Цената да караш Е46 !!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Цената да караш Е46 !!!
Здравейте колеги дано съм полезен със тая темичка,каква е цената да караш Е46.Найстина страхотна колица,возията му возия,екстрите му екстри,парзаля се доста приятно
и други.Идва едно ОБАЧЕ!!!
ОБАЧЕ каква е цената на всичкото това удоволствие? Колицата ми е 2002-ра,лично си я избрах и мой познат ме посаветва да гледам сервизната книжка и да е първи собственик колата.Всичко беше добре докато колата ненавлезе във "джунглата" България !!! Имам я от 7 месеца и за 7 месеца ми строши джоба общо взето заради прекрасната ни родина,по точно пътищата.Преди тва имах 92-ра голф,който за 2 години по родните пътища не се беше обаждал и най скъпата му част която се развали беше термостат за 11 лева.Както и да е.Та харесвам си бимата,ОБАЧЕ смених какво ли не което си е пари!!!Най лошото е че сега пак трбва да сменям нещо,но и до там ще стигнем.Досега съм сменил носачи,тампони,биалетки,съединител,масла,филтри,филтър на картерните газове,какво ли не съм чистил,масло на скоростната кутия,някви семеринги на избирача,и още куп дреболии абе обслужел съм я напълно нямам част дето да не е сменяна почти...... и в краина сметка,хем си я пазя.... следват нови проблеми......
нещо започна да тупка отзад на двете колелета(люп люп така се чува като минавам през неравности) ,рейката ми и тя се обажда че иска или натягане или нова.... изобщо нямам думи.Та от къде да започна колеги ,вече незнам.Харесвам бмв,всичкото хубаво ОБАЧЕ каква е цената да караш що годе млада колица? Голяма !!! Писна ми да чета теми, за всевъзможни проблеми, и да се сещам за някой от тях когато колата направи нещо странно на пътя.Разхода на гориво и той не е блестящ.
Моя съвет към всички когато си купувате е46 не го взимайте първа ръка!!! 7 годишната ми колица беше перфектна през първите два месеца преди да стъпи в България,след това всичко почна да се разваля бавно но сигурно. Колата е била чисто нова,и след 7 години (когато ми я продава първия собственик) тя започва да си иска нейното,просто иска подръжка която при е46 е доста скъпа и проблемите включително заводските са доста.Сега ако някой колега ми каже какво е това люп люп отзад,ще е добре,а по бързо да се засилвам към магазина за авточасти.Ето това е цената да караш найстина едно хубаво бмв.В заключение,моля някой колега ако иска да ме допълни с нещо интересно а не с излишни коментари.Благодаря ви че ми изчетохте написаното

ОБАЧЕ каква е цената на всичкото това удоволствие? Колицата ми е 2002-ра,лично си я избрах и мой познат ме посаветва да гледам сервизната книжка и да е първи собственик колата.Всичко беше добре докато колата ненавлезе във "джунглата" България !!! Имам я от 7 месеца и за 7 месеца ми строши джоба общо взето заради прекрасната ни родина,по точно пътищата.Преди тва имах 92-ра голф,който за 2 години по родните пътища не се беше обаждал и най скъпата му част която се развали беше термостат за 11 лева.Както и да е.Та харесвам си бимата,ОБАЧЕ смених какво ли не което си е пари!!!Най лошото е че сега пак трбва да сменям нещо,но и до там ще стигнем.Досега съм сменил носачи,тампони,биалетки,съединител,масла,филтри,филтър на картерните газове,какво ли не съм чистил,масло на скоростната кутия,някви семеринги на избирача,и още куп дреболии абе обслужел съм я напълно нямам част дето да не е сменяна почти...... и в краина сметка,хем си я пазя.... следват нови проблеми......

Моя съвет към всички когато си купувате е46 не го взимайте първа ръка!!! 7 годишната ми колица беше перфектна през първите два месеца преди да стъпи в България,след това всичко почна да се разваля бавно но сигурно. Колата е била чисто нова,и след 7 години (когато ми я продава първия собственик) тя започва да си иска нейното,просто иска подръжка която при е46 е доста скъпа и проблемите включително заводските са доста.Сега ако някой колега ми каже какво е това люп люп отзад,ще е добре,а по бързо да се засилвам към магазина за авточасти.Ето това е цената да караш найстина едно хубаво бмв.В заключение,моля някой колега ако иска да ме допълни с нещо интересно а не с излишни коментари.Благодаря ви че ми изчетохте написаното

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Като изключим биалетките и аз сам сменял абсолютно всичко от това което си изброил и също така колата е карана по перфектни пътища . Всяка кола иска подръжка така че не се отчайваи много и както знаеш цените на частите на БМВ не са като на Голф , така че е трябвало да мислиш като я купуваш а не да се уплакваш колко е скъпа подръжката.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Здрасти колега за съжеление всичко това което си написал е истина. верно е че не съм сменял толкова части по колата колкото ти си изписал ( да чукна на дърво) но все пак цената си е голяма.
Относно това "люп люп" отзад мисля че са тампоните на амортесьорите. Точно тях ще сменям тезни дни. Ако са те не са много скъпи общо взето "стоп тампони" + "задни тампони" са около 80 лв +-5-10 лв. Аз ги взех от Ауто+. ще си ги сменя сам по-скоро един колега ще ми ги смени
казаха ми че не е тръдно и е около 40-50 мин работа
Дано съм бил полезен
Относно това "люп люп" отзад мисля че са тампоните на амортесьорите. Точно тях ще сменям тезни дни. Ако са те не са много скъпи общо взето "стоп тампони" + "задни тампони" са около 80 лв +-5-10 лв. Аз ги взех от Ауто+. ще си ги сменя сам по-скоро един колега ще ми ги смени

Дано съм бил полезен
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Аз не се оплаквам колега,просто пиша тема за бъдещите ни колеги с бимарчета да знаят каква е цената да караш е46!!!
П.С.изобщо не съм посочвал дреболиите който съм сменял (датчици,простотии и така нататък) пример датчик масло = 200 лв , което хич не е малко за тая фашкия а дефектите на е46 са доста.
Това е истината колеги е46,гъмжи от проблеми но си остава красиво бмв!!!
Следващата ми кола пак ще е бмв,освен тази ако не ме погребе
(че и рима има)
П.С.изобщо не съм посочвал дреболиите който съм сменял (датчици,простотии и така нататък) пример датчик масло = 200 лв , което хич не е малко за тая фашкия а дефектите на е46 са доста.
Това е истината колеги е46,гъмжи от проблеми но си остава красиво бмв!!!
Следващата ми кола пак ще е бмв,освен тази ако не ме погребе

- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
Много интересна тема...,и аз съм на мнение че може да е от тампоните на амортисьора.
Май да си карам Е36-цата....
,а така се бях надъхал за Е46 ...
Май да си карам Е36-цата....

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
БМВ е, нормално е да е скъпа поддръжката, поне за 60% от нещата, които сменяш е сигурно че не плащаш само за марката.
А че се разхлопва - мда, има го и тоя момент по нашите пътища. На колкото и да е години - БМВ никога не била кола среден клас, така че и няма как да издържа на подобни условия.
Ако се грижиш за колата обаче - няма проблеми. Примерно маслата - аз ги сменям на 10-12 000км, въпреки че са лонглайф до 30 000 по книжка, а сервизния интервал е 25 000км.
Разни по-малки работи по ходовата част - сменял съм биалетки, тампони и какво ли не - и пак идва смяна - намирам го за нормално.
А че се разхлопва - мда, има го и тоя момент по нашите пътища. На колкото и да е години - БМВ никога не била кола среден клас, така че и няма как да издържа на подобни условия.
Ако се грижиш за колата обаче - няма проблеми. Примерно маслата - аз ги сменям на 10-12 000км, въпреки че са лонглайф до 30 000 по книжка, а сервизния интервал е 25 000км.
Разни по-малки работи по ходовата част - сменял съм биалетки, тампони и какво ли не - и пак идва смяна - намирам го за нормално.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
тампоните на амортисьорите са. смених ги вчера. и при мен така чукаше отзад. 44лева са за един брой, 88 к-т, има ги в дару кар.
Последна промяна mitaka7 на 30 Юли 2009, 17:52, променена общо 1 път
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Archangel написа:БМВ е, нормално е да е скъпа поддръжката, поне за 60% от нещата, които сменяш е сигурно че не плащаш само за марката.
Знам че си доста вещ в бмв форума колега ама не е нормално през 1 месец проблем на стойност 100 200 лева,че аз през 5 секунди очите са ми на таблото да не да е светнала нова лампа и ушите в двигатела.
Истината е такава,много заводски дефекти на е46,голяма глезла е, красива е феиската която карам...... ОБАЧЕ..... не е бетон както доста други коли тва е моето мнение.Тва е кола глезла,която иска като светне нещо от многобройните и датчици да я вкараш в сервиз и да кажеш "Сменяйте всичко де що не ви харесва ама всичко " и да си я подкараш пак за няколко месеца. То небеше еърбеци лампи то небеше за маслото лампи...................

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Така е колега! Свършиха тези БМВ-та, които не се развалят. За по- новите модели какви работи чувам за ремонти и за пари, просто ми настръхва косата, която е нямам. Факт,че М-Кар в Пловдив разширяват сервиза за да може да обслужват повече и по- бързо гаранционни коли говори достатъчно. Това ми е второто БМВ, но ще помисля доста каква ще бъде следващата ми кола. 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....е аз от ауди пропищях и се качих точно затова на бмв, сега тука чета, че и от бмв-то не сме доволни....ясно! следващата е лада!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Колеги не е тази темата "коя е най-добрата кола" става въпрос за съвсем различно нещо четете преди да пишете "ква кола да си купуваме"
Колко пъти трябва да напиша че и следващата ми кола ще е бмв

Колко пъти трябва да напиша че и следващата ми кола ще е бмв

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
И моята като я взех си беше кукла-ама за удобството си плащаш
самите пътища са ни такива-ако живеем в страна,в коята всичко е ок няма да имаме проблеми с колите и парите да ама сме в БГ и това е положението.Колкото по-ново толкова по-скъпо.Ще си караме новите коли и ще си късаме нервите-НО въпреки всичко не бих си сменил Е46-ца освен за Е92

самите пътища са ни такива-ако живеем в страна,в коята всичко е ок няма да имаме проблеми с колите и парите да ама сме в БГ и това е положението.Колкото по-ново толкова по-скъпо.Ще си караме новите коли и ще си късаме нервите-НО въпреки всичко не бих си сменил Е46-ца освен за Е92

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Аз мисля колеги че прекалено много се вманиячавате в колите си.Все пак те са създадени да ни служат а не ние на тях.Имам приятел който като купи кола сменя абсолютно всичко с нужда и без нужда.За него винаги нещо тропа.Като съм се возил на колите му те са като нови.Установих че май главата му тропа
Така че колега карай си по спокойно и не се впрегай толкова в тия ламарини и ще видиш че живота е по хубав 

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да допълня че този мой приятел лудия
винаги като се вози в моя кола казва лелее никога не съм се возил в по стегната кола къде я подържаш и тн. Аз просто не се вманиячавам.Такива дребни шумчета не ме дразнят пускам си музиката малко по силно и всичко е 6 

65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5