1.7 промила ... :(
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да мисли най-добре жалба с нещо от рода на това, че не е карал, защото е бил употребил алкохол. След като са спрели еди къде си и шофьора е бил в тоалетната е пристигнал полицай "еди кой си", който не се е представил, а е наредил веднага да се премести колата. На възражението на собственика, че е употребил алкохол е отвърнал грубо, че иска да премести колата 2 метра и ще го арестува за неподчинение. След като е седнал в автомобила и запалил двигателя служителя му наредил да спре, подложил го на проба за алкохол и т.н.. съответно жалба с/у полицая и така .. деба, тряба да зема да пиша сценарии за филми
Тоя въпросния колега къде се затри? .. То като не искаш да виждаш някой дай му пари на заем и готово

vicho написа:на един колега му бяха взели книжката, че спи в колата пиян, колата работи, а нашия си спи пред БИАД, милиционера чука на джама "я духни тук, ооо пиян си, честито"
Тоя въпросния колега къде се затри? .. То като не искаш да виждаш някой дай му пари на заем и готово

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Хубава тема ще се заформи, мисля.Обаче мен ме валнува какви са сакнциите при това положение?Някой познат който са го хванали с 1.7 или над това нямате ли? Че покрай мен един дето да пие няма както и аз 

- shengi
- ентусиаст
-
Хубава тема ще се заформи, мисля.Обаче мен ме валнува какви са сакнциите при това положение?Някой познат който са го хванали с 1.7 или над това нямате ли? Че покрай мен един дето да пие няма както и аз
надявам се колегата по горе като писа,след като е отказал проба 1 година автоматично без книжка да не е вярно .....Знам, че засилиха контрола относно пийналите шофьори, но знам ли.....
П.С
Колега Bum_bum .... е ако всички в България бяхме като тебе сигурно 1 немаше да има по съдилищата.

П.С
Колега Bum_bum .... е ако всички в България бяхме като тебе сигурно 1 немаше да има по съдилищата.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
bundev написа:Щом е духнал на дрегера и е отказал кръвна проба важи показанието на дрегера ...
За да важи това дето вика колегата - не е трябвало да духа.
ТрЕбвало е да се цунат

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Аз също имах подобна случка колега на летище София (терминал 2).Чакаме приятели да кацнат беше вечерта от пред освен таксита и още 3,4 коли-нямаше никакво друго движение,аз съм спрял отвън кадето е за престой и влязахме вътре,седнахме така че да наблюдавам колата,и след 15ина минути се чу: Моля водача на ......... да излезе да премести. Излизам ииииииии панаири.Сондьора написа:Bavarcho написа:В такъв случай не си слагаш подписа и като те накарат за кръвна проба казваш, че неискаш и толкоз... после ще има малко ходене до съда и това е...
За алко незнам как е, обаче на бащами на летището му пишат акт, за неправилно паркиране, той е слезнал само да помогне за багажа на брата, а пъдара е почнал дай документи тук не се паркира, той му хвърлил докментите с обяснението, че не е паркирал а е спрял за секунди, пъдаря пише акт, който баща ми не подписва, взима си документите и до момента нема нищо.
п.п М/у другото верно ли е, че и кварталните полицайчета могат да пишат актове и не е задължително да са от кат. Били го приели тва ма съм отървал нещо.
Как да му обясна на убитака че акт няма да ми пише,а той почва да ме гони по устав....
- Vikito_24
- кандидат ентусиаст
-
При отказ на шофьора да му бъде извършена проверка с дрегер за остановяване употребата на алкохол или упойващи вещества или при отказ за медицинско изследване на концентрация на алкохол в кръвта се отнемат 12 т.За друго кой знае колко сериозно незнам.Добре , че "ей така" не е станал участник в движението, че тогаеа щяхте да се питате какво се случва
Има си закони и трябва да се спазват колкото и неприятно да е...!

Аре нема нужда...
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
_65536_kb_sec_ написа:добре де, вариант 2 - колата не е санкционирана на пътя а на паркинг и по елементарна логика = закона е за движение по ПЪТИЩАТА а не по паркингите...
За това казвам на всички познати да си карат по тротоарите, там няма грижи - можеш да си правиш каквото искаш, те не са пътища.
Escape написа:Сондьора написа:п.п М/у другото верно ли е, че и кварталните полицайчета могат да пишат актове и не е задължително да са от кат. Били го приели тва ма съм отървал нещо.
Ами ако няма някоя промяна от последните месеци/година нямат право. Имат право само да сигнализират на дежурния по КАТ който да прати автопатрул.Нормалните полицаи имат право да правят само проверки на документите.
Е има промяна от последните месеци и могат да пишат актове

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
мен са ме хващали с 1.97 в напълно адекватно състояние,това на кръвната,на дрегера беше по-малко.после адвокат и на съд-ако е за първи път се минава с адм глоба и отнемане на книжката.това преди доста години обаче
колкото е хонорара на адвоката,толкова ми намалиха наказанието

- Vlados
- с две лица
-
павката написа:мен са ме хващали с 1.97 в напълно адекватно състояние,това на кръвната,на дрегера беше по-малко.после адвокат и на съд-ако е за първи път се минава с адм глоба и отнемане на книжката.това преди доста години обаче
Вече минимума е 6 мес. пробация (за над 1.2), свършиха бонусите с глобите и лишаванията.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Vlados написа:павката написа:мен са ме хващали с 1.97 в напълно адекватно състояние,това на кръвната,на дрегера беше по-малко.после адвокат и на съд-ако е за първи път се минава с адм глоба и отнемане на книжката.това преди доста години обаче
Вече минимума е 6 мес. пробация (за над 1.2), свършиха бонусите с глобите и лишаванията.
Знаех си, че си некой Хорейшу

п.п тва не е ли малко, не беше ли повече, за над 1.2 дори и пандела?
- Vlados
- с две лица
-
Сондьора написа:Знаех си, че си некой Хорейшу![]()
п.п тва не е ли малко, не беше ли повече, за над 1.2 дори и пандела?
Просто трябва да се четат законите, а не да се дъвчат дъвките... ако и това не си видял, съм писал, че МИНИМУМА е 6 м. пробация, а иначе:
Наказателен кодекс написа:Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.

- shengi
- ентусиаст
-
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3