КАТ предлага годишен стикер 3 в 1
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- civic
- младши ентусиаст
-
това поне близките 5 години не може да стане.
достатъчно е само да отидеш в кат и да видиш колко си ползват компютрите и от коя година са.И каква е комуникацията между две гишета на 2 метра едно от друго.
достатъчно е само да отидеш в кат и да видиш колко си ползват компютрите и от коя година са.И каква е комуникацията между две гишета на 2 метра едно от друго.
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Re: КАТ предлага годишен стикер 3 в 1
EcLipSeR написа:Лепенката може да удари автомафията ида улесни полицаите при откриването на крадени коли. Бандитите ще трябва да търсят хакерски начини да проникнат в компютърната система, иначе ще бъде невъзможно да се фалшифицират авторегистрациите.
Една от възможните опасности от въвеждането на стикера 3 в1 е свободният достъп през интернет до лични данни на граждани, до фирмена информация за автомобили както и фалшификации. Затова при изграждането и на тази компютърна система в МВР ще се спазва железният принцип за външна и вътрешна среда, обясняват експертите.
Най-общо правилата са, че потребителите ще имат достъп само до определени сектори. За да се стига до по-подробни справки, ще бъдат необходими служебни пароли. Всяко влизане или промяна в "забранените сектори" се запаметява, а проникналият се идентифицира.
Е да, ама аз не виждам какво ще попречи на автомафията!? Просто ще ги накара да използват друг подход... А и не всеки пътува извънградско, така, че това с винетките е малко shit за някои...
Иначе дали ще лепиме 1 или 3 стикера голяма работа

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Или пък системата за проследяване на влизащите и излизащите през гранични и незнам си какви още зони.
Те на личните ни карти и паспортите искат да слагат чипове,сега на колите ни,предплатените карти за ДжиЕсЕм-и и за тях трябва да си оставяш личните данни,още малко и дрехите ще започнат да ги продават срещу лична карта и вграден чип в тях за проследяване на собственикът им.
Айде стига глупости,всички ние не сме лоши данъкоплатци,просто не виждаме резултата от парите които ни взимат за щяло и нещяло,затова не желаем да плащаме.
Всичко това е един фарс и глупост,както и новите правила за застраховане на МПС-та и желанието задължителната Гражданска Отговорност да стане около 300 евро до 2 години.
Те на личните ни карти и паспортите искат да слагат чипове,сега на колите ни,предплатените карти за ДжиЕсЕм-и и за тях трябва да си оставяш личните данни,още малко и дрехите ще започнат да ги продават срещу лична карта и вграден чип в тях за проследяване на собственикът им.
Айде стига глупости,всички ние не сме лоши данъкоплатци,просто не виждаме резултата от парите които ни взимат за щяло и нещяло,затова не желаем да плащаме.
Всичко това е един фарс и глупост,както и новите правила за застраховане на МПС-та и желанието задължителната Гражданска Отговорност да стане около 300 евро до 2 години.
Ей, хора не разбрахте ли че тук всяко едно нещо което се променя е с една единствена цел - СЪБИРАНЕ НА ПАРИ ... никой от тея педали не ги интересува дали за гражданите ще стане по-добре, или по-зле.. всичко работи за пари.. така че дори и това да стане ( а ми се вижда невероятно да стане за 2-3 години) не мисля че ще има какъвто и да било положителен ефект ( или поне от наша гледна точка... за някой ефекта ще е поразяващ )
и да - аз излизам извън града с колата супер рядко - не ми трябва годишна винетка
.... не се самозалъгваите както всеки пък когато се опитат уж да направят нещо хубаво взаимствано от някой далеч по-развити държави - тук същото нещо работи по съвсем друг начин с коренно различна основна цел !
и да - аз излизам извън града с колата супер рядко - не ми трябва годишна винетка
.... не се самозалъгваите както всеки пък когато се опитат уж да направят нещо хубаво взаимствано от някой далеч по-развити държави - тук същото нещо работи по съвсем друг начин с коренно различна основна цел !
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
И накрая ако изобщо започне нещо такова ще настане масово чупене на стъкла заради едното стикерче! То сега го правят заради годишната винетка, а тогавааа...
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
jordanpar написа: задължителната Гражданска Отговорност да стане около 300 евро до 2 години.
и като си платиш и каското

- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
На мен ми се вижда добра идеята, но доста трудна за реализиране, да не казвам невъзможна на този етап. Но може и да греша, знам ли.....
Все пак колкото по малко гадории по стъклото толкова по добре, ама незнам как ще решат проблема с хората които неискат винетка защото не пътуват извън града, може би ще има и стикер 2 в 1?

Все пак колкото по малко гадории по стъклото толкова по добре, ама незнам как ще решат проблема с хората които неискат винетка защото не пътуват извън града, може би ще има и стикер 2 в 1?

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Re:
steeN написа:идеята е много добра и това е правилния път. дано да тръгнат по него. ще се живее много по-спокойно по пътищата... въпроса не е толкова в лепенките, а в комуникацията между отделните организации. не е правилно всички да плащат еднакви застраховки.
за стикера аз така го разбирам... контрола няма да е само по това дали имаш или нямаш лепенка, защото и в момента нищо не те спира да караш с изтекли лепенки. лепенката просто ще има един номер на нея, които ще отговаря на някакви данни за теб в базата им данни. като те спрат за проверка, ако нещо от 3те неща е изтекло... просто ти го вземат и наказание. ако нямаш въобще лепенка още по-голям проблем. като си набавиш всичко отиваш и си вземаш нова лепенка. ако се чудите как ще става справката... а ми по старомодния начин с радиостанцията или като покажеш необходимите документи, както винаги до сега.
тва, за което говориш ти е да има един номер, по който да те проверяват.. обаче тва което искат те е да те накарат да си платиш годишна винетка и гражданска отговорност за цяла година, както и прегледа (той да речем че така или иначе го правиш веднъж годишно)
е да ама аз излизам от града 2 пъти в годината.. купувам си 2 седмични винетки за 20лв. общо.. от къф зор да им давам 70лв за годишна?
е да ама аз не си карам колата през цялата година (е30ката) и си правя гражданска за 3 месеца, само като реша да я карам.. от къф зор да им плащам за цяла година ?
и как ще избера компанията, към която искам да сключа застраховката ако всичко става наведнъж? ще сложат еднакви държавно-контролирани цени ли ?

освен тва прегледа, гражданската и винетките ги правя по различно време... заради тях тряба да се откажа от 3 месеца от гражданската и 5 месеца от прегледа (примерно)
че нещата са сбъркани при нас е ясно - обаче те вместо да ги оправят, ги объркват още повече... и от цялата работа разбира се - ние ще плащаме повече !
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
Re: КАТ предлага годишен стикер 3 в 1
По едно и също време ли ще трябва да минаваме ГТП?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Re:
DEFLEPPARD написа:...steeN написа:...
ако ще искат да си купуваш и трите неща по едно и също време и даже и тези, които не ти трябват, ще е малко нагло наистина. дано да е така както си го представям аз. но що пък нещата да са прости, като може да са сложни

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3