машинка заключване резервоар + снимки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

машинка заключване резервоар + снимки

Мнение от changethegame » 30 Юли 2009, 16:16

Не ми работеше машинката за заключване на резервоара, погледнах първо бушоните, бяха здрави, след това замерих дали идва сигнал до буксата на самата машинка, всичко нормално, от което стигнах до заключение, че машинката е развалена, отидох до една морга и си взех от там друга машинка, за щастие се оказа работеща, ето и малко снимки къде се намира и как изглежда, както и начина на демонтаж:
1. махате капачката на десният стоп, запретвате покриващият велтер (килимчето в дясната страна на багажника), машинката се намира на метална планка, захваната с две винтчета еврейска звезда, махате буксата, развивате винтчетата и издърпвате към стопа:
Изображение
2. ето как изглежда самата машинка:
Изображение
монтажа се извършва по обратният ред

аз си намерих от морга, но всеки сам си решава
:roll:
Последна промяна changethegame на 30 Юли 2009, 16:32, променена общо 1 път
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 30 Юли 2009, 16:20

Дали не може да се ремонтира,аз имам същия проблем?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 30 Юли 2009, 16:25

Да има възможност да се отвори, но вътре са доста фини частите, в една тема бях чел, че вътре има някаква контактна пластинка и тя прави някакъв проблем, даже един от колегите беше качил снимки точно как го е отремонтирал, не мога да се сетя обаче как е озаглавена темата, лично мен не ми се занимаваше, пък и си намерих за скромните 15лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 30 Юли 2009, 16:47

Тая пластмасова пишка мислите ли, че ще спре някой, който е решен да ви източи. Аз съм си капачка с ключ. Спестява разправия и е по-сигурно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Юли 2009, 16:50

колега, виж дали идва ток при отключване и заключване, че аз имах проблем при заключването нямаше кой да подаде сигнал, иначе механично като дръпна пишката и после отключа колата си се отключваше самата машинка, проблема явно е бил в алармата или начина на свързване, как да е свързах машинката към задния капак и нямам проблем :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 30 Юли 2009, 16:57

Jim Beam написа:Тая пластмасова пишка мислите ли, че ще спре някой, който е решен да ви източи.

Прав си колега, но на тази машинка която взех пласмасовата пишка е метална, пък и нищо не пречи оригиналният пласмасов детаил да се смени с метален, естествено трябва да се ползват леаро стругарски услуги за направата му и пак не е гаранция, че няма да ти източат бензина, то от БГ апашите няма как да се предпазиш, аз лично не го смених толкова за защита, колкото ме дразнеше това, че нещо не работи по колата ми...
Изображение

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 30 Юли 2009, 17:53

Stanchev написа:колега, виж дали идва ток при отключване и заключване, че аз имах проблем при заключването нямаше кой да подаде сигнал, иначе механично като дръпна пишката и после отключа колата си се отключваше самата машинка, проблема явно е бил в алармата или начина на свързване, как да е свързах машинката към задния капак и нямам проблем :D

Знаеш ли ,че имаше нещо такова.Като я издърпам на ръка и натисна отключване се отключва но не иска да заключи.Можеш ли да разясниш как да я свържа към задния капак?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Юли 2009, 22:54

CONAN написа:
Stanchev написа:колега, виж дали идва ток при отключване и заключване, че аз имах проблем при заключването нямаше кой да подаде сигнал, иначе механично като дръпна пишката и после отключа колата си се отключваше самата машинка, проблема явно е бил в алармата или начина на свързване, как да е свързах машинката към задния капак и нямам проблем :D

Знаеш ли ,че имаше нещо такова.Като я издърпам на ръка и натисна отключване се отключва но не иска да заключи.Можеш ли да разясниш как да я свържа към задния капак?

ами трябва да проследиш инсталацията, снопа кабели минава между седалката и лявата задна врата, избираш си къде да го свържеш и пробваш само + и - да отговарят ;)
но първо свали машинката и пробвай на акумулатора + и - и обратно да видиш дали работи в двете посоки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 31 Юли 2009, 1:27

CONAN написа:

както и да ги разменяш,ще работи само в една посока .
за това можеш да счупиш малко буксата и ,ще работи с алармата-при заключване ,дефакто като треа зареждаш ръчно дърпаш-но пък при заключване на колата щифта се затваря :arrow:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318is
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от fxp » 31 Юли 2009, 2:59

май това е някакъв често срещан проблем .. и при мен само отваря ...
Машинката съм я пробвал отделно и си работи .. но не иска да заключва ... замервах кабелите .. и точно за заключването изобщо не подава ...

някой не е ли намерил решение на този проблем :)

п.с. .. както си работеше и по едно време спря еи така от нищото
Не вярвам на нищо което кърви по пет дни и не умира!

Назад към E36