E36 advance processor
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E36 advance processor
Здравейте
Имам е36 1.6 с газ /обикновена не е газов инжекцион/бутилка ловато, изпарител ловато. Много съм доволен, разликата от каране на газ и бензин95 е много малка, при 98/100 усещам повече разлика, може и на внушение да е.
Разхода ми извън града е 7.5-8, а софийско ~ 13
Наскоро чух за т.нар. адванс процесори и повече jetspark.
Питам някой слагал ли е подобно нещо, струва ли си, къде може да се сложи и какво да очаквам от него ?
Благодаря !
Имам е36 1.6 с газ /обикновена не е газов инжекцион/бутилка ловато, изпарител ловато. Много съм доволен, разликата от каране на газ и бензин95 е много малка, при 98/100 усещам повече разлика, може и на внушение да е.
Разхода ми извън града е 7.5-8, а софийско ~ 13
Наскоро чух за т.нар. адванс процесори и повече jetspark.
Питам някой слагал ли е подобно нещо, струва ли си, къде може да се сложи и какво да очаквам от него ?
Благодаря !
Джетспарк както и аванс процесорите на прословутия Румен от форума на рено са предназначени за коли с датчик на хол, докато при е36 мисля всички са на магнитно-индукционен принцип и техните (евтините) аванс процесори не вършат работа, понеже няма къде да се сложат. Т.е. не може да се върже на кабелите на датчика на хол, а се връзва на датчика на коляновия вал, датчика на разпределителния вал и т.н.
Няма да усетиш кой знае каква разлика във вървежа на колата, виж ако беше на метан може би щеше да усетиш горе долу някакъв резултат, но на газ...
А има и странични ефекти, нашите коли (е36) са с малко по-чувствителна електроника и когато излъжеш някой датчик (какво в случая - датчик на кол. вал и на разпр. вал) много често колата записва грешка и започва да се държи странно понякога.
Няма да усетиш кой знае каква разлика във вървежа на колата, виж ако беше на метан може би щеше да усетиш горе долу някакъв резултат, но на газ...
А има и странични ефекти, нашите коли (е36) са с малко по-чувствителна електроника и когато излъжеш някой датчик (какво в случая - датчик на кол. вал и на разпр. вал) много често колата записва грешка и започва да се държи странно понякога.
Понеже тук се зачетох затова и питах
http://jethro.viket.net/jetspark/tests_en.html
http://jethro.viket.net/jetspark/bgver.html
Все пак ако някой е слагал да сподели, знам че има и други алтернативи на джетспарк, но не съм запознат много.
Ще ми струва около 100лв. в монтажа, та ако има ефект бих го сложил.
http://jethro.viket.net/jetspark/tests_en.html
http://jethro.viket.net/jetspark/bgver.html
Все пак ако някой е слагал да сподели, знам че има и други алтернативи на джетспарк, но не съм запознат много.
Ще ми струва около 100лв. в монтажа, та ако има ефект бих го сложил.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nikolae написа:Все пак към някои газаджия, който е слагал на нашит коли подобно нещо можете ли да ме насочите ?
Tи май не си прочел внимателно мнението на PeReZ

Aз също съм фен на газениците. Давайте на ЛС с PeReZ, и ако стигнеш до някакво решение, съживи темата. Аз не мога да ти го напиша толкова детайлно като него, така че ако тук има някой, който да ти даде подробни и аргументирани обяснения, това е човека.
Лично мое мнение е, че наистина добрите газаджии са безумна рядкост, понеже един инсталаджия на ГИ-та Ланди ми наговори такива глупости, че първите 10 минути от разговора смятах себе си за малоумен, после ми светна че не е в моя телевизор проблема
А пича не баеше, а кликаше умно на OmeGas-a и говореше фантасмагории 99% от времето. Слава Богу, че си save-нах картите преди тоя цапук (нещо средно между Цървул и "тапук", подобно на ГлиГут -> хибрид м/у глиган и гугутка, демек селска мутра) да ми осере настройките... после псувах себе си що давам на други хора да се докосват до настройките на колата ми...
Надявам се споделяш гледната точка на това лирично отклонение
P.S.Moга да те насоча към човек в София, който със сигурност е слагал, но не ти гарантирам че ще се навие да го направи и е по-възможно да те разубеди.
Лично мое мнение е, че наистина добрите газаджии са безумна рядкост, понеже един инсталаджия на ГИ-та Ланди ми наговори такива глупости, че първите 10 минути от разговора смятах себе си за малоумен, после ми светна че не е в моя телевизор проблема

А пича не баеше, а кликаше умно на OmeGas-a и говореше фантасмагории 99% от времето. Слава Богу, че си save-нах картите преди тоя цапук (нещо средно между Цървул и "тапук", подобно на ГлиГут -> хибрид м/у глиган и гугутка, демек селска мутра) да ми осере настройките... после псувах себе си що давам на други хора да се докосват до настройките на колата ми...
Надявам се споделяш гледната точка на това лирично отклонение

P.S.Moга да те насоча към човек в София, който със сигурност е слагал, но не ти гарантирам че ще се навие да го направи и е по-възможно да те разубеди.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nikolae написа:Доста си красноречив :-)
Дай кординати, на този който е слагал, принципно искам да го питам това-онова, но май ще мина само с настройка на газта, ако ще да харчи и малко повече, тя на газ върви повече от на бензин :p
Aххх
любимата ми реплика

Сметай колко е зле мотора

И не питай защо, има инфо защо една кола върви повече на газ.

Така...
специално сложих ":p" именно, за подобни коментари
спор няма, на бензинец си пръцка повече и по-добре, просто знам, че и на газ може да бяга също толкова пъргаво /колкото пъргаво може 1.6/
ще проверя, ако т.нар. аванс процесор не е много скъп и няма негативи от него бих пробвал, но вече си мисля, че до настройка на газта
както казах, повечето гледат бутилката и баят :-)
Благодаря на всички включили се в темата.
Ще Ви информирам за резултатите :-)
специално сложих ":p" именно, за подобни коментари
спор няма, на бензинец си пръцка повече и по-добре, просто знам, че и на газ може да бяга също толкова пъргаво /колкото пъргаво може 1.6/
ще проверя, ако т.нар. аванс процесор не е много скъп и няма негативи от него бих пробвал, но вече си мисля, че до настройка на газта
както казах, повечето гледат бутилката и баят :-)
Благодаря на всички включили се в темата.
Ще Ви информирам за резултатите :-)
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Първото нещо е, че разлика ще усетиш със сигурност особено, ако си направиш врътката, след като сложиш процесора да пробваш да караш с него и без него. Важно е също обаче газовата да е настроена, както трябва.
Второто нещо е задъжително да споделиш какъв е случая, ако откриеш нещо по темата.
И третото е да драснеш един мейл за Джетспаркчето, но почти 100% е сигурно, че е само за датчик на хол и не става за БМВ.
Второто нещо е задъжително да споделиш какъв е случая, ако откриеш нещо по темата.
И третото е да драснеш един мейл за Джетспаркчето, но почти 100% е сигурно, че е само за датчик на хол и не става за БМВ.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Случайно попаднах на това:
http://www.runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=5
и по-скоро
http://runel-tech.com/store/TAP_MANUAL.pdf
Ако на някой му е интересно :-)
Първо ще слагам ламбда контрол, после ще проверя възможно ли е има ли смисъл от тап :-)
http://www.runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=5
и по-скоро
http://runel-tech.com/store/TAP_MANUAL.pdf
Ако на някой му е интересно :-)
Първо ще слагам ламбда контрол, после ще проверя възможно ли е има ли смисъл от тап :-)
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
vld написа:nikolae написа:Доста си красноречив :-)
Дай кординати, на този който е слагал, принципно искам да го питам това-онова, но май ще мина само с настройка на газта, ако ще да харчи и малко повече, тя на газ върви повече от на бензин :p
Aххх
любимата ми реплика![]()
![]()
![]()
Сметай колко е зле мотора![]()
И не питай защо, има инфо защо една кола върви повече на газ.
Де го тва инфо , да го прочета и аз. . .

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
PeReZ написа:Имам един аванс процесор за БМВ 320 (предполагам става и на други модели), ако някой го вълнува бих го продал евтино (60лв.).
Марков е - АЕБ, но ако някой има интерес да ми пише на ЛС.
Кой от тези модели е?
http://www.aeb.it/products/timing-advance-processors
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2