светна лампа с часовник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39

светна лампа с часовник

Мнение от stanimir_hristov » 30 Юли 2009, 21:53

скоро сменях маслото и ми занолиха компа но след това ми светна лампа -квадрат счасовник .. тя се намира до индикатора за маслото зелените квадратчета ... може ли тази лампа да ми казва че е време за смяна на масло ,,,,, което значи че не сами занулили компа както трябва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 30 Юли 2009, 22:15

когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Юли 2009, 22:57

Колеги,ползвайте малко тая търсачка!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Мнение от stanimir_hristov » 30 Юли 2009, 23:30

колега аз не мога да си пусна телевизора камо ли търсачката ---ако си ползвал скоро търсачката ще разбереш че вътре се продават сумати часовници и има една единдствена тема за часовник-спирачна течнос ,която се сменя на две години ...благодаря на колегата преди тебе които ми пусна линк и разбрах за какво става въпрос..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Юли 2009, 9:49

Колега обяснявам ти за да знаеш ;) Отиваш с мишката на търсене-намира се точно над "нямате нови съобщения"Като отвориш най горе пишеш думата която те интересува-часовник,чистачки,фарове и т.н.какъвто ти е проблема пишеш ключовата дума.Долу има търси във форум...маркираш Е39 и ти излизат темите които съдържат ключовата дума.Търсачката се използва за да не се дублират темите и да се използва пълноценно.Поздрави!
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 31 Юли 2009, 9:59

Този часовник те подсеща, че е време за контролен преглед на автомобила, а не че маслото ти е за смяна. Това е един вид да се направи профилактичен преглед на колата през определен пробег и, ако не те дразни карай така след известно време сам ще си загасне часовника.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW MX6 555CV » 31 Юли 2009, 11:36

здравеите,този 4асовник е за спира4ната те4ност,свети щото са минали 2 години,и ако не го занулиш ще запо4не да ти се надьрвя педала на спира4ката

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 31 Юли 2009, 11:39

BMW MX6 555CV написа:здравеите,този 4асовник е за спира4ната те4ност,свети щото са минали 2 години,и ако не го занулиш ще запо4не да ти се надьрвя педала на спира4ката

:shock: :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW MX6 555CV » 31 Юли 2009, 15:31

тия иконки няма за кво да ми ги пускаш,може да ти е смешно и 4удно само 4е на мен ми се слу4и,еи тая лампа същата ми светна и примерно ако днес не съм си палил колата на другя ден педала е на камък,затова понеже съм ти смешен отидох си в камор и ми смениха спира4ната те4ност,занулиха ми компютъра и вси4ко си е екстра,така 4е тия иконки ги пускаи на ниакои друг.

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 31 Юли 2009, 17:47

BMW MX6 555CV написа:тия иконки няма за кво да ми ги пускаш,може да ти е смешно и 4удно само 4е на мен ми се слу4и,еи тая лампа същата ми светна и примерно ако днес не съм си палил колата на другя ден педала е на камък,затова понеже съм ти смешен отидох си в камор и ми смениха спира4ната те4ност,занулиха ми компютъра и вси4ко си е екстра,така 4е тия иконки ги пускаи на ниакои друг.

Колега, слушай сега, ще те помоля за малко по-учтив тон за комуникация! Гледам от много скоро си се регнал и може би този остър тон идва от първоначалната ти еуфория от регистрацията ти тук.
Ще те помоля да прочетеш правилата за писане във БМВ форума и да ги спазваш, а относно това, че в Камор като си отишъл са ти сменили спирачната течност и са ти занулили компютъра, не означава, че е от това.
За твое сведение на мен също ми е светкала тази лампа и изобщо няма нищо общо със спирачките, а камо ли да се удървя педала, но може би ти повече разбираш и затова повече няма какво да кажа!
Извинявам се за офф-топика!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 06 Авг 2009, 21:39

BMW MX6 555CV написа:
отидох си в камор и ми смениха спира4ната те4ност,занулиха ми компютъра и вси4ко си е екстра,така 4е тия иконки ги пускаи на ниакои друг.

Подобен случаи в КАМОР АУТО - просто лесни пари от поредна жертва - това само в България се случва. Има и обяснение - "ми те колегите са нови и не са толкова наясно" или "хубаво беше да се направи и това" и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 06 Авг 2009, 21:52

Не помня с кого беше обсъждахме нещо по проблема му на ЛС (зимата беше ) и се оказало, че след светването на този чек за сп течност уж са му я сменили в Камор, а само са му занулили чека без смяна на маслото... познал, че кутията на филтъра не е отваряна изобщо по нещо бил побългарявал там... Така, че си направете изводи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 07 Авг 2009, 17:14

Не само в Камор ни стрижат.Същото се отнася и за Дару кар колкото и да ми е неприятно.Ако се налага да ползвам един от двата сервиза само чрез вътрешен /познат/човек.Въпреки,че и тогава няма гаранция.Опарих се и съм назад с около 100лв.Жалко е.Иначе за лампата с часовника аз знам,че не е само за спирачната течност,а и за така нареченото основно обслужване.Т.е. проверка и чекване на всички агрегати по автомобила.Този символ светва не само на определен период от време,а и след изминати определени километри.Иначе до добрия тон във форума,наистина невиждам смисъла от заяждане.Има хора които сега се сблъскват за първи път с красотата на Е39 и все ще се намери кой да им обясни и без да търсят в търсачката.Ще дойде момента и те да се научат как се ползва тя.Незабравяйте,че и вие сте били на тяхно място.Иначе нямаше да има смисъл от този форум.Успех!Привет на Wall.Радвам се да те видя. :)
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

ре

Мнение от bera » 07 Авг 2009, 17:57

Dozo написа:Не само в Камор ни стрижат.Същото се отнася и за Дару кар колкото и да ми е неприятно.

От сервизи съм се нагледал на некомпетентност и мърлявост. Ей го днес пак, служебната кола с изядени вътрешно нови гуми Дънлоп 230лв едната хубави меки гуми а реглаж на преден мост правиха само преди 12хил км. иди са разправяй с тея идиоти сега в сервиза на Опел. И разбира се не до там стария случай с незавитите болтове на предните гуми на мой колега ,усетил вибрации на 5-та слиза и гледа тя гумата се държи на 2 болта и се въртят на ръка. отиваш в сервиз чакаш, оставяш си колата за един ден после я земаш и след 2 часа пак ти се налага да отидеш до сервиза,каквото можете си правете сами или ходете при някой майстор с ИМЕ , че само нерви в тея сервизи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 07 Авг 2009, 18:44

Не знам къде четете за значението на часовника, но си е точно за смяна на спирачната течност и доколкото знам светва на 2 години (моя го чакам скоро да се обади). Нямам под ръка английско ръководство, ще трябва да повярвате на немското :
Uhrensymbol
Zeigt den fälligen Bremsflüssigkeits-
wechsel an.

Свободен превод : Символ часовник - настъпил е момента за подмяна на спирачната течност.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Следваща

Назад към E39