Проблем с ел. регулране на фар
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с ел. регулране на фар
Здравейте, потърсих теми за моя проблем в търсачката но не намерих (всички бяха за ръчно регулиране). Значи имам следния проблем - когато се опитам да си регулирам фаровете от копчето само десния фар се регулира а левия си стои неподвижно. Интересното е че до вчера си работеяе и се регулираха нормално и двата фара.Някой има ли представа от какво може да е евентуално да погледна. Благодаря предварително.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Когато връткаш копчето за регулиране накарай някой да отиде до фара който не се регулира и да се заслуша дали моторчето което го регулира бръмчи, ако не бъмче или е отишло, или има някоя хлабава връзка по буксите, ако бръмчи значи явно рефлектора е изскочил от ябълката на моторчето и ще тряба да разглобиш фара и да го наместиш.
kiko™ написа:Когато връткаш копчето за регулиране накарай някой да отиде до фара който не се регулира и да се заслуша дали моторчето което го регулира бръмчи, ако не бъмче или е отишло, или има някоя хлабава връзка по буксите, ако бръмчи значи явно рефлектора е изскочил от ябълката на моторчето и ще тряба да разглобиш фара и да го наместиш.
Благодаря за отговора , ще направя това и се надявам да не е 2-я вариант.. че хич ме няма в това разглобяване

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
аз имах абсолютно същият проблем - от нищото левият спря да се регулира. След 2 дена се оправи от самосебе си..........

02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

b0k0 написа:аз имах абсолютно същият проблем - от нищото левият спря да се регулира. След 2 дена се оправи от самосебе си..........![]()
Много хубаво се е получило при теб обаче се оказва че при мен не е така.. хубавото е че разбрах от къде е проблема. Ена от жичките (кафявата от снимките) които влизат в буксата към крушката за късите светлини нещо не дава хубав контакт. Буксата изглежда капсулирана (поне аз не видях как се разглабя). Като натисна кафчвата жичка и ел. регулирането работи иначе не работи. Прикачам снимки на проблемната жичка и ако някой зане как да сменя буксата или да оправя контакта на жичката ще съм много благодарен.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Явно жиците ти са кримпнати с пинчета и са вкарани в буксата. Разделяш двете букси и внимателно оглждаш проблемната. Пинчетата имат захват с нещо остро особождаваш и ти излиза кабела от задната страна на буксата т.е. от където е вкаран първоначално кабела (жицата). После режеш и кримпваш на ново. Трябва ти специялни клещи за кримпване и едно ново пинче за да кримпнеш новият край на кабела и пъхаш отзад на буксата. Във всеки сервиз за електроника ще ти го направят, 5 мин работа.
Успех...
Успех...

vavilon написа:Явно жиците ти са кримпнати с пинчета и са вкарани в буксата. Разделяш двете букси и внимателно оглждаш проблемната. Пинчетата имат захват с нещо остро особождаваш и ти излиза кабела от задната страна на буксата т.е. от където е вкаран първоначално кабела (жицата). После режеш и кримпваш на ново. Трябва ти специялни клещи за кримпване и едно ново пинче за да кримпнеш новият край на кабела и пъхаш отзад на буксата. Във всеки сервиз за електроника ще ти го направят, 5 мин работа.
Успех...
Благодаря за подробното обеснение. Ще го пробвам сам да го направя, пък ако не успея ще ходя във някой сервиз.

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
имах подобен пронлем с Е36 само, че там се бях подлъгал по кабелите на буксата като теб (неказвам че ти грешиш) защото като ги бутах то сработваше но се оказа като отворих машинката че вътре там кадето се закача буксата спойките се бяха пропукали презапуих ги и се оправи казвам ти го просто даго имаш предвид
8 мнения
• Страница 1 от 1