За ключа ..

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 23:05

BMW8 написа:Ми сега разгледах всички мнения и забелязах че никой не се е сетил за вградения имобилайзер, май беше EVS

писано е . .

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 23:06

[FF]GODFLESH написа:Мисля че като вкараш ключа в контакта и като дадеш на контакт и след това като задържиш натиснато копчето на ключа се прави нещо от сорта на селф-чек или подобно :?: :roll:

тц .. селф-чек-а е по друг начин .. не е от ключа

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 23:09

The Tiger написа:като задържиш ключа на дясно(заключваш през ключалката и задържаш)се активира функция против крадци.ако има отворен прозорец(и е ел.)той се вдига ;)

като цяло е така на по-старите, малко се преповтаря с това, което можеш да направиш директно от ключа..

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 17 Май 2005, 23:29

Такаа.. мисля да приключим темата и без това ме обвиниха в една друга тема, че съм парадирал и съм бил център на внимание .. ааа и съм трупал мнения! От друга страна за 9 часа темата я разгледана около 800 пъти, така че може и да се е оказала интересна и полезна?! Незнам .. Вие ще кажете?

Изброени бяха 13 функции на един обикновен ключ и искам да благодаря на всички участници!

Аз ще ги допълня с още 5:

1. в key reader можеш да видиш VIN номера на колата, дата на производство, истински километри (там няма измама), студени стартове, колко пъти колата е влизала в критични обороти при недостигната нормална работна температура, какво е правено по нея - накладки, ремъци, масла .. при положение, че са въвеждани от официален сервиз или от такъв с BMW key reader, което е адски полезно при покупка на кола втора ръка или установяване на самоличността и ..
2. освен затварянето на прозорците със задържане на бутона за заключване се затваря люка и се прибират огледалата .. ако имат опция ел. прибиране
3. освен настройките на седалките и огледалата се запазва и положението на волана във височина и дълбочина, което винаги отива в максимално отдалечено при изгасяне на автомобила за удобно излизане
4. при Е65/Е66 и Е61 (с опция ел. багажник) от ключа освен, че можеш да отвориш багажника, можеш и да го затвориш със задържане на бутона за багажника
5. както naskosan спомена можеш да си заключиш жабката с ключа, а при Е87, Е90 и Е65/Е66 можеш да заключиш и ценни предмети в багажника, да вземеш металния "ключ" в себе си и да оставиш пластмасовото .. "нещо" на пиколото да ти паркира колата, като може да си сигурен, че той няма да може да стигне до ценностите ти!

Така .. това е май всичко?! Станаха 18 функции на един глупав ключ .. BMW мисли за удобството на своите клиенти - бъдете сигурни в това!

На печелившите - ЧЕСТИТОООО! Утре 18.05.2005 (сряда) Ви очаквам спечелилите на ЕКО към 20ч. да изпием една каса бира за моя сметка .. Мисля сега да напраря списък кой какво има да пие, че не всички Ви познавам .. :mhihi:

А за тези, които ги дразна по една или друга причина .. леко леко към гората ;)

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 17 Май 2005, 23:36

Аз не съм спечелил (не за друго а щот заварих темата в края й) ма утре ще дойда да изпия и аз една бира (за моя сметка) :mhihi:
Последна промяна rtzankov на 17 Май 2005, 23:46, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Май 2005, 23:45

хм... не видях никъде "follow me home" от ключа което също може да бъде програмирано... а като се отдалечаваш може и със дръпване на лостчето за дългите ма това ясно).

също ако е програмиран, както се каза по-горе във ключа се пази профила на индивидулния шофьор (седалка, огледала, тилт/телескоп на геврека, радиостанции, темп на климатроника и тн.) но също се пазят и програмируеми функции за звукова индикация на алармата, заклюване на вратите над определена скорост (също програмируема), dlr (daytime running lights) и други неща дето не мога да се сетя сега.

също ключа има волтметър и тригер които се "вдига" и може да се прочете ако волтажа във колата падне и остане под някаква стойност за определено време (мисля че е 15 секунди под 11.5 волта). ползват тази функция за диагностика на ел. системата (алтернатор, акумулатор и тн когато поради нисък волтаж логовете на одб-то се омажат). слабия волтаж също може да е проблем ключа да не се зарежда добре като е вкаран (тогава се зарежда по принцип)

не видях също за "proximity key" - на 7ма серия старта е на бутон и ключа може да е във запалването а може да ти е във джоба. но не съм сигурен- гледах го отдавна но така си го спомням.

също ако по някаква причина ключа и колата загубят връзка и се разсинхронизират може да застанеш пред колата, да натиснеш и 3те бутона за 10 секунди и ключа/колата си синхронизират "rolling codes".

а, и още нещо - ако имаш кола със нагласяемо хидравлично окачване (4.4ис или 4.8ис) тогава във ключа може да се пази и дали искаш като го отключиш да "коленичи" камиона или да си седи на средното положение...

и последно- не знам дали зависи от пазара на които са, но на някои пазари може дилъра да програмира всеки ключ да е със индивидуален ограничител на скороста (като примерно пластмасовия на валета да е ограничен до 20км а другите 2 истински ключа да са на други скорости ограничени).
алекс
трабант 601с
разни други возила

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Май 2005, 0:06

follow me home няма нищо общо с ключа .. то си е стандартна функция на всички коли с ксенон ..

остнаналите изброени са вярни, proximity key тук се води comfort access за него писахме в другата тема, но принципно то не е функция на ключа :roll:

това със синхронизирането не го знаех..?!

това с волт метъра принципно много много не действа, защото, когато колата е отключена стои в състояние stand by и има доста голяма консумация на ток, затова е хубаво да се заключва, макар, че и така след месец неизползване и пада акомулатора до такава степен, че умно зарядно устройство каквото BMW препоръчва за уптореба не иска да отчете верига и да започне да зарежда .. колата се побърква .. спира да и работи Active Steering-а, Dynamic Drive-а и т.н. много неприятно е! Задължително следва изчистване на грешки след това .. примерно при новия Range Rover това става с пълен десен на волана и след това пълен ляв .. просто се сетих от славните дни в Дару Кар .. тогава ме светнаха :idea:

и ти имаш бира!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Май 2005, 0:11

Turturelo написа:follow me home няма нищо общо с ключа .. то си е стандартна функция на всички коли с ксенон ..

да. но може да се програмира ключа като натиснеш предния (отключване) и средния (заключване) да се пускат фаровете/лампите във огледалата и фаровете отзад за задна скорост за определено (програмируемо през 15 секунди) време. 4.6ис и 4.8ис със сигурност го имат. за другите не знам.

и ти имаш бира!

ще ти припомня кат му доде времето ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Май 2005, 0:16

alx написа:ще ти припомня кат му доде времето ;)

ъв коурс :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 18 Май 2005, 2:15

Пример - загубваш си ключа на новата ти 1Series, поръчваш си нов, като забраняват употребата на загубения и той се превръща в купчина пластмаса .. и малко метал!

и малко метал . . .
въпреки че 1ва серия се пали с копче във "фиктивния" ключ така да се каже има малко парче метал . . . което е точно металната (отключваща) част на всеки един нормален ключ и е приложена за злополуки например :)
Най-мразя да съм прав!!!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Май 2005, 9:08

дам .. така е при Е90, Е65/Е66 и Е87

Изображениеthnx to GaD

отдолу на ключа в десния край има копче, натискате го и това ушенце предназначено за ключодържател излиза .. вътре има буквално ключ. Този на снимката е от Е65/Е66. Оригиналният ключодържател на 7ца е по-различен от другите, заради отвора за захващане ..

При Е90/Е87 ключа е малко по-различен, първите 1Series бяха с изцяло пластмасови бутони, а при Е90 бяха с "хромирани" като при 7Series, сега започнаха да ги правят всички еднакви ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от road666 » 18 Май 2005, 13:17

Поправете ме ,ако греша,но аз четох някъде,че още при Е39 се предлага функция,да стартираш колата дефакто климатроника от разстояние :) (примерно през зимата),за да може като отидеш в колата вече температурата в купето да е комфортна,а не да се тресеш при -20оС :mhihi:
Търсим шофьор без книжка с крадена кола. За контакти тел. 166

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 18 Май 2005, 13:19

Няма такъв филм..........става чрез настройка таймера на печката (ако има такава) :D
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Май 2005, 13:20

Ми аз за тва казах че може да управлява печката ама Туртурело щом каза че не е, проверих и видях че това става с друго дистанционно май :roll:
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Май 2005, 13:56

Turturelo написа:follow me home няма нищо общо с ключа .. то си е стандартна функция на всички коли с ксенон ..

и не само с ксенон всички модели
след 2002 го имат...

alx написа:dlr daytime running lights

това е само за "us spec" колите
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум