нямаше да постъпвате по същия начин ....
"Момчета",напълно обективен съм,подкрепено от по-горните ми писания,с конкретни примери за безхаберие.Изобщо не става въпрос за грамотността на някои,които не знаят как да си озаглавят темата или нещо подобно.И хайде все пак да не се правим на политици и като тях да заобикаляме наболелия въпрос,като бягаме от темата.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 01 Авг 2009, 22:59

има една тема,която ме изуми. Но за да не създавам конспирации само ще я посоча http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 2&start=15
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Авг 2009, 23:04

И кво те изуми колегата има проблем с термостата и явно не е много наясно че му е от там проблема питал е отговорено му е??????,и на мен винаги ми е било чудно кав тапунгер трябва да си купиш термостата за 50/60лв като нов от дилара ти е 90лв?????Колегите са му дали добри съвети кое те изуми????
Баси как все се намира някои да осере любимия ми раздел,такмо се бяха поуспокоили нещата!
Имам чувството че някои наш стар познаиник се е регнал с нов ник и сега всява смут! :shock: :help:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 01 Авг 2009, 23:07

Защо на мен ми излиза, че е 71лв ....... да не би за 90лв да влиза още нещо в комплект?
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 01 Авг 2009, 23:07

Аз смятам, че съм от достатъчно дълго време във форума за да ми е писнало от еднакви, елементарни, безмислени, надъгаво формулирани и като цяло смотани теми. Това е единствената причина, която ме кара да влизам и пиша по-рядко в този подфорум.
Напълно разбирам защо е такава политиката на форума. Даже се чудя защо направо не се трият въпросните теми и не се наказват (предупреждават) хората, които ги пускат.

ТРСТ, колега разбирам те, че ти е станала интересна темата, както и споменатото полиране но:
1-ро банална тема
2-то всеки знае какво е бош и какво е депо (явно и от БМВ го знаят щом работят с части бош). Не че няма място за този въпрос, но все пак е близко до акъла какви са разликите, а именно качеството.
3-то темата тръгна в грешна посока - полирането на фаровете е офтопик (т.е. няма директна връзка с въпроса и идеята на темата), а ти го изтъкваш като интересна част от темата. Ако ти е интересно полирането на фаровете напиши го в търсачката и ще видиш, че всичко е писано и уточнено и има специални теми за това, какъв е смисъла да се обсъжда в още една тема, чиято идея е друга на всичкото отгоре?

Освен това когато vld пише по темата и дава съвет, той е обикновен потребител и не може нито да го упрекваш, нито да използваш написаното от него за да го злепоставиш като модератор. Когато заключва тема - той е модератор, т.е. не бъркай действията му като потребител с тези на модератор. Това че е модератор по никакъв начин не значи, че каквото напише е закон и той е най-компетентния участник в темата.

Общо взето за всички заключени теми има конкретна причина и аз пак казвам, че смятам заключването им за напълно правилно.

И оттам нататък вече зависи колко си в час ти и как ще успееш да получиш информацията, която ти трябва (дали ще я търсиш във форума, дали ще пуснеш конкретна тема за това което те интересува, твоя работа).
С две думи - има правила и ако не ги спазваш - не си ти този който "търпи".
Последна промяна PeReZ на 01 Авг 2009, 23:16, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E36